OFFTOPIC - Backstage

Backstage FORMAT: MCD
DATA APARITIEI: 18.08.2010
CASA DE DISCURI: Autoprodus
 
7.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.1
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2010: #129
Offtopic more
Componenta:
Rosa Ibanez - voce
Toni Sanchez-Gil - chitara
Jose Louis Lopez - bas
Cristian Millan - tobe
TRACKLIST:

1. Mask2. Time Flies3. Because of You4. How Many Times5. Game Over6. Because of You (reprise)
Offtopic sunt din Madrid si au scos pina acum doua albume dar sunt cunoscuti doar in Spania. Ei au zis ca din cauza versurilor in spaniola n-are habar toata Europa de ei, asa ca au luat 5 piese de pe al doilea album - A Fuego - si le-au re-inregistrat in engleza pe EPul de fata. Asta, in speranta ca al treilea disc, la care inca lucreaza, va fi pe placul europenilor si poate chiar mapamondului, fiind cintat in limba engleza.

Permisa fie-mi o paranteza (un Offtopic, adica), iar daca nu, sariti la paragraful urmator: eu nu cred ca limba spaniola e motivul pentru care n-am auzit pina acum de Offtopic. Julio Iglesias si Gipsy Kings n-au avut nici o problema sa razbata pina la noi. Nici Heroes del Silencio. Cred ca numarul celor pe care folosirea spaniolei in locul englezei i-ar indeparta e aproximativ egal cu numarul celor pe care i-ar atrage. Daca muzica e buna, limba conteaza mai putin. In plus, un vocal care cinta superb in spaniola, poate cinta mai putin bine in engleza. In plus, versurile sunt mai naturale cind le scrii in limba ta. In concluzie, cred ca fiecare ar trebui sa cinte pe limba lui si toti am fi mai cistigati. Inchid paranteza.

Offtopic cinta un metal melodic care incearca din cind in cind sa sparga tiparul cu niste mijloace pe care le putem reuni in sintagma "elemente progresive": umbla la ritm, la structura a pieselor, amesteca influente diverse, etc. Nimic care sa dea dureri de cap, totusi. Treaba se intimpla asa: Toni vine cu niste riffuri grase si energice pe sub care sectia ritmica creaza din loc in loc cite o diversiune, in timp ce partile de voce trag cu ochiul spre pop/rock si se fac imposibil de ignorat, datorita timbrului special al Rosei. Abordarea ei aspra si viguroasa imi aminteste pregnant de doamna Bonnie Tyler, uneori si de Doro, alteori de Steve Lee (ex-Gotthard). Rosa e principlul atu al trupei, zic eu, un diamant neslefuit, pentru ca uneori ii mai scapa vocea de sub control - niste lectii de canto pot rezolva problema. Dar, totusi, diamant.

La primul impact, atacul Offtopic e impetuos, dar uneori sabotat tocmai de laudabilele incercari de a evita cliseele din structura pieselor (Mask, Game Over). In momentele respective creeaza impresia ca s-au intins mai mult decit le e plapuma, alaturarile de pasaje nu suna omogen, parca n-au fluenta. In restul timpului, se dovedesc rezonabil de agreabili la ascultat, mai ales How Many Times, care mi se pare piesa cea mai reusita - e si cea mai melodioasa, un fel de Gotthard mai heavy. Cam pe acelasi calapod sunt croite si Mask si Game Over, in timp ce Time Flies e un oldschool fara refren dar cu un riff care pleaca dintre Dio si Iron Maiden (Stand Up and Shout se intersecteaza cu Two Minutes to Midnight) si Because of You e o piesa mai lenta, bazata pe pian, cu un saxofon care imi induce o atmosfera de Images and Words (Dream Theater) dar se multumeste cu o continuare banala, sub nivelul promisiunii initiale.

Cam asta e si impresia generala: ceva idei ar fi, dar trupa e inca nesigura, n-a iesit din perioada de cautari. Daca ar fi fost vorba de primul album, as fi fost mai intelegator. Offtopic trebuie sa-si accelereze rata progresului daca vor sa impresioneze si in afara Spaniei, materialul de pe Backstage se pierde usor in aglomeratia scenei metalice europene.

Klawz more Nota: 7.5


Posted at 22:10 |  24 Ianuarie 2011  | 0 Comentarii  | 3041 Vizualizari

Comenteaza la: Backstage

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Nesfârșite

Trupa: E-an-na
Aparitie: 19.07.2019
Casa de discuri: Souns Age Productions
 - Nesfârșite
TRACKLIST
01. Viu02. Aer03. Fiecare gest al nostru04. Epitaf05. Pielea06. Pânda07. Frica08. Zadar09. Izbânda si a râvni10. Apele înghetate11. iO.ta12. În frânt13. Mashiara

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei