MAIM - Deceased to Exist

Deceased to Exist FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 04.01.2011
CASA DE DISCURI: Soulseller Records
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.3
NOTEAZA ALBUM: 5 voturi

Top 2011: #255
Maim more
Componenta:
Rikard Ottosson - bas, voce
Scott Andersson - chitara
Christian Sandberg - chitara
Henric Ottosson - tobe
TRACKLIST:

01. Gravedigger Sacrifice02. Morbid Desecration03. Covet Death04. Evil Smell of Death05. Crematory06. Deceased to Exist07. Purged Through Napalm08. Nuclear Funeral09. Resurrected from Hell10. Screams from the Mutilated
Am observat, in ultimul timp, ca multe formatii mai nou aparute incearca sa reinvie sunetul old school. Iar prin old school ma refer la anii '60 - '70  in care Coven erau notorii pentru versurile lor cu tema satanica, inca dinaintea aparitiei legendarilor Black Sabbath (diferenta intre primul material Coven - Witchcraft Destroys Minds & Reaps Souls - si primul disc Sabbath este de un an, in mod ciudat, pe albumul Coven aparand piese numite Black  Sabbath si Evil Woman). Insa asta nu are nicio legatura cu albumul caruia urmeaza sa ii fac recenzie (dar e ok de mentionat ca old school e baza). Trupa de care o sa vorbesc acum nu are legatura cu acel sound satanico-psihedelic. Se numesc Maim si s-au format in anul 2006 in Suedia.

Intr-o scena de metal extrem dominata de un val de aparitii noi americane de deathcore, metalcore sau alte alea, Maim canta un 80’s death-thrash de tot respectul. In 2009 au scos un album numit From the Womb to the Tomb foarte bun. Anul acesta au scos inca un material dicografic numit Deceased to Exist (am observat ca le plac jocurile de cuvinte).
Maim este o formatie care inglobeaza cam tot ce insemna death metalul in perioada ’86-‘94. Ascultand albumul de anul asta, am avut impresia ca ascult un album revolutionar aparut in Suedia, in perioada timpurie a formatiilor ca At the Gates si Entombed. Anume sunetul rau si usor thrashy pe care l-am putut intalni la formatiile mentionate mai sus pe vremea cand inca se numeau Grotesque si Nihilist. Ascultandu-l si reascultandu-l, am descoperit o muzica foarte interesanta, cu un sunet raw de thrash-death interpretata de niste muzicieni foarte talentati, care au reusit sa demonstreze ca scoala veche inca mai are ceva de zis. Deceased to Exist suna ca o combinatie reusita de death, thrash si cu influente doom utilizate in maniera Autopsy. Suna foarte inchegat, ceea ce demonstreaza ca baietii nu-s chiar niste amatori si ca au ce le trebuie pentru a ajunge o trupa de succes pe care sa o vedem des pe la festivaluri de talie mare europene.

Inregistrarea, asemenea muzicii pe care o canta, este demna de anii ’80, lucru pe care personal as recomanda sa il remedieze, pentru ca este pacat sa strice calitatea muzicii cu un sunet ce aminteste de pesterile primului album Immortal.

Mi-au atras in mod deosebit atentia piesele Gravedigger Sacrifice, Evil Smell of Death, Purged through Napalm si Nuclear Funeral, desi ca sa spun sincer tot albumul merita ascultat si ras-ascultat, pentru ca e exceptional.
Daca pe viitor o sa acorde un pic mai multa atentie calitati sunetului, sunt destul de sigur ca Maim o sa ajunga foarte departe, readucand in circuit scena de death-thrash ale carei baze au fost puse acum multi ani de Nihilist, Autopsy si Grotesque. ROT AND ROLL!

Matei Gheorghe more Nota: 8.5


Posted at 23:17 |  30 Iunie 2011  | 2 Comentarii  | 3212 Vizualizari

Comenteaza la: Deceased to Exist

  • Comentariu complet off topic, dar daca tot ai zis de Coven nu pot sa nu adaug ca, pe coperta de la albumul respectiv, membrii trupei saluta cu "horns", muuult inainte ca Dio sa popularizeze acest salut! Totusi, chiar daca Coven scoteau albumul asta cu un an inainte de Sabbath, ei sunau, totusi, ca un fel de Jefferson Airplane mai evil. Sabbath au adus, pe langa versuri si imagine, un sunet nou.

    1. Posted by gedi | 10 Iulie 2011 01:03
  • dap, ai perfecta dreptate. eu sincer nu am facut aluzie la ei cu alt motiv decat acela de popularizarea eternului si de multe ori ireprosabilului old school [foarte multe formatii revin la radacini, fie ei metalice, ca maim, fie mai dinainte, ca ghost, blood ceremony, the devil's blood etc.] keep them horns up my friend m/

    2. Posted by Swarog | 11 Iulie 2011 23:22
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)