CADAVERIA - Far Away From Conformity

Far Away From Conformity FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 12.01.2004
CASA DE DISCURI: Scarlet Records
 
7.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2004: #45
Cadaveria more
Componenta:
Cadaveria – voce
Frank Booth - chitara
Killer Bob – bas
Marçelo Santos - baterie
TRACKLIST:

01. Blood And Confusion02. Eleven Three O Three03. Irreverent Elegy04. The Divine Rapture05. Omen Of Delirium06. Call Me07. Out Body Experience08. Prayer Of Sorrow09. Vox Of Anti-Time
 

Desi a trecut aproape jumatate de an de la lansarea albumului, nu puteam lasa deoparte aceasta formatie si mai ales aceasta voce speciala: Cadaveria. Fosta vocalista la Opera IX, aflata acuma la cel de-al doilea album de studio sub noua titulatura, aduce un suflu nou si o abordare diferita in pleiada de voci din muzica rock actuala. Angela Gossow (Arch Enemy) si Cadaveria reprezinta pentru mine cele mai carismatice soliste care, lasand deoparte senzualitatea si erotismul specifice timbrului vocal feminin, incearca o abordare mult mai brutala si mai directa a partiturii, punand la respect foarte multi vocalisti de gen masculin.

Fara Baron Harkonen la clape, trupa face un pas inainte cu acest nou album, cu un sound foarte bine pus la punct, chitara si vocea fiind excelent puse in valoare. Daca faci greseala sa asculti albumul cu boxele date foarte tare, risti sa faci atac de inima, prima piesa incepand extrem de furios, plina de ura si negativism. Blood And Confusion este cumva autoportretul lui Cadaveria, versurile vorbind despre un “eu” chinuit, aflat la limita dintre sanatate si nebunie, cu mintea plina de confuzie, hranindu-se cu angoase, disperare si sentimente negative.

Tonalitatile sunt diverse, de la voce “clean” la vocalize brutale, specifice death/thrash/black-ului, trecand apoi prinntr-o tonalitate isterica, care la prima auditie nu poate decat sa te enerveze, dar careia mai apoi ii prinzi gustul. Aceasta diversificare a registrului vocal nu poate decat sa multumeasca ascultatorul, concluzia fiind ca totul se face din placere si pasiune, asa cum insasi Cadaveria declara: “ … cel mai important pentru noi este sa ne placa sa facem muzica. Scriem cantecele in principal pentru noi … Speram ca albumul sa placa fanilor cel putin atat de mult cat ne place si noua.”

Supriza pentru mine este data de faptul ca albumul nu se bazeaza in totalitate pe voce, chitarile joaca un rol foarte important, cu un iz de heavy metal foarte pronuntat iar sunetul per ansamblu este foarte dur si in forta. Pentru exemplificare am sa aleg piesa: Irreverent Elegy. Inceputul ma duce cu gandul la Black Sabbath, riful de chitara este absolut bestial, cu o voce intre “clean” si isteric, cu mici interludii de bass, pentru ca in a doua parte sa se rupa ritmul, trecand printr-un mic pasaj black si ajungand pana la un ritm thrashist incredibil, cu un solo pe masura.

Nu pot incheia micul periplu prin universul faimoasei Horror Lady Cadaveria fara a aminti de coverul Call Me. Ratiunile care au dus la crearea acestei piese sunt probabil dictate de o politica de marketing bine gandita. Cel care a avut ideea merita felicitat, preluarea fiind pentru mine una extraordinara, senzatia de saturatie, iritare si abandon fiind atotprezenta, peste toate acestea planand un sunet greu si apasator, sprijinit de o voce isterica.

Albumul este fara indoiala interesant si cred ca urmatorul produs Cadaveria va fi si mai lucrat, cu voce mai diversificata, cu ritm greu si vitezist, dupa parerea mea trupa indreptandu-se catre o directie buna, care le poate pune in lumina favorabila calitatile de care au dat dovada pe acest album.


SkyDancer more Nota: 7


Posted at 22:15 |  22 Ianuarie 2006  | 0 Comentarii  | 5912 Vizualizari

Comenteaza la: Far Away From Conformity

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way