SUIDAKRA - Crogacht

Crogacht FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 20.02.2009
CASA DE DISCURI: Wacken Records
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.4
NOTEAZA ALBUM: 7 voturi

Suidakra more
Componenta:
Arkadius – chitara, voce, banjo, clape
Lars – baterie, voce
Marcus – bass

TRACKLIST:

01.Sl?n02. Conlaoch03. Isle Of Skye04. Sc?thach05. Feats Of War06. Shattering Swords07. ?r Nasc Fola08. Gilded Oars09. Baile’s Strand

De 15 ani in slujba pagan metal-ului, Suidakra isi completeaza in aceasta luna discografia cu cel de-al noulea disc. O carte de vizita impresionanta pentru o trupa care se numara printre cei care au facut pionierat pe aceasta nisa stilistica.
Iata-i asadar pe germani la peste un deceniu si jumatate de activitate, fideli acelorasi idei muzicale, transpuse de aceasta data sub forma unui album conceptual, intitulat  Crogacht
Este cunoscuta aplecarea nemtilor de la Suidakra pentru istoria galeza si celta, astfel ca regasim  adesea in muzica lor multe influente traditionale irlandeze.
Crogacht (Vitejie) este un album dedicat legendarului erou irlandez Cuchulainn, iar pe parcursul celor 9 compozitii, cat insumeaza discul, calatorim alaturi de acesta in insula Skye, deprindem arta razboiului impreuna cu scitii si aflam cum deciziile lui Cuchulainn definesc destinul tragic al fiului sau, Conlaoch.
Odata cu primele acorduri ale instrumentalei Sl%u03B1n esti introdus in uiniversul mitic creionat de Suidakra, iar pe parcursul urmatoarelor trei compozitii povestea avanseaza direct proportional cu ritmul si dinamica pieselor. Conlaoch, Isle of Skye, respectiv Sc%u03B1thach sunt compozitii alerte, in maniera deja clasica death/black metal, dar presarate cu suficienta melodie, generata de solo-uri, coruri si diverse instrumente traditionale.
Tempo-ul rapid este rupt de Feats Of War, o piesa neobisnuita, construita pe schelet acustic folk si care beneficiaza de aportul vocal al invitatei Tina Stabel.  De aici si pana la final, albumul alterneaza de o maniera foarte antenanta partile agresive cu cele melodice, atmosfera  fiind imbogatita de percutii razboinice, coruri epice, flaut si o serie de alte instrumente etnice.
Arkadius (pentru cei care nu stiu, Suidakra este Arkadius scris invers) si colegii sai sau experienta necesara pentru a evita pe cat posibil cliseele acumulate de acest stil, iar efortul lor da rezultate, chiar daca atuul lui Crogacht nu este in niciun caz originalitatea. Dupa ce asculti cele noua piese este imposibil sa nu ramai cu o senzatie de d?j? vu, dar din fericire calitatea pieselor de pe album face ca acest aspect sa nu mai fie atat de deranjant.


Dragos P. more Nota: 8.5


Posted at 21:38 |  10 Februarie 2009  | 1 Comentarii  | 3114 Vizualizari

Comenteaza la: Crogacht

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne