DECREPIT BIRTH - Diminishing Between Worlds

Diminishing Between Worlds FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 29.01.2008
CASA DE DISCURI: Unique Leader Records
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.4
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2008: #214
Decrepit Birth more
Componenta:
Bill Robinson - voce, Matt Sotelo - chitara, voce, Dan Eggers - chitara, Joel Horner - bas , KC Howard – tobe

TRACKLIST:

1.The Living Doorway2.Reflection of Emotions3.Diminishing Between Worlds4.Dimensions Intertwine5.The Enigmatic Form6.A Gathering of Imaginations7.Through Alchemy Bound Eternal8....and Time Begins9.Await the Unending10.Essence of Creation11.The Morpheus Oracle (Outro)

   Dupa debutul din 2003, cu …And Time Begins care i-a catalogat drept trupa de death metal brutal, Decrepit Birth revine intr-o noua formula cu un album super-tehnic si infuzat de melodie. Formula noua care poate fi auzita pe disc aminteste oarecum de povestea primului album Necrophagist: albumul a fost inregistrat in 3 persoane, Sotelo care este creierul trupei inregistrand ambele chitari si basul; Dan Eggers si Joel Horner, ambii colegi cu KC Howard la Odius Mortem au fost cooptati ulterior pentru turnee.
   Comparatia cu Necrophagist poate continua cu stilul practicat de Decrepit Birth pe Diminishing Between Worlds, si anume death metal tehnic ca la carte and beyond. Prin urmare, principalele ingrediente ale acestui album sunt cele specifice death metalului tehnic – chitari care dialogheaza in contrapunct, armonii duble, solo-uri percutante si succesiuni acrobatice de riffuri, un bas care isi face simtita prezenta din plin, urmand adesea o linie independenta, un growl sanatos dar citet in acelasi timp si, in sfarsit, ingeniozitatea tobelor cu schimbarile de ritm si gaselnitele tehnice specifice, KC Howard - un tobar tanar, dar extrem de talentat, tehnic si precis - fiind la randul sau gaselnita care a desavarsit formula formatiei lui Sotelo.
   In general, trupelor care practica acest stil li se reproseaza lipsa de feeling, incarcatura prea mare de elemente tehnice care uneori capata aparentele lipsei de structura si duce la o betie de acrobatii instrumentale individuale greu de conceput intr-un produs unitar. Nu este insa si cazul celui de-al doilea album al californienilor. Pe Diminishing Between Worlds acrobatiile amintite si ruperile de ritm omniprezente sunt ansamblate inteligent, rezultatul fiind 11 piese solide, coerente, ceva mai putin jazz-y si cu mai putine interludii de chitara rece decat ne-au obisnuit alte nume cu rezonanta ale genului, precum Necrophagist sau Spawn of Possession. Doua din cele 11 piese sunt instrumentale – The Enigmatic Form (o bijuterie de piesa, la turatie redusa in comparatie cu restul albumului) si The Morpheus Oracle, care are sub 1 minut si indeplineste si rolul de outro, introdusa asimetric, avand in vedere ca albumul debuteaza ex abrupto si in forta cu The Living Doorway, fara vreun pasaj introductiv.
Asa cum rezulta si din titlurile pieselor, tematica versurilor este una ezoterica sustinuta excelent de instrumentatie, efectele de chitara (si pe alocuri insertiile de clape, piesele instrumentale fiind exemplul cel mai evident) fiind in primul rand responsabile de atmosfera specifica care uneori m-a facut sa ma gandesc la Death. Este aproape inutil sa adaug calitatea productiei fara de care death metalul tehnic nu ar putea exista.  

(+) – imbinare reusita de super-rapid, brutal si tehnic, infuzia de melodie, precizia, dialogul in contrapunct al chitarilor, dinamica chitari – bas, tobe naucitoare; Matt Sotelo si KC Howard.
(-) - nimic special.

 


G.A.S. more Nota: 9


Posted at 10:05 |  06 Februarie 2008  | 1 Comentarii  | 4653 Vizualizari

Comenteaza la: Diminishing Between Worlds

  • De fapt aduce mai degraba cu Quo Vadis decat cu Necrophagist :-).

    1. Posted by O. | 06 Februarie 2008 11:22
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)