BEYOND TWILIGHT - For the Love of Art and the Making

For the Love of Art and the Making FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 21.04.2006
CASA DE DISCURI: Massacre Records
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.4
NOTEAZA ALBUM: 6 voturi

Top 2006: #177
Beyond Twilight more
Componenta:
Björn Jansson - voce
Anders Exo Kragh - chitara
Jacob Hansen - chitara
Finn Zierler - clape
Anders Devillian Lindgrén - bas
Tomas Fredén - tobe
TRACKLIST:

01. In The Eyes Of My Soul (First Movement02. Creep Evil03. Sleeping Beauty – The Journey04. Purity05. Sleeping Beauty – Connected06. Tongue Angel07. I Moved08. Blackened In My Eyes09. Temptations10. Fiery Woman11. Sweet Irony12. Conversation Of The Dead13. The Perfect Heart14. The Perfect Heart Part15. The Key – Imagine16. The Perfect Heart Part III (modulated Instrumental)17. The Black Widow18. The Key Part II – Naked Truth19. The Kiss Of The Wind20. Dark Wild Rage21. Temptations Part II – Return (modulated)22. I Know Why The Caged Bird Sings23. Cold As Blue24. The Awakening25. Cold As Blue – Like A Candle You Start To Drip26. Bilingues Cavendi. One Should Beware Of The Double-tongued27. The Awakening Part II – The smile28. The Awakening Part III – Opening The Curtains To A Beautiful Sunny Morning Watching The Singing Birds29. In The Eyes Of My Soul (First Movement Modulated With Irony)30. Past The Magic31. Past The Magic Part II (Rhythmic Laughter)32. Nightwandering On Needles33. In The Eyes Of My Soul (Second Movement Modulated With Irony)34. In The Eyes Of My Soul (Second Movement)35. 6 Seconds Past 636. Organ Scientistic Formula (1)37. Nightwandering On Needles Part II – The Answer38. 6 Black Roses - Ship Of Rowing Slaves39. Autumn Fog Message40. Sleeping Beauty Returns - The Black Box Of Reverse (Forward)41. The Black Box of Reverse42. In The Eyes Of My Soul (Third Movement)43. In The Eyes Of My Soul – For The Love Of Art And The Making (Finale)

Dupa ce veti asculta albumul asta va veti intreba de ce abia acum auziti de Beyond Twilight, desi mai au inca doua discuri. Eu unul asa m-am intrebat, pentru ca inainte de a-i asculta aveam impresia ca sunt o trupa nordica asa cum sunt o gramada, mindria caselor de discuri de linia a doua: instrumentisti foarte buni cu probleme la capitolul idei originale, deci neinteresanti. Numai ca Beyond Twilight nu e o trupa ca oricare alta, de fapt For the Love of Art and the Making nu e un album ca oricare altul si de-aia ma intrebam, de unde a sarit asa deodata. Baietii zic ca e inadins, ca pe ei nu i-a interesat deloc publicitatea, nu au stat sa fie fotografiati, s-au tinut deoparte, ca sa lase doar muzica sa vorbeasca. Si cica muzica a vorbit atit de bine si fanii au fost atit de entuziasmati, incit trupetii au rupt tacerea cu ocazia acestui nou album, de dragul fanilor.

Asta nu inseamna ca cei de la departamentul marketing de la Massacre Records vor avea o treaba usoara in a promova acest album. Cum sa alegi o piesa pentru single, cind tot albumul nu are decit o singura piesa, impartita in 43 de „miscari” cu o durata de 1-2 minute, care nu au nici un sens scoase dintre celelalte si care sunt departe de sabloanele unei piese radio-friendly? Pina la urma, asa cum zic baietii, albumul nu e pentru ascultatorul de ocazie, pentru ca risca puternic sa se „friga.” Sa-i zicem cinematic metal sau progressive metal, oricum i-am zice, nu prea avem cum sa-l confundam cu altceva. Este departe de ce cinta trupele numite de progressive astazi, nu se incadreaza pe nici un calapod, nu are o baza de la care sa porneasca in improvizatii, ci este o combinatie de stiluri si influente, in care nici una nu devine dominanta, nici macar atentia exagerata pentru tehnica, din fericire. Daca ar fi sa gasesc, totusi, o dominanta a albumului, cred ca ar fi dramatismul, chiar sa-i zic teatralismul, daca imi dati voie, care ii apropie uneori de Pain Of Salvation (chiar si vocea suna pe alocuri ca acolo). Varietatea elementelor muzicale alaturate aici mai poate inca sa surprinda, chiar si astazi, cind credem ca le-am auzit pe toate: pasaje foarte metalice, cu pedala dubla si riffuri grele de thrash/death si nervi si voce pe masura, deodata, tacere si o partitura de pian venita direct din muzica clasica, ritmuri impiedicate de jazz, coruri de opera, masuri intortocheate linga pasaje atmosferice, melancolice si infiorate, blues, pop, tot ce vreti si ce nu vreti si multe faze, si vocale si instrumentale, care suna ciudat, straniu, neobisnuit, dar totusi bine. Si toate se leaga frumos, curg domol, fara sa ai vreun moment senzatia de fragmentare, de potrivire fortata, nu se vad cusaturile si asta face experienta mult mai agreabila. Sunt, in primul rind, sunete care suna bine impreuna, deci muzica, nu o incercare incrincenata de a demonstra ceva lumii sau colegilor de scena. Cu fiecare ascultare, insa, muzica dezvaluie fatete noi, pe unele le mai dezvaluie si trupa pe pagina oficiala. Unele pasaje sunt acolo de amorul artei, altele sunt puse cu un scop anume, dar efectul final ramine unul incintator. Din pacate, pentru ca exista si un din pacate, din pacate, e totusi mai incintator pentru minte, decit pentru suflet. De-aia pentru mine e doar de 9.


Klawz more Nota: 9


Posted at 17:03 |  20 Mai 2006  | 0 Comentarii  | 6523 Vizualizari

Comenteaza la: For the Love of Art and the Making

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne