MISERY SIGNALS - Controller

Controller FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 22.07.2008
CASA DE DISCURI: Ferret Music
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 2 voturi

Top 2008: #82
Misery Signals more
Componenta:
Karl Schubach - voce;
Stuart Ross - chitara;
Ryan Morgan - chitara;
Kyle "Old Man" Johnson - bass;
Branden Morgan - tobe

TRACKLIST:

1. Nothing2. Weight Of The World3. Labrynthian4. Parallels5. Coma6. A Certain Death7. Set In Motion8. Ebb And Flow9. Reset10. Homecoming

Am avut placerea sa recenzez si precedentul Misery SignalsMirrors – pe care (privind in urma) cred ca l-am supra-estimat dandu-i un 8. Am avut dupa aceea ocazia sa ascult albumul de debut (Of Malice and the Magnum Heart – 2004) si mi-am dat seama ca ce Mirrors era clar mai slab decat primul opus al trupei.
In consecinta, am abordat Controller cu prudenta si cu incercarea de a nu fi influentat pozitiv de reintoarcerea la butoane a lui Devin Townsend. Si pana la piesa 5 aproape ca mi-a iesit. Auzeam un metalcore energic, bine lucrat (chiar mai bine lucrat decat pe Mirrors), poate ceva mai apasat; a, si cu un Karl Schubach care a progresat evident in ultimii doi ani, reusind sa ajunga la idealul unui vocal al acestui gen – si foarte brutal, si inteligibil in acelasi timp. Dar niciun alt progres semnificativ.
Insa de la Coma incolo s-a schimbat smecheria. Au aparut partile lente si tehnice, a aparut chitara acustica si au aparut schimbari de ritm care nu inseamna de fiecare data o intrerupere abrupta – procedura standard a multor formatii de gen. Daca ar fi sa gasesc un echivalent cinematografic al montajului muzical, as spune ca intre secventele n-au dat numai „cut”, ci si „disolve” sau „fade”. A Certain Death e un exemplu excelent in acest sens, iar pe aceasta piesa am avut si surpriza sa aud niste parti de voce clean care nu suna rau deloc. Iar Set In Motion mi-a adus si ultima confirmare pozitiva asupra albumului – versuri la care cineva chiar s-a gandit. „Let’s make history/Let’s make history stop!” e un carlig cu care Karl iti atrage atentia asupra efortului sau liric, dar a treia ascultare a albumului iti permite sa vezi chestii destepte in mai toate melodiile.
In concluzie, cred ca de la Mirrors incoace baietii au muncit ceva si s-au armonizat (in special vocea si duetul de chitaristi s-au imprietenit mult mai bine), iar lucrul asta (si probabil revenirea lui Townsend? – na, ca nu m-am putut abtine) fac din Controller un produs net superior.
I-as da un 9 dupa inima mea de acum, dar prefer sa-mi respect legamantul de prudenta si sa zic 8,5. Daca vi se pare mult, ganditi-va la tonele de mediocritate liniara pe care le produce acum acest gen. Macar Misery Signals incearca.

(+)  vocea, chitarile, productia
(-) daca si primele patru piese s-ar fi ridicat...

 


Tzugu more Nota: 8.5


Posted at 20:39 |  04 Septembrie 2008  | 4 Comentarii  | 3941 Vizualizari

Comenteaza la: Controller

 • Da-o dracului maTzugu!De ce nu-ti verifici "cronica"?!Atatea greseli gramaticale si de exprimare ma fac sa cred ca ai scris in aromana nu in romana!Cea mai tare e asta:"as spune ca intre secventele n-au dau numai cut":)...N-au dau poate fi si o incantatie sau un leitmotiv?:)Cred ca nici tie nu-ti vine sa crezi ce-ai scris!!!Am mai spus-o:cand ai de scris numai cateva cuvinte pe saptamana,e inadmisibil sa nu-ti respecti cititorii(pe cei care cunosc limba romana-gramatica se invata incepand cu clasa a cincea)pentru ca si forma conteaza(altfel e greu sa-ti fie inteles corect mesajul,chiar daca vrei sa demonstrezi ca ai cunostinte vaste in mai multe domenii-cum ar fi tehnica cinematografica de ex.)nu doar continutul!

  1. Posted by Gerry | 28 August 2008 21:41
 • 1.multumesc pentru observatie am inlocuit cu "n-au dat"
  2. daca tot esti academician, puteai sa observi ca "n-au dau" e o greseala de dactilografiere, nu una gramaticala sau de exprimare.
  3. "atatea greseli gramaticale si de exprimare"??? cred ca esti mai mult vehement decat atent la textul meu.
  4. repet: fac chestia asta din pasiune, pe banii mei, in timpul meu liber. incerc sa nu jignesc pe nimeni, dar daca pe tine cronica asta te-a jignit profund - ghinion.

  2. Posted by tzugu | 29 August 2008 07:03
 • subscriu, ger

  3. Posted by alex | 29 August 2008 09:42
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance