SIRENIA - An Elixir For Existence

An Elixir For Existence FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 23.02.2004
CASA DE DISCURI: Napalm Records
 
9.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 15 voturi

Top 2004: #17
Sirenia more
Componenta:
Morten Veland: voce/chitara
Kristian Gundersen: voce/chitara
Henriette Bordvik: voce
Jonathan Perez: baterie
TRACKLIST:

01. Lithium And a Lover02. Voices Within03. A Mental Symphony04. Euphoria05. In My Darkest Hours06. Save Me From Myself07. The Fall Within08. Star-Crossed09. Seven Sirens And a Silver Tear

Dupa numai un an de la albumul de debut, maestrul gotic metalului norvegian, Morten Veland (ex-Tristania) revine in atentie cu un nou produs discografic, o noua treapta in evolutia fireasca a grupului sau Sirenia.
Dupa ce a parasit Tristania, Morten Veland a format rapid o noua trupa si a scos un album de debut, situat de multi critici deasupra ultimei realizari discografice a fostei sale trupe, Tristania.
Sincer, ma asteptam ca Sirenia sa scoata un nou disc bun, insa asteptarile mi-au fost cu mult intrecute de An Elixir For Existence, acest nou opus ingloband ntr-o maniera foarte eleganta toate ingredientele care fac un album sa fie o opera de gothic metal reusit. Coruri simfonice, pasaje clasice, voci angelice, claviaturi gotice, vocalize guturale, riff-uri metalice concura la realizarea unei atmosfere sonore cum rar mai se poate audia astazi
In fapt discul de fata nu este atat un album nou ,cat o intoarcere spre mijlocul deceniului trecut cand trupe ca Therion sau Theatre of Tragedy dominau acest teritoriu muzical.
Nu se putea o alegere mai buna pentru a deschide albumul ca Lithium And a Lover, genul de piesa care te prinde inca de la primele acorduri, dinamica, emotionanta, captivanta %u2013 exact asa cum trebuie sa sune o piesa de metal gotic. Cu Voices Within intram intr-un alt registru, unde %u201Clupta%u201D se da intre chitarile agresive, vocile cu tente black metal, pe de o parte si pianul , vocile melodioase si viorile melancolice de cealalta parte.
In ansamblu, An Elixir For Existence este structurat pe baza contrastelor intre metalul greu, de factura gotica (The Fall Within) si pasajele foarte linistite, calme si pline de melodie (Save me from Myself). Doua piese insa au ceva cu totul aparte: A Mental Symphony, o compozitie al carei refen este o adevarata bijuterie, un refren care iti ramane intiparit in minte mult dupa ce piesa nu se mai aude in boxe si Seven Sirens And a Silver Tear, o bucata instrumentala, cu o partitura de pian desavarsita, si care reuseste sa transmita o stare de spirit speciala - un epilog desavarsit pentru acest album.
Mai trebuie mentionata calitatea foarte buna a productiei , fapt datorat lui Terje Refsnes si studioului sau Sound Suite. An Elixir For Existence este fara indoiala unul din albumele cele mai bune ale acestui inceput de an. Absolut recomandat!


Dragos P. more Nota: 9.5


Posted at 22:06 |  17 Ianuarie 2006  | 1 Comentarii  | 5472 Vizualizari

Comenteaza la: An Elixir For Existence

  • Fara indoiala este vorba de un album de nota 10*! Acest produs este un melanj de sublim, daca ne referim la concept si transpunere, impecabil, daca ne referim la productie, sonorizare/mixaj si absolut coplesitor, daca ne referim la executia tehnica.
    Lirica gothica este pe cat d accesibila, pe atat de elegant si artistic exprimata, muzicalitatea sterge cu theatre of tragedy pe jos, productia si sonorizarea face le arata celor de la dream theater ca "uite ca se poate si cu bani putini" iar executia tehnica e absolut impecabila. e aproape imposibil sa-ti dai seama unde ai clape cu voce de distorse sau sa identifici cati membri are asa-numitul "sirenian-choir" care ascultatorului ii lasa impresia ca e ceva cor al Staatsoper din viena:)) nu un cor de vreo 5-6 persoane. dinamica excelenta a albumului si clapele absolut surprinzatoare, creeaza dintr-o muzicalitate simpla, o emotie extrema.
    cumparati acest album in versiunea originala, si luati-va un sistem cu THX. acest album merita fiecare banut al investitiei.
    morten a demonstrat cu acest album ca tristania a inceput sa-l incurce. a reusit un album care suprima orice concurenta comerciala, si care se poate impune lejer, direct din underground (tristania) in colectiile toturor amatorilor (si profesionistilor) de metal.

    1. Posted by eidolon | 23 Decembrie 2008 14:10
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Nesfârșite

Trupa: E-an-na
Aparitie: 19.07.2019
Casa de discuri: Souns Age Productions
 - Nesfârșite
TRACKLIST
01. Viu02. Aer03. Fiecare gest al nostru04. Epitaf05. Pielea06. Pânda07. Frica08. Zadar09. Izbânda si a râvni10. Apele înghetate11. iO.ta12. În frânt13. Mashiara

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei