SOULSCAR - Endgame

Endgame FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 30.06.2006
CASA DE DISCURI: Galy records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
0.0
NOTEAZA ALBUM: 0 voturi

Top 2006: #245
Soulscar more
Componenta:
Andrew Staehling: voce, chitara, bass, baterie, clape
TRACKLIST:

01. Identity02. The Hurt Plains03. Endgame I04. Sertraline05. Endgame II06. This Demon Mine07. Synesthete08. Hindsight09. Phoenix Tears10. Liar's League

Scena de metal canadiana nu a oferit de-a lungul anilor nume foarte importante pentru metalul international, iar exceptii precum Kataklysm sau Voivod nu fac decat sa intareasca regula. Cum Soulscar este o trupa care provine din acest teritoriu se naste intrebarea daca albumul Endgame este suficient de atractiv incat sa starneasca interesul asupra sa. Cele 10 compozitii incluse pe disc ma determina sa raspund pozitiv.

Endgame este cel de-al treilea album Soulscar, o trupa ale carei baze au fost puse in 1997 in Vancouver. Impropriu spus trupa, pentru ca Soulscar reprezinta de fapt proiectul muzical al lui Andrew Staehling si chiar daca in grup mai figureaza si alti muzicieni, Andrew este responsabil pe Endgame cu tot ceea ce inseamna compozitie, instrumente si voce. Cu exceptia unor solo-uri si a vocii feminine, el canta la chitara, bass si baterie, face vocea si pasajele de clape si trebuie sa recunosc ca se descurca admirabil cu fiecare instrument in parte. Mai mult chiar, Andrew este si producatorul albumului, iar sound-ul discului este unul foarte bun.

Stilistic, albumul se situeaza undeva la confluenta dintre thrash-ul tehnic si death metal melodic, cu subtile deviatii catre zona progresiva. Muzica este deopotriva influentata de metal-ul american, cat si de death-ul suedez, rezultand o mixtura interesanta de agresivitate si melodie. Fara a rupe bariere in ceea ce priveste originalitatea, imi place ca piesele au personalitate, au ruperi de ritm, sunt dinamice si suficient de diverse incat sa nu devina monotone. Ascultand albumul iti dai seama ca materialul a fost scris pentru chitara, toate celelalte instrumente (chiar si vocea) avand menirea sa completeze piesajul sonor, fara a avea un rol definitoriu. Riff-urile de chitara ating zone dintre cele mai diverse, de la death pana la heavy sau speed metal, in timp ce solo-urile inspirate puncteaza pe fiecare piesa.

Mai putin reusite sunt insa partile vocale, si daca cea a lui Andrew este decenta, aparitia unei slabe voci feminine stirbeste din calitatea unor compozitii. Intentia de a experimenta cu astfel de voci e laudabila, dar din pacate vocea nu o ajuta deloc pe domnisoara in cauza. Din fericire, prezenta sa este minima, nu apare decat pe trei piese, chiar si acolo interventiile sale fiind de scurta durata.
Oricum vocea nu ocupa decat un loc secundar pe Endgame, astfel putand fiind explicate lungile pasaje instrumentale si piese chiar in intregime instrumentale. Poate din acest motiv, discul lasa impresia ca ar putea functiona foarte bine si drept colona sonora pentru un film sau un joc pe computer.

Una peste alta Endgame este o surpriza placuta, mai ales ca provine din partea unei trupe de care nu auzisem niciodata pana in urma cu cateva zile. Ramane de vazut daca Galy Records ii poate oferi lui Soulscar sprijinul necesar pentru a reusi sa devina un grup cunoscut. Piese de rezistenta: Endgame II, Hindsight, Phoenix Tears.        

 

 


Dragos P. more Nota: 8


Posted at 21:58 |  03 Octombrie 2006  | 0 Comentarii  | 5900 Vizualizari

Comenteaza la: Endgame

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way