UNCLE ACID AND THE DEADBEATS - Blood Lust

Blood Lust FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 27.05.2011
CASA DE DISCURI:
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.3
NOTEAZA ALBUM: 7 voturi

Top 2011: #244
Uncle Acid and the deadbeats more
Componenta:
Uncle Acid - voce, chitara, orga
Kat - bas
Red - tobe

TRACKLIST:

1. I'll Cut You Down2. Death's Door3. Over and Over Again4. Curse in the Trees5. I'm Here to Kill You6. 13 Candles7. Ritual Knife8. Withered Hand of Evil9. Bonus track
Rock-ul ocult pare sa fie nisa cea mai “fierbinte” de vreo doi ani incoace. Succesul celor de la Ghost a facut sa apara o multime de trupe care il lauda pe Satan, prin productii din ce in ce mai analoage. Castel, Devil si In Solitude sunt doar 3 dintre trupele acestui nou val de ocult retro heavy metal, care – alaturi de mai vechii Blood Ceremony si Devil’s Blood – au scos in 2011 albume bine primite in cercul (sau, daca vrei, pentagrama) initiatilor. Daca intentia de a-ti face pielea de gaina prin transpunerea temelor horror/satanice pe un sunet vintage, greu si organic este laudabila, in mai toate cazurile – inclusiv al cvasi-celebrilor Ghost – se simt niste limite: de obicei albumele reusesc sa reproduca intocmai sunetul pe care si l-au propus, dar contin doar 1-2 teme interesante, pe care le repeta pe parcursul a vreo 10 piese. Dovada ca, in momentul de fata, tehnologia iti da posibilitatea sa-ti alegi cu exactitate cum vrei sa suni, dar nu-ti poate da nici suflet, nici inspiratie.

Ei bine, din fericire, nu este si cazul trio-ul britanic cu nume psihedelic Uncle Acid and the deadbeats. Pentru ca Blood Lust, albumul lor cu numarul 2, nu numai ca suna ca o caseta trasa dupa un vinyl zgariat, dar are si piesele care sa sustina acest manifest. O fi vorba de mai multa inspiratie sau de alte droguri, nu stiu, insa peisajul prin care te plimba Blood Lust este extrem de variat si inspirat, de parca poti sa vezi cum The Sonics si The Electric Prunes l-au luat cu ei pe John Lennon pentru a se alatura sectei lui Charles Manson si a canta niste cover-uri dupa Black Sabbath si Coven. Cover-uri pe care, in urma unei viziuni induse de LSD, le-au amplificat cu riff-uri din viitor, mai precis de la Kyuss.

I’ll cut you Down deschide perfect albumul cu un ritm irezistibil si greu, peste care, vocea aparent fragila, a lui Uncle Acid, ne spune “I want you, I need you, I'll bleed for you / It's all true, I've been told to, I'll cut you down”, dand tonul pentru ce va urma. Si urmeaza Death’s Door, in opinia mea, una dintre cele 2 piese de baza ale albumului, construita pe un riff luat parca de pe Blues for the Red Sun, dar transpus intr-o atmosfera de pura teroare medievala, indusa iar de vocea lui Uncle Acid. Voce din cauza careia, Curse in the Trees, suna ca si cum ar fi vreun jam session pierdut din timpul inregistrarilor la Magical Mistery Tour, cu un John Lennon posedat, pe post de vocalist! Iar cand intre cele 2 piese exista Over and over Again, posibil single de difuzat la un radio ce emite direct din Iad, incepi sa te intrebi peste ce oare ai dat! Calatoria devine din ce in ce mai interesanta odata cu I’m Here to Kill You, piesa cu puternice influente garage si solo-uri psihedelice, in acelasi spirit cu trupele de acid rock ale perioadei 1965-1968, pe care le poti gasi pe excelenta compilatie Nuggets! Albumul revine la riff-ul de tip Kyuss pe 13 Candles, cea de-a doua piesa de baza, care se termina in cateva solo-uri interesante, in aceeasi maniera “dazed and confused” ce se continua si pe Ritual Knife. Blood Lust se incheie cu Withered Hand Of Evil, o bucata atmosferica, dominata de orga, un final perfect pentru acest album. Ba chiar exista si o piesa bonus, acustica si neasteptat de pasnica, care imi aminteste de, la fel de neasteptata, November, a celor de la Lord Vicar (de pe Signs Of Osiris, aparut in 2011, un disc bun de doom clasic, in care Kimi Kärki condenseaza, intr-o forma mai digerabila, ingredientele folosite si in defunctul Reverend Bizarre).

Iata ca, la cativa ani de la resuscitarea rock-ului ocult, Uncle Acid and the deadbeats este prima trupa care reuseste sa ne duca direct in mijlocul Familiei Manson!

Gedi more Nota: 9


Posted at 10:48 |  22 Ianuarie 2012  | 2 Comentarii  | 3079 Vizualizari

Comenteaza la: Blood Lust

  • ascult albumul asta de cand a aparut si inca mi se pare senzational. nota 10!

    1. Posted by Paragon | 27 Ianuarie 2012 10:14
  • Am terminat de ascultat si primul album, Vol. 1 (2010). Este la fel de tare, dar ceva mai spre 60's, auzi acolo Stooges si chiar Doors. Excelenta trupa, nu e de mirare ca acum sunt la Rise Above Records!

    2. Posted by gedi | 31 Ianuarie 2012 22:11
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)