WHITE WALLS - Escape Artist

Escape Artist FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 10.10.2013
CASA DE DISCURI:
 
10.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.9
NOTEAZA ALBUM: 14 voturi

Top 2013: #13
White Walls more
Componenta:
Eugen Brudaru - voce
Alexandru-Eduard Dascalu - chitara
Serban-Ionut Georgescu - bas
Marian Mihaila - tobe
TRACKLIST:

01. Silence02. Dream Chaser03. Loose Ends04. Patience05. Dead Heart Part I06. Dead Heart Part II07. Dead Heart Part III08. The Masquerade09. Another Sun10. World Gone Wrong11. Escapism12. Waves13. Silence (Reprise)
Aparitia acestui disc ne confirma tuturor faptul ca succesul obtinut de White Walls de-a lungul celor trei ani de activitate nu a fost deloc unul intamplator, lucru valabil si in cazul acelui loc cinci ocupat de constanteni in finala mondiala Global Battle of the Bands din februarie 2011. Desi nu a beneficiat de o promovare intensa din partea unei firme de impresariat, aceasta trupa a reusit intr-un timp foarte scurt sa se impuna pe scena metalului romanesc, beneficiind exclusiv de sprijinul fanilor - cuceriti fiind atat de prestatiile live, cat si de superbul album de debut Mad Man Circus (2010). 
 
De aceasta data inregistrarile nu au mai avut loc in sala de repetitii, asa cum s-a intamplat cu anterior amintitul prim album, ci in trei studiouri profesionale din tara (Next Dog, Luna Recording si NoCity). La butoane a stat acelasi Marius Costache – care s-a ocupat de inregistrari si mixaj, in timp ce masterizarea ii apartine lui Alan Douches (Killswitch Engage, Mastodon, Sepultura etc). Prin urmare, se intelege de la sine ca acest disc are o productie ”la zi”, asemeni muzicii propuse de cei patru dobrogeni. Si ca tot am intrat pe acest fagas, intr-adevar, muzica prezenta pe Escape Artist este una foarte moderna: metal progresiv cu multe elemente din diferite genuri, printe care si post, jazz, hardcore, dirty (ce iti dau senzatia ca basul si chitara nu sunt acordate cum trebuie)... totul fiind, intr-un cuvant, FABULOS. Cu certitudine White Walls e influentata de o sumedenie de formatii, insa cel mai important este faptul nu se simte influenta decisiva a unei anume trupe din metalul international. Din acest motiv pot afirma, fara niciun fel de remuscare, ca muzica celor patru baieti oricand poate fi o sursa de inspiratie pentru multe alte trupe ce cred in evolutie, indiferent de tara din care acestea provin.
 
Piesele nu seamana foarte mult intre ele, un lucru pe care il stimez in mod deosebit, fiind de altfel un album complex din acest punct de vedere. Daca cineva m-ar forta sa aleg trei piese de rezistenta, cu greu as propune pe Another Sun, Loose Ends si World Gone Wrong. Totusi, am observat ca pana acum cele mai apreciate sunt Dream Chaser si Patience. Oricum, nu are rost sa ascund faptul ca imi plac toate piesele discului, deoarece printre ele nu se afla absolut niciuna de umplutura. Mai mult decat atat, la un moment dat ai impresia ca cei patru baieti fac o uriasa risipa de note muzicale, incat stai si te intrebi ”oare cu ce se vor mai prezenta pe urmatorul album?”. 
 
In final vreau sa mai adaug ca orice cronica aparuta in acest ziar, la un album, concert si nu numai, este exclusiv pararea personala a recenzorului, intrucat fiecare dintre cei care ne dam cu subsemnaul aici avem o perceptie diferita asupra muzicii si asupra vietii, in general. Cu toate acestea, atunci cand spun despre White Walls ca e cea mai buna trupa din Romania, dar si una dintre cele mai misto din lumea asta, nu mai e deloc o parere personala, ci o realitate universala care trebuie tratata ca atare. Desigur, nu am de gand sa subestimez sub nicio forma valoarea metalului de la noi, fiindca, asa cum am auzit (si vazut), avem multe trupe de exceptie, unele care imi plac foarte mult, iar altele mai putin. Totusi, existenta White Walls in interiorul acestor granite este binevenita pentru absolut toata lumea, deoarece este un exemplu pozitiv, demn de urmat, pentru intreaga miscare underground de la noi. Tot ce imi doresc de la acesti baieti, este sa nu se schimbe niciodata... si aici ma refer in mod special la modestia de care au dat dovada ori de cate ori a fost cazul, mai ales atunci cand au primit si anumite critici din partea celor din jur.

Fantotzii more Nota: 10


Posted at 08:57 |  03 Octombrie 2013  | 2 Comentarii  | 4298 Vizualizari

Comenteaza la: Escape Artist


  • FELICITARI !!!! RESPECT....NOTA 10

    1. Posted by Stoica Ritta | 14 Noiembrie 2013 15:34
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way