TRAIL OF TEARS - Existentia

Existentia FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 29.01.2007
CASA DE DISCURI: Napalm Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2007: #87
Trail of Tears more
Componenta:
Ronny Thorsen- voce
Kjetil Nordhus- voce
Runar Hansen- chitara
Kjell Rune Hagen- bass
Frank Roald Hagen- clape
Jonathan Perez- baterie

TRACKLIST:

01. Deceptive Mirrors02. My Comfort03. Venom Inside My Veins04. Decadence Becomes Me05. She Weaves Shadows06. The Closing Walls07. The Empty Room08. Poisonous Tongues09. As It Penetrates10. Shades Of Yesterday

Trail of Tears, Sirenia si Tristania isi disputa de ceva vreme suprematia pe teritoriul goticului norvegian. Intamplator sau nu, toate cele 3 trupe sunt pe punctul de a lansa albume noi la inceputul anului viitor. Totusi, Trail of Tears se distanteaza cumva de celelalte printr-o abordare diferita a goticului, mai putin melodioasa si destul de alambicata.

Existentia apare insa sub auspicii dintre cele mai nefavorabile pentru trupa, aflata pe punctul de a se desfiinta, dupa ce cea mai mare parte dintre membri sai au parasit grupul din cauza unor probleme survenite intr-un turneu desfasurat recent in Mexic. Astfel, daca viitorul trupei este ascuns in ceata, cu un Ronny Thorsen care se ambitioneaza sa nu abandoneze, cautand noi membri, ramane sa vedem despre ce este vorba pe Existentia, album care risca sa devina cantecul de lebada al norvegienilor. Deceptive Mirrors traseaza din primele minute coordonatele pe care se inscrie albumul: un gotic metal complex, agresiv si intens.
Elementul care diferentiaza Trail of Tears de alte trupe similare este atentia deosebita acordata segmentului vocal, albumul fiind marcat de contrastul excelent dintre cele doua voci masculine, pe de o parte vocalizele extreme,  growl-ul lui Ronny Thorsen si de cealalta parte Kjetil Nordhus (cunoscut de la Green Carnation), care reuseste pe acest album o performanta vocala remarcabila. Cei doi sunt bine completati de invitata Emmanuelle Zoldan, a carei voce placuta imbogateste sound-ul pieselor.

Din punct de vedere instrumental albumul nu tine cont de granitele unui singur gen muzical si de data aceasta eticheta dark gotic metal, pusa de casa de discuri constituie o definitie corecta pentru Existentia. Clapele sunt omniprezente si dau adesea o nota simfonica ansamblului, in timp ce riff-urile de chitara sunt sustinute de o sectie ritmica, cu un bas proeminent si un baterist care nu se sfieste sa foloseasca pedala dubla.

Desi nu este in intregime un demers novator, efortul norvegienilor de a evita cliseele genului este rasplatit de un album care puncteaza destul de bine la capitolul orginalitate.  Ca si Free fall into fear, Existentia nu este un disc facil, construit exclusiv pe reteta clasica cu refren catchy, ci un album cu multe momente interesante, imprevizibile, cu ruperi de ritm sau constructii bizare (The Closing Walls, Poisonous Tongues)
Productia albumului, care poarta semnatura lui Terje Refnes (Tristania, Sirenia), pune foarte bine in evidenta toate elementele prezente pe Existentia si are ca rezultat un sound dinamic, plin de energie. Ar fi pacat ca trupa sa dispara tocmai acum, cand parea pe calea cea buna in a-si gasi propria identitate.

 


 


Dragos P. more Nota: 8


Posted at 23:25 |  11 Decembrie 2006  | 0 Comentarii  | 5497 Vizualizari

Comenteaza la: Existentia

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way