THE 11TH HOUR - Burden of Grief

Burden of Grief FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 02.11.2009
CASA DE DISCURI: Napalm Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.2
NOTEAZA ALBUM: 9 voturi

The 11th Hour more
Componenta:
Ed Warby - voce, chitara, clape, bas, tobe
Rogga Johansson - voce
TRACKLIST:

1. One Last Smoke2. In the Silent Grave3. Origins of Mourning4. Weep for Me5. Atonement6. Longing for Oblivion
Ed Warby a batut tobele in ritmuri de death metal cu Gorefest de la primul la ultimul album, adica din 1992 pina in 1999 si din 2005 pina la a doua desfiintare, in 2009. Dar el este un tip chiar mai versatil decit lasa sa se creada albumele Gorefest, si ele, destul de nerespectuoase cu formulele clasice: a cintat prog cu Elegy si simfonic cu Ayreon. Asa ca nu e de mirare ca acum cinta doom cu The 11th Hour, noul sau proiect unde controleaza tot ce misca, mai putin vocea agresiva, pe care o controleaza amicul sau Rogga, de la Demiurg.

The Burden of Grief n-are legatura cu Gorefest si nici cu death metalul nu are, cu exceptia growlului lui Rogga si tonului nordic al chitarii. Se pare ca Ed a vrut ca totul sa fie foarte limpede si, in afara de aceste doua mici "extravagante" care altereaza retea clasica a doomului, fiorul deznadejdii te cuprinde inca de cind vezi cum se cheama discul si citesti titlurile pieselor: spectrul disperarii se ridica odata cu fumul de la prima piesa (One Last Smoke) si jalea mare te arunca dintr-o tristete in alta pina se termina cu un dor nestins de uitare (Longing for Oblivion). Nu va uitati ca sunt doar 6 piese, pentru ca fiecare dintre ele are minim 7 minute. La acest rezultat, Ed ajunge incetinind tempoul cum numai doomsterii adevarati stiu sa faca si lasind sa cada din difuzoare (sau casti, depinde de dotarea fiecaruia) niste riffuri grele, ceea ce instaureaza o atmosfera apasatoare asa cum scrie la manual. Pentru ca, drept sa va spun, Burden of Grief este un album de doom atit de conventional, incit atunci cind cinta Ed cu vocea zici ca e de Solitude Aeturnus sau Candlemass, iar cind se aude Rogga, zici ca e de Novembers Doom sau My Dying Bride cind erau tineri. Nimic nemaiauzit, doar combinarea celor doua abordari vocale intr-un dialog - melodic/agresiv, care incepe sa functioneze binisor de la a doua piesa, unde se foloseste, cu mare eficienta, si un pian, la care se mai revine si mai tirziu.

Chiar umblind pe poteci demult batatorite, Burden of Grief ar putea avea succes si la alti ascultatori decit metalistii traditionalisti. E bine cintat si bine produs si, daca aveti putintica rabdare cu el, veti descoperi citeva momente de inspiratie peste medie (o zi intreaga mi-a rasunat in cap refrenul de la In the Silent Grave) si o poveste in spatele versurilor care sa va mohorasca si mai tare starea de spirit, facindu-va, in acest fel, sa va bucurati plenar de o mica, dar sincera, depresie.

Klawz more Nota: 8


Posted at 14:07 |  17 Decembrie 2009  | 1 Comentarii  | 2610 Vizualizari

Comenteaza la: Burden of Grief

  • superb

    1. Posted by agent of chaos | 20 Decembrie 2009 08:01
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne