CRADLE OF FILTH - Dusk and Her Embrace

Dusk and Her Embrace FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 19.11.1996
CASA DE DISCURI: Music for Nations
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
9.0
NOTEAZA ALBUM: 14 voturi

Top 1996: #14
Cradle of Filth more
Componenta:
Dani "Filth" Davey - voce
Stuart Anstis - chitara
Gian Pyres - chitara
Nicholas Barker - baterie
Robin Eaglestone - bas
Damien Gregory - clape
Sarah Jezebel Deva - voce feminina
Danielle Cneajn Cottington - voce feminina
TRACKLIST:

01. Humana Inspired to Nightmare02. Heaven Torn Asunder03. Funeral in Carpathia04. A Gothic Romance (Red Roses for the Devil's Whore)05. Malice Through the Looking Glass06. Dusk and Her Embrace07. The Graveyard by Moonlight08. Beauty Slept in Sodom09. Haunted Shores
Chiar ma gandeam ce cronica de album clasic sa fac pentru saptamana asta... si cum marea mea dezamagire de la Festivalul Summer Rock 2004 (dar numai din pricina sunetului execrabil) au fost cei de la Cradle of Filth am ales Dusk and Her Embrace .

Anul 1996 a reprezentat un moment de referinta atat pentru trupa engleza cat si pentru black metal in general. Tot ce pana atunci fusese brutal, murdar si fara mari veleitati tehnice avea sa emearga catre un stil de sinteza, in care influente din alte arii muzicale aveau sa isi gaseasca un loc extrem de important.

Transferati de la Cacophonous Records la Music For Nations, un monstru al industriei muzicale, cei 6 trupeti au scos pe piata un produs mult mai tehnic si elaborat, in care vocalizele demente ale lui Dani, penduland cu usurinta intre scream si growl, au fost completate de o muzica cu clare influente gotice si chiar si simfonice.

Era momentul in care Cradle of Filth avea sa erupa in mainstream si sa fie denumita de foarte multi cea mai importanta formatie de black metal din lume. Aici avea sa se nasca o mare schisma intre ascultatori, o mare parte dintre acestia considerand ca trupa nu mai e "true", ca nu mai e underground, ca are clape si voci feminine, ca "si-a vandut sufletul caselor de discuri sioniste."

De partea cealalta se situeaza un numar la fel de mare de indivizi, ceva mai deschisi la minte poate, care dincolo de etichetari gratuite au stiut sa vada adevarata valoare a muzicii celor de la Cradle of Filth.

Pe Dusk and Her Embrace s-a pastrat tendinta de a folosi o imagine gotica, dark si lasciva, totul fiind ajutat de textele lui Dani, adevarate poeme simboliste si pline de decadenta, in care subiectele preponderente sunt vampirismul, noaptea, cimitirele, orgiile bahice. Este un univers controversat si multa lume s-a intrebat daca nu cumva totul este doar o excelenta strategie de marketing cu un target foarte bine ales. Atat timp cat muzica aflata in spatele conceptului este una solida, gandita si bine pusa la punct, faptul ca Cradle of Filth isi vinde produsele nu mi se pare deloc o chestie nociva, ba chiar dimpotriva.

Despre muzicieni ar fi de spus doar ca au abilitati de invidiat, cele mai bune exemple fiind claparul Damien Gregory, care are studii de muzica clasica si cateva produse solo non-metal, si bateristul Nick Barker, care cu tot aspectul sau impunator este rapid si precis ca un robot. Dani Filth, de asemenea, este un pitic posedat cu plamani de otel, capabil sa isi etaleze vocea in trei sau chiar patru moduri diferite, uneori chiar in interiorul aceleiasi piese.

Inchei recenzia acestui produs fara a ma opri la fiecare piesa in parte, pentru ca importanta sa sta in ceea ce a insemnat ca tot unitar in evolutia unuia dintre cele mai importante subgenuri ale metalului mondial, black metal-ul, si anume deschiderea de noi perspective, de noi modalitati de exprimare in cadrul a ceea ce parea un stil condamnat iremediabil la plafonare.


Sake more Nota: 9


Posted at 21:25 |  22 Ianuarie 2006  | 4 Comentarii  | 6241 Vizualizari

Comenteaza la: Dusk and Her Embrace

  • ar trebui o cronica si pentru Midian sau Cruelty And The Beast...merita! si daca tot faceti cronici la albume clasice n-ar trebui sa va lipseasca EmperoR ;)

    1. Posted by Kalinn | 27 Noiembrie 2006 14:14
  • si pt Cruelty and the Beast trebuie, neaparat ! :x

    2. Posted by JaeDeN | 25 Decembrie 2006 23:16
  • Cruelty... e cel mai bun album Cradle de pana acum.

    3. Posted by alex duca | 16 Ianuarie 2007 22:14
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)