SIEBENBURGEN - Darker Designs & Images

Darker Designs & Images FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 01.09.2005
CASA DE DISCURI: Napalm Records
 
7.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.4
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2005: #101
Siebenburgen more
Componenta:
Marcus Ehlin – voce, chitara
Erika Roos – voce
Richard Bryngelsson– chitara
Linus Ekström- chitara
Niklas Sandin - bas
Anders Rosdahl - baterie
TRACKLIST:

01 - Darker Designs02 - Rebellion03 - As Legion Rise04 - A Crimson Coronation05 - Skuggor06 - Born Under a Black Sun07 - Of Blood and Magic08 - Remnants of Ruin09 - Harvest for the Devil10 - Forged in FlamesBonus:11 - Summoner of the Unseen*12 - A Nights Eternity**13 - Ut Ur Graven**

Venit seara de la serviciu, obosit si plictisit, incerc sa ma culc. Sa fi fost pe la miezul noptii cand am simtit o ciudata stare, o accentuare a simturilor, o neliniste interioara, venele imi pulsau nefiresc avand sentimentul ca prin ele curg valuri de cerneala, pielea degetelor tanjea dupa atingerea unei coli de hartie… Toate semnele nu puteau sa insemne decat un singur lucru. Ma transformasem intr-un cronicar si nu in unul oarecare, ci un celebru si apreciat cronicar Metalfan. Dovada. Sutele de CD-uri care asteptau cuminti ca niste elevi silitori.

In acea dimineata, poate din cauza faptului ca trecusem peste micul dejun, ochii mi-au picat peste albumul celor de la Siebenburgen . Numele ma ducea cu gandul la un stand de carnaciori de la Oktoberfest, in care blonde planturoase serveau halbe imense cu bere tinerilor insetati de metal. Tot atunci am avut o revelatie. Ca as putea sa am propria-mi cronica in 3. Si astfel am purces la disectie. Sa dam cuvantul distinsilor cronicari…

Meticulosul/statisticianul : Trupa infiintata in 1994, in cunoscuta Suedie, de catre Marcus Ehlin si Anders Rosdahl, se prezinta cu al 5-lea album de studio. 13 piese cu tenta Heavy Metal Death/Black Metal. De mentionat vocea feminina care aduce acea sensibilitate si caldura unui album care se vrea rece, taios ca lama unui pumnal. Compozitiile care se remarca prin originalitate si stil sunt : “Born Uner a Black Sun” – hitul albumului, o balada A Nights Eternity” in care Eirka isi face cunoscute calitatile vocale. Restul melodiilor se zbat in mediocritate la granita dintre Cradle Of Filth si Children Of Bodom . De remarcat si artwork-ul CD-ului care vine ca o completare a titlului si atmosferei albumului. Nota 7 (sieben).

Sensibilul/poetul : O poveste cu luna plina, legiuni de vampiri, sange, cavaleri. Un intro care iti invaluie simturile, te trimite in alta dimensiune, acolo unde timpul a inghetat, unde intunericul domneste neclintit. O atmosfera apasatoare plina de melancolie, punctata cu muscaturi sangeroase prin vocea demonica a lui Marcus. Un album interesant nu deosebit. Merita ascultat macar odata. Nota 7 (sieben).

Exigentul : Darker Designs & Images” un album care nu aduce nimic nou, inovativ. Aceeasi reteta cunoscuta : vampiri, black metal, fete vopsite, voce feminina. Baietii sunt la al cincilea album, au concertat cu nume destul de cunoscute TRISTANIA , GRAVEWORM, BEWITCHED, ANCIENT, TRAIL OF TEARS , promit destul, dar cred ca vor ramane mereu la stadiul de “tinere sperante”. Black/Death Melodic cantat corect, o productie buna dar un mare minus la nivelul compozitiei. Sunt prea putine momentele in care nu ai sentimental de deja-vu. Un plus il reprezinta vocea feminina – Erika Roos care mai sparge uneori momentele de monotonie si lipsa de inspiratie. Un album mediocru. Sapte cu indulgenta.

Astfel am trait si experienta disecarii unui album, sa ma simt un mic dumnezeu al industriei muzicale, un professor in fata unei lucrari de licenta… de ce nu sa dau si verdicte si nota. Un album de nota 7 care nu exceleaza prin nici un aspect. Merita incercat pentru pasionati si cunoscatori.


Admin more Nota: 7


Posted at 19:05 |  22 Ianuarie 2006  | 0 Comentarii  | 5505 Vizualizari

Comenteaza la: Darker Designs & Images

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way