GENERAL CHAOS - Calamity Circus

Calamity Circus FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 12.11.2010
CASA DE DISCURI: Cyclon Empire Records
 
6.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
7.9
NOTEAZA ALBUM: 6 voturi

Top 2010: #217
General Chaos more
Componenta:
Ercument Kasalar - voce
Hendrik Bache - chitara
Flo Müller - chitara
Henrik Schwaninger - bas
Antek - tobe
TRACKLIST:

01. Speech02. Black Belt03. Second to None04. Trailer05. Screen Berets06. Kingsize Overdose07. Calamity Circle08. Swedeheart09. Incessantly10. Powder Monkey11. Black as Disease
Prima data am auzit de trupa asta cand a pus Klawz o stire care nu parea in niciun caz  redactata de dumnealui, intrucat se intitula Motorhead o reguleaza pe Pantera in timp ce Entombed sta si se uita.
Am vazut ulterior ca era un citat exact din comunicatul de presa al nemtilor de la Cyclon Empire. Baietii probabil delirau de fericire ca au semnat cu o trupa in care sunt doi fosti membri Dew Scented (Hendrik si Flo) si doi fosti membri Revolver (Antek si Henrik). (Paranteza pentru cei trecuti de 35 de ani – nu-i asa ca numele astea suna cam ca Lolek si Bolek?)

Pe scurt, cei de la Cyclon Empire au combinat un soi de super-grup, cum ar veni. A, uitasem sa va spun ca Ercument a dat pe la Tephra si The Ocean.
Dar, pentru ca globalizarea loveste din nou, nemtii nu suna nici ca Dew Scented, nici ca Revolver, iar ca The Ocean in niciun caz (aceasta ultima deosebire ma face chiar fericit). Suna un pic a Pantera, nu chiar regulata de Motorhead, mai degraba regulata pe alocuri de Entombed in timp ce Motorhead e cu totul in alta parte si nu are timp sa se uite.

Speech chiar iti da impresia ca e rupta de pe Vulgar Display Of Power, insa dupa aia lucrurile se mai echilibreaza putin. Black Belt si Second To None chiar aduc putin cu Biohazard, daca imi permiteti. Tocmai de-aia cred ca auto-aplicata eticheta death’n’roll e destul de departe de ce se intampla pe Calamity Circus.
Screeen Berets e precedata de un pseudo-trailer de film intitulat NLC Squad si contine niste riff-uri tapanoase, dar ras-auzite, din pacate. NLC (Nemesis Love Cult) e fostul nume al trupei. Si tot apropo de nume, General Chaos e numele unui joc tip arcade care a fost destul de popular in anii ‘94-‘95.
Kingsize Overdose si Swedeheart sunt poate cel mai aproape de death’n’roll-ul promis in comunicatul de presa, insa piesa de titlu a albumului, facuta sandwich intre ele, e mai degraba din filmul death melodic.
Ultimele piese trec destul de greu: Incessantly are cateva momente in care o salveaza un solo dragut, Powder Monkey trece aproape neobservata (o copie palida de piesa Pantera), iar Black As Disease se taraste pe parcursul a 5 minute ca sa ne demonstreze ca Ercument chiar n-are un repertoriu diversificat pe albumul asta.
Am ascultat Calamity Circus de cel putin 7 ori, tot incercand sa gasesc ceva deosebit. N-am reusit, poate reusiti voi. Nu pot sa spun ca e o prostie (pana la urma are influente Pantera si Entombed, nu?), dar din pacate nu ramai cu mare lucru dupa ce l-ai auzit.

Daca vi s-a parut un text haotic, care sare de la una la alta si nu iti da o impresie prea clara despre cum e albumul, simtiti exact ce am simtit si eu cand am ascultat Calamity Circus. General Chaos s-ar putea sa fie un nume potrivit pana la urma.


Tzugu more Nota: 6.5


Posted at 17:49 |  29 Septembrie 2010  | 0 Comentarii  | 2950 Vizualizari

Comenteaza la: Calamity Circus

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Nesfârșite

Trupa: E-an-na
Aparitie: 19.07.2019
Casa de discuri: Souns Age Productions
 - Nesfârșite
TRACKLIST
01. Viu02. Aer03. Fiecare gest al nostru04. Epitaf05. Pielea06. Pânda07. Frica08. Zadar09. Izbânda si a râvni10. Apele înghetate11. iO.ta12. În frânt13. Mashiara

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei