DECONSTRUCTING SEQUENCE - Access Code

Access Code FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 17.07.2014
CASA DE DISCURI: Autoprodus
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
0.0
NOTEAZA ALBUM: 0 voturi

Top 2014: #155
Deconstructing Sequence more
Componenta:
Tiberius – chitara, bas, voce
J. Nerexo – tobe
Morph – voce, chitara, sintetizator

TRACKLIST:

01. A Habitable World Is Found02. We Have the Access Code
Ce înseamnă cuvântul „progresiv”? E ceva care merge tot mai departe, nu? Cu toate că în zilele noastre avem formule exacte în ceea ce priveşte progresia. Dacă îți pierzi mințile explorându-ți propriile căi de expresie, vei fi considerat neinteresant. Dar asta se aplică unor diverse industrii. Am observat pe ici, pe colo că muzica progresivă sau abordările avangardiste ar trebui executate într-o manieră specifică. Vorbind la modul general însă, cred că toți putem fi conştienți de faptul că asta e o minciună, indiferent de lipsa adevărului din viața umană.

 Deconstructing Sequence este o trupă cu membri din Marea Britanie şi Polonia care ştiu să facă muzică progresivă şi ofer această aserțiune doar pentru că sunetul lor te poate trimite undeva dincolo de orizont. Anul acesta ei au scos un nou EP, Acces Code, si eu nu am mai avut astfel de senzație înaripată față de ceva, de când Abigor au lansat Time Is the Sulphur in the Veins of the Saint - An Excursion on Satan's Fragmenting Principle, în 2010. De fapt, entuziasmul e mai mare, dat fiind că Deconstructing Sequence au de-a face mai mult cu death metal-ul decât cu black metal-ul, sau cel puțin, lucrurile se restrâng în jurul unui amestec finisat al acestor două genuri. Astăzi, black metal-ul a devenit ceva cam complicat.

Acces Code este un caleidoscop al posibilităților bazat pe tonuri, puls, viziuni şi experiment. Uneori percep nişte bătăi agresive cu impact mistic care amintesc de Emperor, nişte riff-uri complexe şi întunecate precum cele furnizate de Dødheimsgard acum ceva vreme, sau sunete atmosferice „sintetizate” asemănătoare cu anumite pasaje de la Arcturus. Dar mai mult de-atât, EP-ul ăsta este o pură şi minunată ficțiune, atât din punct de vedere muzical, cât şi liric. De aceea, referințele muzicale nu pot dezvălui prea mult. Un lucru cert este că Deconstructing Sequence poate da naştere mai multor tipuri de structuri muzicale şi unor numeroase feluri de stări de spirit, printr-un material care durează doar 16 minute. Altfel vorbind, toate instrumentele, vocile şi sample-urile sunt egalizate într-un mod fantastic, astfel încât toate straturile muzicale pot aduce la lumină creativitatea impresionantă care stă la baza acestei muzici. Nu în fiecare zi auzi riff-uri şi tobe atât de tehnice care să fie pline de substanță.

Acces Code este deja al doilea EP produs de Deconstructing Sequence şi conține două piese. Pentru prima dintre ele, A Habitable World is Found, compatriotul nostru, Costin Chioreanu a creat un film de animație ce expune peisaje futuriste ca fundal al unei călătorii cosmice, care se încheie într-un fel de nedorit pentru conservarea instinctul uman de supraviețuire.

Videoclipul oferă doar un fragment al acestei piese, dar cu siguranță că se găsesc mai multe aranjamente hipnotice pe materialul audio. A doua piesă, We have the Acces Code este o lecție autentică de metal tehnic care prezintă un sentiment total de contaminare spațială şi este ruptă de o pauză melodică, ca să se construiască apoi o lume virtuală mai brutală.

În loc de concluzie, am să las aici următoarele cuvinte: „There’s no such thing as luck/No fortunate turn of events / We navigate on our own/Between the stars.”

Gina S. more Nota: 9


Posted at 16:55 |  23 Octombrie 2014  | 0 Comentarii  | 3141 Vizualizari

Comenteaza la: Access Code

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne