SONIC SYNDICATE - Eden Fire

Eden Fire FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 13.09.2005
CASA DE DISCURI: Pivotal Rockordings
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.4
NOTEAZA ALBUM: 7 voturi

Top 2005: #122
Sonic Syndicate more
Componenta:
Richard Sjunnesson - voce
Roger Sjunnesson - chitara
Robin Sjunnesson - chitara
Andreas Mårtensson - clape
Karin Axlesson - bass
Kristoffer Bäcklund - baterie

TRACKLIST:

01. Jailbreak02. Enhance My Nightmare03. History Repeats Itself04. Zion Must Fall05. Misanthropic Coil06. Lament Of Innocence07. Prelude to Extinction08. Soulstone Splinter09. Crowned in Despair10. Where the Black Lotus Grows

Inca o trupa suedeza de death metal melodic? Iarasi o combinatie de In Flames si Dark Tranquillity asezonata cu putin Soilwork? Iata primele intrebari pe care mi le-am pus de indata ce am citit prezentarea pe care cvasinecunoscuta casa de discuri Pivotal o face trupei Sonic Syndicate. Si desi raspunsul la ambele intrebari este pozitiv, mai este ceva pe Eden Fire care m-a convins sa va prezint acest album in ciuda faptului ca nu este chiar o noutate discografica, fiind lansat in urma cu cateva luni.

Trebuie spus inca de la inceput ca grupul Sonic Syndicate este alcatuit din 6 persoane cu varste cuprinse intre 17 si 22 de ani. Si chiar daca Eden Fire este doar albumul de debut, ai impresia ca trupetii canta de ani buni impreuna. La cum suna cele 10 piese incluse pe disc, probabil ca doar lipsa unei promotii adecvate a facut posibil faptul ca acest album de debut sa treaca mai degraba neobservat.

Trupa  a vrut sa valorifice si precedentele lor doua EP-uri astfel incat le-au integrat in acest album, rezultatul fiind un hibrid conceptual construit pe 3 capitole distincte. Un demers periculos si dificil de dus la bun sfarsit, mai ales in cazul unei trupe fara experienta. Paradoxal insa, discul suna extrem de inchegat si nu lasa nicidecum senzatia ca ar fi eterogen, desi include piese compuse in perioade diferite de timp. Sigur ca ele au fost complet reinregistrate, dar asta nu diminueaza cu nimic meritele trupei de a realiza un album care pastreaza coeziunea de la inceput pana la sfarsit. Pe parcursul discului, nu am avut nici o clipa senzatia ca audiez o colectie de piese care si-au gasit locul pe disc pentru a umple minutajul.
 
Helix Reign - Chronicals of a Broken Covenant este primul capitol, iar cele 3 piese care il alcatuiesc reprezinta cele mai noi compozitii Sonic Syndicate si de altfel cele mai reusite din punctul meu de vedere. Comparativ cu piesele cuprinse in celelalte 2 capitole, Jailbreak , Enhance My Nightmare si in special History Repeats Itself denota un progres vizibil si o evolutie care inseamna pentru Sonic Syndicate un pas important pentru consolidarea unei identitati muzicale proprii. Dificil de incadrat stilistic, ele graviteaza undeva in granitele genurilor muzicale impuse de cele trei trupe pe care le-am nominalizat la inceputul cronicii. Riff-uri agresive, voci guturale dublate de vocalize nu-metal, tempo alert, refrene usor de retinut, o sectie ritmica dominata de un bass energic (si o bass-ista pe masura!), clape care intervin permanent sunt componentele principale ale muzicii Sonic Syndicate. Ele raman elementele de baza si in cazul pieselor mai vechi, grupate in ultimele doua sectiuni, Extinction - A Sinwar Quadrilogy, respectiv Black Lotus - The Shadow Flora. In cel de-al doilea segment, format din patru piese, accentul cade pe chitarile melodioase, clapele spatiale si vocile death, in timp ce ultimele 3 compozitii au mai degraba un iz de black si gothic metal.  

Poate ca muzica lor nu este tocmai originala, dar tinand cont de media de varsta a celor 6 suedezi si de potentialul albumului Eden Fire, sunt convins ca vom mai auzi curand de Sonic Syndicate si probabil chiar lucruri importante.
 


Dragos P. more Nota: 8.5


Posted at 21:26 |  14 Februarie 2006  | 0 Comentarii  | 5821 Vizualizari

Comenteaza la: Eden Fire

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance