JUDAS PRIEST - Defenders of the Faith

Defenders of the Faith FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 04.01.1984
CASA DE DISCURI: Columbia Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.8
NOTEAZA ALBUM: 15 voturi

Top 1984: #12
Judas Priest more
Componenta:
Rob Halford - voce
Glenn Tipton - chitara
KK Downing - chitara
Ian Hill - bas
Dave Holland - tobe
TRACKLIST:

01. Freewheel Burning02. Jawbreaker03. Rock Hard Ride Free04. The Sentinel05. Love Bites06. Eat Me Alive07. Some Heads Are Gonna Roll08. Night Comes down09. Heavy Duty10. Defenders of the Faith
Chiar daca aparitia lui Defenders of the Faith a insemnat un moment important pentru istoria metalului, personal il vad ca fiind un album destul de "handicapat", intrucat el contine atat piese incredibil de bune, cat si piese mai putin inspirate din punct de vedere al creatiei.

Mai exact, avem noua piese (plus un outro ce poarta titlul albumlui). Dintre aceste noua bucati, am putea spune ca doar primele patru sunt de referinta pentru genul heavy metal. Restul de cinci, din pacate, nu se ridica deloc la nivelul acestora, ducandu-ne cu gandul cum ca acest produs a aparut de fapt la insistentele casei de discuri, si in nici un caz din vointa trupetilor. Iar acest lucru inclin sa cred ca este adevarat, mai ales ca precentul album, Screaming for Vengeance, a adus foarte multi bani casei de productie, fiind de altfel cel mai bine vandut material din intreaga istorie a trupei.

Asadar, Freewheel Burning este o piesa foarte buna, rapida, si cu un tempo alert. Urmeaza superba Jawbreaker, cu niste solouri uimitoare din partea ambilor chitaristi. Rock Hard Ride Free este o piesa melodioasa, cu un tempo ceva mai asezat de data aceasta, si cu un ritm sustinut foarte bine de catre Dave Holland. Desi Freewheel Burning este piesa de rezistenta, consider ca The Sentinel este cea mai buna de pe intregul disc, si una dintre cele mai bune din toata discografia Judas Priest. Spun asta, deoarece este o melodie careia nu ii lipseste nimic. Are solouri si rifuri de chitara foarte bine lucrate, tipete marca Rob Halford, bucati mai lente acompaniate de clape... intr-un cuvant: grandios!!!

Practic acest album ar fi trebuit sa se opreasca aici, iar el sa ia forma unui EP, intrucat restul pieselor de pe disc nu au farmecul celor prezentate mai sus. Iar ca toata lumea sa fie fericita, ar fi fost perfect ca acest EP imaginar, sa fi avut mai multe versiuni in care fiecare dintre acestea sa cuprinda cate un bonus track diferit. Astfel, varianta britanica sa fie insotita de Love Bites spre exemplu, varianta japoneza de Night Comes Down, americanii sa aiba parte de Eat Me Alive, si asa mai departe. In modul acesta, nu ar fi ramas nici o piesa pe dinafara, si asa toata lumea ar fi fost extrem de fericita.

Plus ca, daca el ar fi fost relansat intr-o forma finala (un an mai tarziu sa zicem) cu toate piesele de bonus, asa cum el exista si in lumea reala, sunt de parere ca vanzarile acestuia ar fi fost mult mai mari. Si apropo de vanzari, in data de 26.09.1988 acest album a atins milionul de copii vandute, conform Blabbermouth, dar mai mult ca sigur ca pana in prezent s-au mai vandut si alte milioane de discuri din Defenders of the Faith, avand in vedere ca avem de-a face totusi cu o legenda a muzicii rock.

Cu toate ca acest album isi are locul sau bine stabilit in lumea metalului, greul abia acum incepea deoarece trupe precum Metallica, Slayer, Exodus, Overkill sau Metal Church aveau ganduri distrugatoare pentru tot ceea ce la acea data a insemnat mainstream, si muzica facuta la comanda. Iar efectul acestor trupe s-a simtit din plin si in muzica celor de la Judas Priest, sase ani mai tarziu.

Fantotzii more Nota: 8


Posted at 14:56 |  18 Februarie 2010  | 12 Comentarii  | 3488 Vizualizari

Comenteaza la: Defenders of the Faith

 • De fapt albumul asta trebuia sa fie un EP, doar cu fata A a discului, care este una de colectie. Fata B din pacate, lasa mult de dorit la capitolul inspiratie.

  1. Posted by Fantotzii | 05 Aprilie 2011 09:24
 • Ca de obicei pe albumele Priest (mai putin Painkilleru) is piese geniale si balarii. Mie Eat Me Alive imi place, mi's'pare ca e prima de pe B, dar de pe A as scoate mai multe. As pastra asa:
  1. The Sentinel
  2. Freewheel Burning
  3. Love Bites
  4. Eat Me Alive
  5. Jawbreaker
  Super EP!

  2. Posted by Geralt de Rivia | 05 Aprilie 2011 10:40
 • :))))

  De fapt daca in discografia Judas Priest ar fi numai EP-uri, atunci, mai mult ca sigur ar fi fost niste materiale discografice cu niste vanzari fantastice. Singurele LP-uri ce le-as pastra ar fi Sad Wings of Destiny, Screaming For Venceance, si desigur, Painkiller. In rest, doar EP-uri...

  3. Posted by Fantotzii | 05 Aprilie 2011 11:59
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance