COINS AS PORTRAITS - Form and Structure. Storm and Fracture

Form and Structure. Storm and Fracture FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 01.10.2011
CASA DE DISCURI: Asiluum
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.2
NOTEAZA ALBUM: 8 voturi

Top 2011: #287
Coins As Portraits more
Componenta:
Ichim - voce
Mircea - voce
BoG - chitara
Lau - bas
Marius - tobe
TRACKLIST:

01. Great Numbers02. The Curator’s Brush03. The Plot04. The Human Predicament: Part I05. The Human Predicament: Part II06. Overcome By Assumption07. Solipsism
Stiam de existenta celor de la Coins As Portraits de ceva vreme, insa pana acum nu mi-au atras atentia in nici un fel. Probabil si lipsa unei inregistrari profesionale ii tragea cumva in jos. Baietii au fost perseverenti si au punctat si la acest capitol, dupa ce deja punctasera intens la capitolul concerte. Mai pe scurt, au aratat ca ceea ce fac este mai mult decat un simplu hobby. Indrumati de cel mai prolific producator de gen al ultimilor ani din Romania (Marius Costache), Coins As Portraits au reusit sa imprime unul dintre cele mai furioase discuri de gen ce au aparut pana acum in Romania. Stilistic penduland intre ceea ce propuneau nebunii frumosi ai lui John Zorn din Naked City si un metal haotic modern a la Converge, Coins As Portraits poate deveni unul dintre cele mai bune exporturi metalice din ultimii ani. La fel de pasionati de tot felul de floricele tehnice ca si basarabenii de la Abnormyndeffect, dar cu un plus la capitolul furie, Coins As Portraits sunt hotarati sa mistuie totul in cale prin acest taifun sonor afisat pe Form and Structure. Storm and Fracture.

Cu o durata totala ce trece putin peste 15 minute, dar inarmati pana in dinti cu o tehnica desavarsita ce nu este (din pacate!) in general afisata de multe gasti din Romania, Coins As Portraits suna ca orice gasca cu pretentii de afara. Nu ma intelegeti gresit, nu spun ca nu am avea trupe bune de factura extrema, le stiti si voi care sunt cele reprezentative pe felia death/grind de la noi, nu? Cap De Craniu, Spiritual Ravishment si inca cateva se stiu ele care, asta ca sa nu o lungesc mai mult decat este nevoie cu nominalizari ce nu isi au foarte mult rostul in aceste randuri. Sa revenim asadar la Coins As Portraits.

Prima piesa de pe disc, Great Numbers,  ne transpune direct in miezul problemei fara a sta foarte mult la discutii. Alternanta vocala dintre Ichim si Mircea creeaza un al patrulea "instrument" ce se completeaza de minune cu interventiile celor trei instrumentisti, BoG, Lau si Marius, incat in unele momente ai impresia ca ai de a face cu o adevarata orchestra grindcore ce urmeaza din clipa in clipa sa iasa din difuzoarele boxelor. Fara a oferi vreun moment de respiro, si fara vreo dorinta de menajamente fata de nimic din jur, Coins As Portraits trec la The Curator’s Brush unde sunt hotarati sa arate ca totul nu este doar o intamplare si chiar sunt niste "zugravi" iscusiti ai grindcore-ului furios. Urmatoarea in ordinea numerelor de pe tricou este The Plot (aproape cea mai scurta piesa de pe disc). Coins As Portraits o dau scurt si iti spun despre ce e vorba, asta daca nu ai inteles nimic din primele doua piese: grindcore meets free jazz! Usor, usor iti dai seama ca ceea ce propun brasovenii pe Form and Structure. Storm and Fracture. poate fi catalogat ca o situatie destul de dificila. Si ce faci cand  te vezi in situatia asta? Asculti in continuare ca deja ai ajuns la jumatatea discului unde baietii iti zic cate ceva despre situatiile dificile ale omului si-ti explica totul pe indelete in The Human Predicament: Part I & II. Urmeaza in scena Overcome by Assumption, cea mai scurta piesa de pe disc. O compozitie ce arata faptul ca daca englezii au dezvoltat genul, si romanii sunt in stare sa-l execute ca la carte. Daca comparatia de ordin fotbalistic: "Englezii au inventat fotbalul, dar brazilienii l-au adus de rang de arta", nu lasa in nici un fel loc romanilor, zic ca macar la capitolul grindcore sa incercam sa punctam cat de bine putem. Ei iata ca am ajuns la final. Lumina o stinge piesa Solipsism, o compozitie ce ne arata faptul ca cei de la Coins As Portraits nu au nici un fel de probleme in a compune piese peste 3 minute care sa nu sune in nici un fel monoton. Ce mai e de spus? Luati discul, asta mai ales ca este disponibil gratuit la download pe Asiluum, ascultati-l si zambiti, metalul extrem made in Romania e pe maini bune.

H. more Nota: 8.5


Posted at 17:55 |  01 Octombrie 2011  | 2 Comentarii  | 4851 Vizualizari

Comenteaza la: Form and Structure. Storm and Fracture

  • Foarte fidela transpunere sonora a titlului. Interesant, si destul de scurt ca sa nu ametesti. Recunosc insa ca uneori pierd sensul general al textului, desi am recitit versurile de cateva ori... Oare intentia e sa fie si ele fragmentate? :)

    1. Posted by tzugu | 03 Noiembrie 2011 18:06
  • Mie mi-au adus aminte de Naked City, iar daca si baietii de la Coins As Portraits sunt fani ai trupei lui John Zorn, inclin sa cred ca asta a fost intentia. Oricum, un disc solid ce le face cinste.

    2. Posted by Hellhammer_x09 | 04 Noiembrie 2011 09:30
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way