MINISTRY - AmeriKKKant

AmeriKKKant FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 09.03.2018
CASA DE DISCURI: Nuclear Blast Records
 
4.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.8
NOTEAZA ALBUM: 1 voturi

Top 2018: #6
Ministry more
Componenta:
Al Jourgensen – voce, chitara, clape, samplerr, muzicuta
DJ Swamp – platane
Sin Quirin – chitara
Jason Christopher – bas
John Bechdel – clape
Roy Mayorga – tobe
Cesar Soto – chitara, sirena, sequencer
Tony Campos – bas
TRACKLIST:

01. I Know Words02. Twilight Zone03. Victims of a Clown04. TV5/4Chan05. We're Tired of It06. Wargasm07. Antifa08. Game Over09. AmeriKKKa
Dar se putea ca Al Jourgensen să lase neexploatată isteria anti-Trump? Marele Al s-ar fi întors probabil și din mormânt pentru a-și aduce contribuția artistică la ceea ce unii numesc mișcare de rezistență. Păcat că  AmeriKKKant nu are nici o legătură cu arta.

Ministry a mai avut albume slabe și în trecut – din punctul acesta de vedere AmeriKKKant nu reprezintă neapărat o surpriză – dar alea erau măcar slabe pe cont propriu. AmeriKKKant sună însă ca un artefact muzical asamblat ad-hoc în vederea unor scopuri exclusiv propagandistice. Discul geme sub povara citatelor din discursurile lui Trump, dar e imposibil să-ți dai seama după ce logică au fost ele alese. Zici că a dat Al o cautare pe YouTube și după aia a folosit pur și simplu ce a găsit acolo. LP-ul constă într-o serie de efecte electro și riffuri metalice aruncate unul peste altul, așa, la grămadă, fără nici o noimă, fără nici un sens. La o primă ascultare s-ar putea să fii indus în eroare de We're Tired of It, s-ar putea să începi să speri că Jourgensen a reușit să compună măcar jumătate de album fain, mai ales că și Wargasm, piesa imediat următoare, e OK, dar la Antifa AmeriKKKant cade imediat înapoi în submediocritate. La o primă ascultare, spuneam, dar cine dracu ascultă AmeriKKKant și a doua oară?

În caz că nu știe cineva, Ministry a fost cândva o trupă electro-industrială, cam până în momentul în care Al Jourgensen a descoperit heavy metalul. Ministry a înregistrat apoi unul dintre cele mai bune LP-uri ale anilor nouăzeci – și multe au fost cele mai bune pe vremea aia – un LP ce poartă cutremurătorul titlul de Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs. Pentru această faptă Ministry merită respectul nostru etern.

În noul mileniu s-au întâmplat multe cu Al, era să moară, era să-și piardă un braț, un picior, a ajuns să arate ca și cum capul i-ar fi fost proiectat de Rob Zombie, a înregistrat un album country (mă rog, mock-country), un album final pentru Ministry etc. From Beer to Eternity a fost de altfel un LP valabil, ar fi meritat un titlu mai inteligent. Și ar fi fost bine ca Jourgensen să se țină de cuvânt și să lase Ministry în pace. În ultimă instanță mai avea destule proiecte active. În ce mă privește, chiar aș fi curios de un nou material Buck Satan and the 666 Shooters.

Pot fi, evident, găsite circumstanțe atenuante pentru AmeriKKKant. Albumul poate fi văzut ca o revizitare a originilor industriale ale trupei. Scăderile lui pot fi puse pe seama faptului că formația  nu și-a revenit încă după moartea unuia dintre membrii (chitaristul Mike Scaccia). Dar AmeriKKKant tot prost rămâne. În treacăt fie zis, poate stânga americană să creadă liniștită că își trăiește noii ani șaizeci, dar anii șaizeci aveau măcar muzică bună.
 Posted at 09:45 |  14 Decembrie 2017  | 0 Comentarii  | 1659 Vizualizari

Comenteaza la: AmeriKKKant

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance