FALCONER - Armod

Armod FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 03.06.2011
CASA DE DISCURI: Metal Blade Records
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.0
NOTEAZA ALBUM: 17 voturi

Top 2011: #333
Falconer more
Componenta:
Mathias Blad - voce, clape
Stefan Weinerhall - chitara
Jimmy Hedlund - chitara
Magnus Linhardt - bas
Karsten Larsson - tobe
TRACKLIST:

01. Svarta Änkan02. Dimmornas Drottning03. Griftefrid04. O, Tysta Ensamhet05. Vid Rosornas Grav06. Grimborg07. Herr Peder Och Hans Syster08. Eklundapolskan09. Grimasch Om Morgonen10. Fru Silfver11. Gammal Fäbodpsalm
Vine-o vreme in viata cind vrei sa pui punct si s-o iei de la capat. Cind iti dai seama ca drumul pe care-ai luat-o se infunda. Si vrei sa faci altceva, nu stii prea bine ce. Daca ai trupa, ii dai pe toti afara si aduci altii. Sau o desfiintezi si te apuci de timplarie. Sau, daca te cheama Falconer, scoti un album de folk metal cintat in suedeza.

La primele ascultari, Armod se arata la fel de ciudat pe cit suna descrierea: folk metal in suedeza. Falconer au mai cintat in suedeza si pina acum, dar un album intreg nu e oare prea mult? Melodiile nu te prind imediat si, daca n-o rupi deloc pe limba lor, stai si asculti, dai usor din cap cu privirea pierduta si te-ntrebi "oare ce vor astia de la mine?" Falconer e o trupa ciudata, felul in care amesteca folclorul nordic cu power metalul si cu vocea lui Mathias Blad nu e usor de digerat. Cunosc baieti foarte de treaba care-si ies din pepeni daca le pui sa asculte Falconer. Ei, imi imaginez ca Armod o sa-i enerveze si mai tare, pentru ca e si mai greu accesibil decit albumele "normale" Falconer.

Chiar daca are o aplecare pronuntata spre latura folk a muzicii trupei, metalul are o prezenta serioasa chiar de la inceput, si chiar o prezenta furioasa, cu riffuri grele ce amintesc de Mithotyn, fosta trupa de blackened folk metal a lui Weinerhall si Larsson. Da, Svarta Änkan si Griftefrid sunt chiar atit de heavy. Pe parcurs ritmul este domolit de chitari acustice, viori, instrumente de suflat si de citeva interventii ale unei soprane. Structura pieselor e departe de a fi liniara si integrarea elementelor din muzica populara e magistral executata, dar totusi, nu cred ca orchestratiile ii vor da pe spate pe cei care voteaza cu rockul progresiv. Mai degraba, Armod ii va impresiona pe viking/folk metalisti.

Riffurile lui Weinerhall sunt in nota obisnuita, adica atit de bune, incit iti vine sa le fredonezi, chiar inainte sa retii liniile vocale. Heldund nu-si dezminte nici el reputatia de excelent chitarist solo. Vocea e asa cum o stiti, deci daca stiti ca nu va place, nu va bagati. Dar daca apucati sa-i dati citeva ascultari, o sa descoperiti frumusetea exotica a acestei muzici si cu fiecare ascultare ulterioara o sa vi se para din ce in ce mai putin ciudata. Nu garantez ca o sa retineti vreun titlu de piesa sau vreun vers, limba suedeza ramine o bariera, dar, pe de alta parte, rezonanta ei bolovanoasa intregeste tabloul si-l face mai credibil: ce poate fi mai viking decit un viking cintind viking metal?

Un album potrivit la momentul potrivit in discografia Falconer, care incepuse sa bata pasul pe loc. Weinerhall nu vrea sa stea pe loc si acum, ca si-a facut si damblaua si a scos un album de muzica populara, se poate concentra netulburat ca sa puna la cale viitorul power/folk metalului, a carui raspundere o poarta.

Klawz more Nota: 9


Posted at 20:46 |  01 Februarie 2011  | 1 Comentarii  | 3159 Vizualizari

Comenteaza la: Armod

  • nu e ce ma asteptam. dar este inedit in felul sau si chitara merge struna cu voacea.

    1. Posted by val ceau | 22 Iunie 2011 12:32
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way