A PALE HORSE NAMED DEATH - And Hell Will Follow Me

And Hell Will Follow Me FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 14.06.2011
CASA DE DISCURI: Steamhammer /SPV
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 6 voturi

Top 2011: #150
A Pale Horse Named Death more
Componenta:
Sal Abruscato - voce, chitara
Matt Brown - chitara, voce
Eddie Heedles - chitara
Eric Morgan - bas
Johnny Kelly - tobe


TRACKLIST:

1. And Hell Will Follow Me2. As Black As My Heart3. To Die in Your Arms4. Heroine Train5. Devil in the Closet6. Cracks in the Walls7. Bad Dream8. Bath in My Blood (Schizophrenia in Me)9. Pill Head10. Meat the Wolf11. Seriel Killer12. When Crows Descend Upon You13. Die Alone
Sal Abruscato este un baterist cu ghinion. Doi dintre vocalistii cu care a lucrat pana acum au sfarsit relativ prost: Peter Steele a murit, iar Keith Caputo si-a schimbat sexul si a devenit Mina Caputo. Poate de aceea, Sal - membru fondator Type O’Negative, unde a activat pana la Bloody Kisses (1993) si membru de baza Life of Agony, cu care a scos 3 albume de studio, inclusiv River Runs Red (1993), unul dintre albumele cele mai interesante de metal “mai altfel” ale anilor ’90 - a decis sa ia in propriile maini fraiele noului sau proiect, din postura de vocalist, chitarist si compozitor. I-a mai cooptat pe Matt Brown la chitara si bas si pe Johnny Kelly la tobe (chiar inlocuitorul sau in Type O’Negative); ambii activeaza insa si in Seventh Void, trupa stoner, care il mai include pe chitaristul Kenny Hickey, membru Type O’Negative din 1989 si, totodata, chitarist in formula de turneu Danzig. Ma rog, cu minime cunostinte despre teoria multimilor, putem descifra acest amalgam, demn de gloriosii ani ’70 - unde realizezi ca, de exemplu, au existat trupe gen Meduza, formate din viitori/fosti membrii Deep Purple, Whitesnake si Judas Priest (Glenn Hughes, Mel Galley si, respectiv, Dave Holland).

A Pale Horse Named Death, este, insa, mai mult decat o copie dupa Type O’Negative si Life of Agony, care sunt influentele evidente si normale. Ce m-a intrigat cel mai mult a fost ca elementul grunge ocupa o pondere importanta pe And Hell Will Follow Me, fie prin vocea lui Sal Abruscato, remarcabila, de altfel, pentru un baterist, fie prin insasi structura pieselor. Asta pana am dat si de influentele doom sau chiar industrial-sleeze, in varianta Rob Zombie.

Dar, pana la urma, este normal sa fie asa. Vocea lui Sal nu iti poate transmite fiorul de care era capabila vocea baritonala a marelui polonez din Brooklin. De aceea, piesele pe care incearca o abordare goth au un efect discutabil: To Die In Your Arms, Meet the Wolf, When Crows Descend Upon You sunt, in opinia mea, un pic prea lungi si plictisitoare. In schimb, datorita timbrul sau extrem de apropiat de cel al lui Layne Staley, piesele care merg in directia Alice in Chains sau Soundgarden au mult mai mult de castigat (As Black As My Heart, Pill Head sau excelenta Cracks in the Walls, care imi aduce aminte de Can't Change Me, de pe Euphoria Morning (1999), primul album solo Chris Cornell).

O categorie aparte o reprezinta cateva bucati cu tempo mediu, care fac sarea si piperul acestui album, ajutate si de versurile de-a dreptul naturaliste: Heroin Train, Bath in my Blood si Serial Killer.

In final, Die Alone mi se pare ca reuseste sa inchege, destul de bine, mai toate influentele din piesele anterioare si sa iti dea senzatia unui album solid.

A Pale Horse Named Death pastreaza din Life of Agony caracterul eclectic: nu stii unde sa o incadrezi – e grunge, e heavy, e doom, e goth? Pana la urma e un pic din de toate si, de aceea, exista riscul sa “cada la mijloc” si sa nu placa nimanui prea tare. Mie insa imi place, tocmai pentru ca imi aduce aminte de anii ’90, ultima decada care a insemnat ceva in muzica rock.

Gedi more Nota: 8


Posted at 23:38 |  05 Februarie 2012  | 1 Comentarii  | 3208 Vizualizari

Comenteaza la: And Hell Will Follow Me

  • nice intro :)) o fi de la tobe, o fi de la blugi..

    1. Posted by L M G | 08 Februarie 2012 16:08
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)