BARONESS - Blue Record

Blue Record FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 13.10.2009
CASA DE DISCURI: Relapse Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
7.9
NOTEAZA ALBUM: 20 voturi

Top 2009: #74
Baroness more
Componenta:
John Baizley - voce, chitara
Peter Adams - chitara
Summer Welch - bas, voce
Allen Blickle - tobe
TRACKLIST:

01. Bullhead's Psalm02. The Sweetest Curse03. Jake Leg04. Steel That Sleeps the Eye05. Swollen and Halo06. Ogeechee Hymnal07. A Horse Called Golgotha08. O'er Hell And Hide09. War, Wisdom and Rhyme10. Blackpowder Orchard11. The Gnashing12. Bullhead's Lament
Baroness este o gasca de baieti care se trag de prin partile sudice ale Statelor Unite, cu antecedente muzicale in punk, se pare ca destul de spectaculoase, cand dealtfel, se si intitulau sugestiv Johnny Welfare and the Paychecks. Deci cat de punk poti sa fii ca te intitulezi asa? In anul 2003 aflam ca nimic nu se pierde, totul se transforma, si astfel ia nastere Baroness, singura diferenta fata de ce putem auzi in timpurile prezente  fiind componenta, mai exact la chitara se afla un individ numit Brian Brickle, inlocuit, candva aproximativ dupa aparitia primului album, cu alt individ, numit Peter Adams. Albumul de care va spuneam anterior se va numi simplu Red Record.

Cateva ep'uri mai tarziu plus Red Record-ul asta, Baroness fac ei ce fac si ne prezinta un nou produs, pe numele lui Blue Record. Totala lipsa de inspiratie sau dimpotriva, puternica forta creatoare conceptuala, cert este ca trupetii sustin ca ar fi o legatura intre cele doua, dincolo de titlul colorat si grafica a la Botticelli, daca imi permiteti o aroganta, grafica semnata personal chiar de vocalistul nostru, autorul al mai multor coperti de disc, la fel de reusite.

Baroness joaca undeva dubios rau de tot, tot cu comercial, tot cu balans, tot cu sludge, si tot cu punk, si din cand in cand cu prog, sau cu piese reci precum Steel That Sleeps the Eye sau repriza scurta numita Blackpowder Orchard.
Muzical gasim o desfasurare instrumentala placuta auzului si bine executata, compozitia fiind inchegata iar piesele destul de elaborate, asezate pe o sectie ritmica suficienta, nici prea lenta, nici prea rapida si nici spectaculoasa, nici calare, nici pe jos. Chitarile se joaca aproape non-stop si foarte vioi cu armonii orientale, si vocea punk-like gasesti ca este o gaselnita interesanta, o atingere geniala a trupei, uite cata atitudine, super faza, cat de misto poate sa sune. Daca gusti metalul din cel mai aerisit, sigur te va incanta Blue Record.  Insa pe masura ce treci pin piese, momentul in care incepe partea de voce peste partea de instrumentatie incepe sa te enerveze uneori, cateodata m-a facut sa-mi doresc sa nu mai cante nimeni, doar intrumental si atat, asa cum se intampla pe piesele de deschidere, respectiv inchidere (Bullhead's Psalm / Bullhead Lament). V-am spus de chitari ca se joaca vioi in orientale? Va mai spun si ca uneori dovedesc un ton usor psihedelic. Sa fie oare legata asta de grafica albumului? sa fie de la iarba? Nu putem sti cu siguranta...

Blue Record - recomandat, sa sa zic asa, punkistilor mai in varsta, care acum au copii si s-au lasat de sex and violence. Recomandat celor care gusta metalul aerisit, dupa cum ziceam mai sus. Recomandat celor care vor sa asculte ceva lejereanu in masina, cand ies din tara, pe drumul spre niste tari mai civilizate. Deci da? Cand ati trecut granita la unguri, bagati Jake Leg.

Negura more Nota: 8


Posted at 08:55 |  26 Noiembrie 2009  | 2 Comentarii  | 3141 Vizualizari

Comenteaza la: Blue Record

  • Nu stii nimic despre punk, nici despre sludge, nici despre Botticelli, care in nici un caz nu ar fi pictat grasane cu albastru. De ce te-ai incapatana sa scrii ceva doar ca sa te afli in treaba?

    1. Posted by crowler | 01 Ianuarie 2010 21:56
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance