stiri rock

MAKROTHUMIA: imagini din sala de repetitii (FOTO)

MAKROTHUMIA: imagini din sala de repetitii (FOTO)
Grupul timisorean Makrothumia a publicat prin intermediul paginii oficiale de Facebook cateva imagini din sala re repetitii. Trupa s-a reunit in anul 2013 dupa o pauza de 12 ani. Componenta actuala a formatiei este:

Cosmin Gligor - voce
Edmond Karban - chitara
Lucian Toth - chitara
Gabi Karban - bas
Diana Karban - clape
Andrei Jumuga - tobe

Intr-un interviu oferite pentru Metalfan Romania in luna octombrie a anului 2012 de catre Edmond Karban "Hupogrammos", am discutat despre grupul Makrothumia:

"Metalfan: La mijlocul anilor '90 ai mai activat in trupa Makrothumia. Care a fost motivul pentru care trupa s-a dizolvat? Pe viitor s-ar putea intampla o re-editare a discului The Rit of Individuation (1997), dar si a materialelor demo intr-un boxset special? Ar exista posibilitatea reformarii (partiale) a trupei pentru un concert care sa apara pe DVD?
Edmond Karban: E interesant ca cineva isi mai aduce aminte de asta. Motivul dizolvarii formatiei a fost lipsa de interes a membrilor componenti. Mi-as fi dorit tare mult ca acum sa fi avut albumul pe track-uri separate sa-l pot mixa, insa din pacate nu-l am. O re-editare nu cred ca va fi vreodata posibila, desi la un moment dat am incercat sa reformez Makrothumia, insa fara prea mare succes. Insa exista bucati compuse ce candva au fost parte a unor piese Makrothumia si pe care acum le-am reinterpretat cu Sunset in the 12th House. Contextul este diferit si bucatile au fost un pic modificate in functie de contextul actual al pieselor. Cea mai mare tristete pe care o am referitor la acest proiect este ca in '96 am avut 6 piese complete ce compuneau un album, dar pe care am decis ca nu le vom mai inregistra pentru ca ele nu ar mai fi fost actuale. Pe vremea aceea am inceput sa parasim perimetru doom – death metal, indreptandu-ne catre o muzica mai tehnica si mai progresiva, ceea ce se poate auzi si pe The Rit of Individuation. Apoi au mai existat si 5 piese extraordinare compuse dupa ce am inregistrat albumul, piese care nu au mai apucat sa ajunga intr-un material audio pentru ca ne-am destramat. Mare pacat.
"

Makrothumia a concertat in data de 9 noiembrie 2013 in clubul Daos din Timisoara. Pe scena au mai urcat trupele
Psycho Symphony si Dordeduh.


MAI MULTE DESPRE Makrothumia
Posted by H., at 09:39 |  April 01, 2014  | 0 Comentarii  | 2687 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: MAKROTHUMIA: imagini din sala de repetitii (FOTO)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri