interviuri rock

WHITE WALLS: evadarea din lumea reala

WHITE WALLS: evadarea din lumea reala
TRUPE : White Walls

Pe White Walls i-am tot laudat in paginile acestui site - in mod just, avand in vedere ca discul lor de debut (Mad Man Circus - 2010) a picat precum o carata dupa ceafa venita de nicaieri. Prin urmare, astazi a venit acel moment in care eu voi vorbi mai putin, in dauna baietilor de la White Walls – mai ales ca in data de 10 octombrie 2013, clubul Silver Church (Bucuresti) va fi gazda lansarii celui de-al doilea lor album, numit Escape Artist. Totusi, daca nu va place modul in care Eugen, Dasu, Serban si Marian vorbesc pe hartie, atunci va invitam sa ii ascultati vorbind pe scena, intr-unul dintre concertele lor de prezentare al acestui ultim disc.


 
 Metalfan: Salut, bine v-am regasit. Iata ca au trecut doi ani de la anterioara noastra convorbire. Ce ati mai facut de atunci?
Șerban: Copii, facultăți, turnee și un album.
Dasu: Toate lucrurile au mers foarte bine, conform planului. Ca si trupa ne-am simtit foarte bine pe parcusul compunerii noului album, am avut parte de o perioada relaxata in care am reusit sa facem cam tot ce ne-am propus.
 
Metalfan: Care au fost cele mai importante concerte ale voastre, si ce alte evenimente demne de mentionat v-au marcat existenta?
Dasu: Fiecare concert este foarte important pentru noi, dar, de-a lungul timpului, au existat evenimente mai speciale cum ar fi deschiderea pentru Rammstein, Pain of Salvation, Deftones. Tostusi evenimentele care ne-au marcat existenta cel mai mult sunt concursurile la care am participat la inceputurile White Walls: Battle of Rocksin, Stufstock, Maximum Rock, GBOB.
Șerban: Trebuie să menționez ultimul concert din turneul european, când am deschis pentru Pain of Salvation la Arenele Romane. Varianta lor de la "Hallelujah" a încheiat 17 din cele mai frumoase zile din viețile noastre. De ținut minte.
 
Metalfan: Ati crezut vreodata ca veti ajunge la un nivel la care unii dintre noi (pe buna dreptate) va considera ca fiind chiar cei mai buni din undergroundul romanesc al tuturor timpurilor?
Marian: Haha! Suna foarte ciudat ce spui tu acolo, nu stiu exact cum se catalogheaza asta dar cred ca nivelul e relativ. Noi ne facem treaba asa cum ne place si faptul ca acest lucru e apreciat de din ce in ce mai multa lume ne bucura foarte mult.
Dasu: Am fost si vom fi sinceri intotdeauna cu muzica pe care o facem. Nu am urmarit niciodata un trend, nu am facut niciodata o piesa in felul x pentru ca asa e la moda si asa “se cere”. Din aceasta cauza la inceput am fost ferm convinsi ca vom avea drept fani parintii si cativa prieteni apropiati. Din fericire nu a fost cazul si ne bucuram pe zi ce trece de public nou. 
Șerban: Am muncit foarte mult, am crezut cu toate 4 sufletele în asta, și nu am făcut niciodată vreun compromis cu muzica noastră, în nicio direcție. Nu ne-am așteptat niciodată la nimic, dar este tare frumos că am câștigat respectul multora.
 
Metalfan: Povesteste-ne despre cum a fost compus acest ultim disc al vostru Escape Artist. Cine a venit cu ideile de baza, care a fost rolul fiecaruia dintre voi in tot acest proces de creare a pieselor, si cu ce ati venit nou fata de albumul vostru de debut Mad Man Circus?
Marian: De regula Dasu apare la sala de repetitii cu o idee pe chitara adusa de la el din dormitor si de acolo mergem mai departe cu piesa. Fiecare contribuie in felul lui la compozitie, Serban mai schimba o armonie, eu mai fredonez o tranzitie intre parti, Eugen se roaga de noi sa lasam mai multe sau mai putine masuri ca sa intre si vocea bine, cam asta e :). Nou cred ca este in primul rand faptul ca albumul e plin de riffuri mai grele (heavy), asezate, ceea ce mie personal imi place foarte mult. Este un album mai greu per total dupa parerea mea.
 
Metalfan: Ce reprezinta titlul discului pentru voi? De ce Escape Artist?
Eugen: Dupa ce am compus toate textele pentru album titlul Escape Artist ni s-a parut cel mai potrivit. Pe scurt reprezinta evadarea din lumea reală într-o lume imaginară, acolo unde totul este posibil.
 
Metalfan: Ca si pe anteriorul disc, coperta albumului este foarte bine realizata. Ce reprezinta acea caracatita in apa cu masca de scafandru pe fata? Ce vrea sa spuna autorul, de fapt?
Eugen: Nu as spune nimic despre caracatita. Costin Chioreanu este responabil de artworkul albumului, probabil el stie cel mai bine. Asteptam cu interes si parerile celor care asculta discul.
 
 
Metalfan: De la inregistrarile in sala de repetitii ati evoluat la studiouri profesionale. Care este diferenta unei astfel de inregistrari? Ce impact are asupra muzicii?
Dasu: Exista doua laturi ale problemei. Avantaje si dezavantaje. Muzical, am reusit sa exprimam mai bine ideile din spatele pieselor avand optiunea de a experimenta cu diverse tonuri mult mai mult decat pe Mad Man Circus. Calitatea inregistrarilor si conditiile din studio au fost evident mai bune in studio fata de sala noastra de repetitii. Pe de alta parte, atmosfera a fost ceva mai stresanta fata de cea din sala de repetitii, am fost usor presati de timp, dar aceasta este un pret mic de platit daca ne uitam la rezultatul final.
 
Metalfan: Crezi ca de aceasta data a iesit mai bine decat acum trei ani din punctul asta de vedere?
Dasu: Cu siguranta. Escape Artist este cu o treapta mai sus decat Mad Man Circus.
 
Metalfan: Inca odata va intreb, de ce Marius Costache si nu un alt producator? Ce are el in plus fata de altii? Bine, acum ma intreb si eu retoric "oare exista altii?". Poate totusi ne elucidezi acest mister odata pentru totdeuna.
Șerban: Pe scurt? Marius Costache apreciază Michael Jackson.
 
Metalfan: Cum credeti ca acest ultim album va fi primit de catre public? Asteptati un nou val de fani White Walls care sa va bata la portile succesului, sau va multumiti cu acel nucleu de ascultatori cuceriti deja odata cu Mad Man Circus?
Dasu: Pana acum am strans reactii pozitive. Desi suntem foarte multumiti de publicul nostru actual ne asteptam sa castigam cativa oameni noi, expunerea fiind mai mare de data asta.
Șerban: Nu prea cred că așteptăm nimic. Suntem doar nerăbdători să cântăm cât mai mult piesele live.
 
 
Metalfan: Aveti deja un videoclip pentru piesa The Masquerade. Cum au decurs filmarile si ce costuri au fost pentru realizarea lui? Aveti in plan si alte videoclipuri?
Marian: Am vrea sa ii multumim din nou lui Costin Chioreanu si Ginei pentru tot ce inseamna clipul The Masquerade. Au fost doua zile de filmari extrem de frumoase, ne-am distrat foarte mult, atmosfera a fost relaxata, am turnat apa din stropitoare chiar daca afara deja ploua :), pana si vremea a tinut cu noi!
 
Metalfan: In ce locuri din tara, dar si din afara ei, va veti promova albumul? Exista deja niste date concrete de concerte internationale?
Marian: Toamna asta vom trece prin Bucuresti, Sibiu, Brasov, Cluj-Napoca, Satu Mare, Deva si inca cateva orase din tara, inca se lucreaza pe partea de booking. Pe afara vom ajunge in primavara, nu as vrea sa spun deocamdata unde pentru ca ne dorim mult sa ajungem acolo si cred ca e mai bine sa pastram tacerea momentan :)
 
Metalfan: Daca in trecut ati avut sansa de a deschide concertele a unor trupe etalon din metalul international precum Deftones, Blind Guardian, Apocalyptica, Pain of Salvation, sau chiar Motley Crue la OST-Fest plus Rammstein la Rock City Open Air si altele, odata cu lansarea lui Escape Artist va intreb doar atat, la ce trupe v-ati gandit sa va deschida concertele?
Marian: Incepand de la lansarea din Bucuresti, unde vor deschide prietenii de la Breathelast si Subliminal Damage am vrea ca peste tot pe unde mergem sa luam cate o trupa sau doua care ne place. De exemplu pe Subliminal Damage i-am descoperit cand au deschis pentru noi in Bacau si au fost o surpriza foarte placuta. Vor veni cu noi si la Sibiu si Brasov. La Brasov vor fi si Flesh Rodeo care la randul lor doar ce au lansat un album foarte bun si abia astept sa aud piesele live. Avem de gand sa ii luam si pe baietii de la Axial Lead, iarasi un album proaspat pe care abia astept sa il ascult. Vom pleca la drum si cu “lupii lui Serban si ai mei” :)), adica The Boy Who Cried Wolf respectiv Lupu’ Cel Rau, mai pe scurt The Boy Who Cried Lupu’ cel Rau!
 
Metalfan: Atunci cand veti deveni celebri in toata lumea si o sa fiti plini de bani cu masini scumpe plus trei gagici de caciula dupa voi, ne veti mai baga in seama pe strada? Vom mai obtine interviuri cu voi atat de usor?
Dasu: Nu.
Marian: Cine o sa mai mearga pe strada? Eventual daca veti fi prin aeroporturi... cred ca vom putea rupe 30 de secunde pentru un interviu, cred. Oricum va trebui ca in prealabil oamenii nostri sa vorbeasca cu oamenii vostri.
Șerban: Dasu deja e la nivelul ăla de câțiva ani, sunteți super norocoși că a răspuns la interviul ăsta!
 
Metalfan: Va multumesc foarte mult pentru aceasta discutie. Sa aveti parte de toate cele bune si frumoase, si abia astept sa va revad pe scena. Ce mesaj aveti pentru cei care si-au pierdut vremea citindu-ne pana la final?
Marian: Noi iti multumim pentru interviu! Va asteptam cu toata gasca Metalfan joi la Silver Church :). Pentru cei care au citit interviul, sper ca au fost 5-10 minute de calitate, daca nu, ne cerem scuze, ne revansam joi cu cantarea. :)
Dasu: Veniti la concerte sa ascultati metal de pe litoral!
Șerban: Iubiți-vă scurt. Așa era?
Autor: Fantotzii
Vezi galeriile trupelor: White Walls

   October 08, 2013  | 0 Comentarii  | 3747 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: WHITE WALLS: evadarea din lumea reala

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri