RISE OF AVERNUS - Dramatis Personae

Dramatis Personae FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 13.03.2015
CASA DE DISCURI: Aural Music
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.8
NOTEAZA ALBUM: 1 voturi

Top 2015: #31
Rise of Avernus more
Componenta:
Ben van Vollenhoven - voce, chitara, orchestratii
Mares Refalaeda - voce, clape
Daniel Warrington - bas, voce
Andrew Craig - tobe, percutie

Invitatt:
Grutle Kjellson - voce
TRACKLIST:

1. In the Absence of Will...2. Path to Shekinah3. Acta est fabula4. An Alarum of Fate5. In Hope We Drown
Avernus? Who the f**k is Avernus? Păi, dacă bine am înțeles, e un personaj din Warden's Keep, care, la rândul lui, e un joc de Xbox sau ceva asemănător. Mă rog, Avernus mai e și numele unui crater despre care romanii credeau că reprezintă poarta de acces spre lumile infernale. Oricum ar fi – de oriunde ar proveni adică – Rise of Avernus e un nume fain pentru o trupă de heavy metal. Mult mai sănătos decât An Autumn for Crippled Children, de pildă.
Formația cu numele ăsta fain provine din Sydney, Australia și Dramatis Personae este al treilea lor material discografic. EP-ul (eponim) de debut a apărut în 2012, iar primul LP, intitulat L'appel du vide, în 2013. Să ne oprim acum pentru un moment. Faptul că unul dintre cele trei discuri Rise of Avernus are titlu francez, iar un altul are titlu latin nu este probabil lipsit de semnificație. Putem presupune, chiar fără a fi ascultat o notă din muzicaRise of Avernus, că trupa nu e un nou Tankard sau Municipal Waste. Nu am avut la dispoziție textele, dar o piesă ca Path to Shekinah în mod sigur nu are legătură cu plăcerile chefuitului și ale băutului de bere. Nu că ar fi ceva în neregulă cu chefuitul și băutul de bere.
Muzical vorbind, Rise of Avernus se ocupă cu doom metalul „orchestral -progresiv”, ceea ce sună deja aproape ca un nou subgen. Stilul formației nu e totuși deloc inovator, e în schimb cât se poate de eclectic. Pentru a exagera puțin, L'appel du vide se află la confluența tuturor curentelor metalului underground. Albumul se inspiră din tot ce are o legătură oricât de vagă cu death sau doom metalul. În ce privește apoi doomul, soundul Rise of Avernus împrumută atât din cel epic de tip November's Doom, cât și din cel bombastic-melodios asociat de obicei cu Paradise Lost-ul epocii Icon. Piesele ce fructifică talentele vocale ale Catherinei Guirguis amintesc de Draconian, iar cele cu adevărat „dure” sună ca și cum ar fi fost scrise de un Behemoth ceva mai sentimental. Asta, de bună seamă, e cam mult pentru un singur disc, dar, datorită în primul rând simțului pentru proporții și dragostei pentru melodii, trupa nu cade în autoparodie.
Rise of Avernus nu face asta nici pe Dramatis Personae, chiar dacă noile fotografii promoționale, în care muzicienii apar mascați, sugerează că gustul lor pentru teatralitate nu s-a diminuat. Prin comparație cu L'appel du vide, Dramatis Personae e un material destul de coerent. In the Absence of Will e mai blackened death decât tot ce a înregistrat Rise of Avernus vreodată, dar celelalte patru compoziții nu prea încearcă să depășească granițele doom metalului („simfonic-progresiv”). Asta e valabil mai ales pentru An Alarum of Fate, care mi se pare a fi și cel mai bun cântec al EP-ului. Pe Acta est fabula apare și Grutle Kjellson, dar piesa nu are cu toate acestea mult de-a face cu Enslaved. Interesant e că rolul vocii feminine este acum mult mai redus decât pe LP-ul din 2013. Mares Refalaeda, care a luat locul sus-amintitei Catherine, nu e personaj principal decât în In Hope We Drown.
Dramatis Personae a fost, se pare, gândit ca un vehicul al lansării internaționale a trupei australiene. Sper ca primirea EP-ului să nu înșele așteptările muzicienilor și ale casei de discuri. Rise of Avernus merită fără îndoială să fie cunoscută de un public cât mai larg.
Posted at 09:58 |  13 Martie 2015  | 0 Comentarii  | 2116 Vizualizari

Comenteaza la: Dramatis Personae

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne