PUSCIFER - Conditions of My Parole

Conditions of My Parole FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 18.10.2011
CASA DE DISCURI: Puscifer Music
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 11 voturi

Top 2011: #17
Puscifer more
Componenta:
Maynard James Keenan - voce
Carina Round – voce, chitara
Mat Mitchell - banjo, bas, chitara
Jonny Polonsky - chitara, mandolina
Jon Theodore - tobe
Sarah Jones - tobe
Devo Keenan - violoncel
Juliette Commagere - voce
Rani Sharone - bas
Gil Sharone - tobe
Matt McJunkins - bas
Tim Alexander - tobe
Tanya O'Callaghan – bas
Tim Commerford - bas
Brad Wilk - tobe
Jeff Friedl - percutie, tobe
Josh Eustis - banjo, chitara, pian, programare, erhu
TRACKLIST:

01. Tiny Monsters02. Green Valley03. Monsoons04. Telling Ghosts05. Horizons06. Man Overboard07. Toma08. The Rapture (Fear Is a Mind Killa Mix)09. Conditions of My Parole10. The Weaver11. Oceans12. Tumbleweed
Ajuns la cel de-al doilea album, proiectul lui Maynard James Keenan se prezinta la un nivel foarte inalt din punct de vedere muzical. Totusi, imi este destul greu sa le descriu muzica in cuvinte, deoarece avem parte de o imbinare ciudata a mai multor genuri muzicale. Cei de la Wikipedia insa, ne spun cum ca Puscifer ar avea influente din post-industrial, comedy rock, ambient, experimental, sau trip hop, asa ca nu ii vom contrazice sub nici o forma, si asta in ciuda faptului ca imi este foarte greu sa gasesc vreunul dintre genurile enumerate. Poate doar acel “experimental” sa fie mai aproape de cunostintele mele muzicale, intrucat oricand il putem aplica la tot ceea ce nu intelegem si nu cunoastem. Cu toate acestea, parca as mai adauga si un pic de psychedelic, caci din cand in cand se mai aude si cate ceva din Pink Floyd, spre exemplu. In plus, sunt anumite momente cand am impresia ca ascult acel electro al anilor ’80, dar si un pic de Moby (Man Overboard fiind cel mai bun exemplu). Daca totusi va asteptati sa gasiti in acest disc sonoritati asemeni celor cu care Keenan ne-a invatat in trecut, atunci va spun din start ca veti fi un pic dezamagiti de acest album, fiindca acum avem o muzica foarte diferita de tot ce am auzit pe anterioarele materiale semnate Tool sau A Perfect Circle.

Conditions of My Parole
contine douasprezece piese ce ne introduc intr-o lume a viselor, in care fiecare nota in parte este traita la intensitate maxima de catre toti cei ce au participat la inregistrarea albumului, dar si, de ce nu, de catre ascultatorii acestuia. Nu vreau sa vorbesc despre fiecare piesa in parte, deoarece am consuma inutil cernealea din dotare. Totusi, imi este imposibil sa trec cu vederea peste Tiny Monsters, Toma, sau Conditions of My Parole, piesa ce da titlul discului. Alaturi de Keenan se afla mai multi artisti, care apar pe una sau mai multe piese. Spre exemplu, vocea feminina este asigurata de o anume Carina Round, care isi intra in rol pe majoritatea melodiilor. Josh Eustis face partile de pian, dar si de sunete aditionale, facand ca in cateva momente sa imi aduca aminte de Porcupine Tree (in special pe superba The Weaver) sau chiar de 65daysofstatic. Ii mai avem aici si pe Tim Commerford si Brad Wilk (adica sectia ritmica de la Rage Against the Machine), Tim Alexander - tobarul de la Primus, dar si alti muzicieni ce imi sunt total necunoscuti, precum: Mat Mitchell, Juliette Commagere, Jeff Freidl, Sarah Jones, Jon Theodore, Milla Jovovich, Danny Lohner, si altii.

Cu toate ca Puscifer este una dintre cele mai frumoase surprize ale acestui an, si chiar daca Maynard James Keenan colaboreaza cu muzicieni foarte buni, personal imi este un dor nebun de basul lui Justin Chancellor, de chitara lui Adam Jones sau de tobele lui Danny Carrey. Spun asta, pentru ca oricat de bune ar fi proiectele lor, nimic nu se compara muzica facuta de “trupa mama”, iar pana cand acestia se vor hotari sa revina in prin plan alaturi de Tool, ne vom multumi cu ceea ce ni se ofera in prezent. Din acest motiv, putem spune fara nici o retinere despre Conditions of My Parole, ca este unul dintre acele albume care te fac sa fii mandru de faptul ca esti pamantean si ca in aceasta viata ti s-a dat posibilitatea sa asculti asa ceva.

Fantotzii more Nota: 9


Posted at 18:09 |  01 Noiembrie 2011  | 11 Comentarii  | 3663 Vizualizari

Comenteaza la: Conditions of My Parole

 • Din surse neoficiale si nesigure am aflat cum ca piesa "Toma" este dedicata lui Toma Caragiu:

  https://www.youtube.com/watch?v=Y0RUGJLD0QE

  1. Posted by Fantotzii | 02 Noiembrie 2011 11:10
 • Fratili meu, ce creatie au creat astia. Mersi, nu stiam de bagabonti.

  2. Posted by Negura | 02 Noiembrie 2011 22:58
 • Nu e Tool, asa e, dar e o consolare mare de tot :) Prefer Telling Ghosts lui Tiny Monsters - in rest perfect de acord.

  3. Posted by tzugu | 03 Noiembrie 2011 14:10
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way