STEFAN HANCU - Dulceata Mortii

Dulceata Mortii FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 25.04.2005
CASA DE DISCURI: Autoprodus
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.3
NOTEAZA ALBUM: 7 voturi

Top 2005: #148
Stefan Hancu more
Componenta:
Stefan Hancu - chitara, bass, blockflote, drum & keyboard programming, muzica
Adrian Galu - voce la Plumb
Adi Tabacaru - mastering, clape la Interludiu
TRACKLIST:

01. Fetita cu Chibrituri02. In Cosmos03. Denisa04. Dulceata Mortii05. Nervi Tocati06. Interludiu07. Anii Reci08. Cu Coasa pe Umar09. Plumb10. Stillborn Dreams No More

In urma cu aproximativ o saptamana navigam pe net in cautarea unor muzici si filme rare. La un moment dat dau peste o persoana care avea in share chestii mai mult decat interesante. Ba mai mult chiar stia de metalfan.ro.

Din vorba in vorba, tipul ma intraba daca vreau sa ascult ce a "scos" un prieten de-al sau. "Suna mai mult decat misto", zice, "desi e inregistrat acasa."

Prima reactie care m-a incercat, recunosc, a fost indoiala. Prejudecata m-a facut sa ma gandesc ca e inca unul dintre proiectele de apartament, mai mult sau mai putin infecte, mai mult sau mai putin inspirate, mai mult sau mai putin interesante. Dar in primul rand infecte. Deh, om sunt!

Am apasat cu greu play, ora fiind inaintata (era sa scriu interesanta!), si ce mi-a fost dat sa vad. pardon, aud.

De necrezut, atat de tare m-a incitat ce razbatea din Dulceata Mortii, incat nu am oprit playerul decat cand s-a terminat muzica.

Avand in vedere ca sunt redactor serios (haha!) la o revista la fel de serioasa, am incercat sa aflu mai multe despre acest misterios Stefan Hancu, ba chiar, perseverent fiind, i-am aflat numarul de telefon. A doua zi am devenit fericitul posesor al unuia dintre cele 110 exemplare ale Dulcetii Mortii si acum vreau sa impartasesc aceasta experienta cu voi.

Despre persoana Stefan Hancu nu am sa va spun prea multe, una la mana pentru ca nu o cunosc prea bine si doi la mana pentru ca nici nu cred ca e important. Poate intr-o buna zi il veti cunoaste voi personal.

Albumul se prezinta sub forma unui CD serigrafiat care contine si booklet, ce-i drept nu foarte stufos, dar foarte expresiv. Sunt 5 ipostaze (si cu cea de pe CD, 6) ale aceluiasi tantar impietrit pe fundul zaharisit al unui bol care continuse odinioara ceai (stiu asta de la Stefan insusi, pentru ca trebuie sa recunosc ca nu ma prinsesem!). Aspectul este unul extrem de ingrijit si de "artistic" si asta sporeste atat curiozitatea cat si aprecierile vis-à-vis de acest album.

Pentru ca am vorbit despre partea "materiala" a acestui disc, am sa incerc sa va introduc, macar sumar, in substanta lui.

Este un album de chitarist, un chitarist care nu a cantat cu nici o trupa importanta si care nu are studii de specialitate, dar care are o mana extrem de usoara atunci cand vine vorba de riff-uri, dar in special de solouri.

Cand l-am intrebat ce canta, Stefan mi-a raspuns sincer: imi place sa cred ca e progresiv. Si este, intr-o destul de mare masura, un album de progresiv. Unul care se revendica la Joe Satriani sau Steve Vai, cursiv, plin de idei interesante, uneori nervos, de cele mai multe ori contemplativ, intunecat si luminos in egala masura. Este. Stefan Hancu.

Singura compozitie care beneficiaza de partitura vocala este penultima, Plumb, care foloseste textele lui, evident, George Bacovia si pe care il gasim ca invitat pe Adrian Galu de la Interitus Dei.

De mastering s-a ocupat Adi Tabacaru de la Taine iar rezultatul este un album cu o productie peste media celor cu care ne-am obisnuit in ultima perioada.

Nu stiu de unde o sa puteti procura Dulceata Mortii, pentru ca nu beneficiaza nici de aportul vreunei case de discuri si nici despre o distributie pe masura.

Am sa discut cu Stefan pentru a gasi o solutie viabila (si aici cei din Bucuresti vor fi evident avantajati) si in momentul in care aceasta se va fi ivit o sa anunt pe site-ul metalfan.ro.

In final inca o chestie: Dulceata Mortii nu va fi notat si asta nu pentru ca nu ar merita un rating, ci dintr-un motiv destul de lesne de inteles, cel putin pentru mine: nu as vrea sa va influentez in vreun fel auditia. Let the music do the talking.

Puteti downloada albumul de la urmatoarele adrese:
http://hal.cs.tuiasi.ro/~ionutb/Dulceata_Mortii.zip
http://www.soundclick.com/bands/7/dulceatamortii.htm


Sake more Nota: 8


Posted at 13:59 |  22 Ianuarie 2006  | 3 Comentarii  | 8777 Vizualizari

Comenteaza la: Dulceata Mortii

  • Hehe! Intr-adevar, un artist desavarsit. Te asteptam cu albumul 3, Stefane!

    1. Posted by Adrian Moisoiu | 26 Decembrie 2006 23:55
  • Multumesc din sulfet pentru postarea acestor informatii despre trupa si mai ales pentru link-uri.

    2. Posted by cristina | 04 Ianuarie 2008 12:31
  • ...dar nici unul nu mai e valabil :| Va rog,in cazul in care cineva mai stie un site de unde le pot downloada sa ma contacteze,id- miss_J_blue

    3. Posted by cristina | 04 Ianuarie 2008 12:36
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Endorphin

Trupa: Infected Rain
Aparitie: 18.10.2019
Casa de discuri: Napalm Records
 - Endorphin
TRACKLIST
01. The Earth Mantra02. Black Gold03. Symphony of Trust04. Pendulum05. Passerby06. Lure07. Victims08. Walking Dead09. Taphephobia10. Storm

Fear Inoculum

Trupa: Tool
Aparitie: 30.08.2019
Casa de discuri: RCA Records
 - Fear Inoculum
TRACKLIST
01. Fear Inoculum02. Pneuma03. Litanie contre la peur04. Invincible05. Legion Inoculant06. Descending07. Culling Voices08. Chocolate Chip Trip09. 7empest10. Mockingbeat

Nesfârșite

Trupa: E-an-na
Aparitie: 19.07.2019
Casa de discuri: Souns Age Productions
 - Nesfârșite
TRACKLIST
01. Viu02. Aer03. Fiecare gest al nostru04. Epitaf05. Pielea06. Pânda07. Frica08. Zadar09. Izbânda si a râvni10. Apele înghetate11. iO.ta12. În frânt13. Mashiara

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts