SPINECRUSHER - Hellthrash

Hellthrash FORMAT: MCD
DATA APARITIEI: 23.03.2013
CASA DE DISCURI: Autoprodus
 
6.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 5 voturi

Top 2013: #201
Spinecrusher more
Componenta:
Bony - voce
Daniel Gheorghiu - chitara, voce
Stefan Pascu - chitara
Radu Tudor Nastase - bas
Matei Gheorghe - tobe
TRACKLIST:

01. Bringer of Souls02. Incantation of the Cursed One03. 666
De existenta Spinecrusher stiu cu ceva vreme inainte ca trupa sa sustina primul concert. Au trecut cativa ani de atunci, baietii au impartit scena cu multe trupe cu nume in scena metal underground, iar printre cele mai importante nume tin sa amintesc de Onslaught, Necrodeath, Altar si Krow. Intre timp componenta a suferit o modificare (singura de altfel), vocalistul Andrei Radulescu (Violesson) luand decizia de a parasi grupul. Baietii au ramas pe baricade si s-au oriendat rapid, inrolandu-l in legiune pe Bony, fostul vocal al trupei Snapjaw. La aproape cinci ani de la formare, Spinecrusher a reusit sa lanseze primul material oficial. Pentru acest lucru laudele trebuie trimise catre Romanian Thrash Metal Club si Traian Popescu, care au sustinut trupa in acest demers. Am simtit ca este nevoie sa fac aceste precizari pentru ca sunt sigur ca cei mai multi dintre cei ce citesc aceste randuri nu sunt familiarizati cu numele Spinecrusher.

Daniel-Andrei Gheorghiu, chitaristul si liderul trupei, declara in data de 30 martie 2013 in exclusivitate pentru Metalfan Romania urmatoarele: "Hellthrash este primul material oficial Spinecrusher. Contine piesele Bringer of Souls, Incantation of the Cursed One si 666. Ele formeaza o poveste despre moarte, viata de dupa si revenirea la viata. Personajul trece de la incercarea de a-si recapata vechia sa viata la pactul cu zeii intunerucului ca apoi sa se intoarca pe pamant ca liderul legiunilor iadului."

Iar aici trebuie sa laud initiativa trupei de a prezenta un material conceptual, in ciuda faptului ca abordeaza un stil abraziv. Care sunt plusurile materialului de fata? Primul l-am spus mai devreme: conceptul. Al dolea este prezentarea profesionista din punct de vedere grafic a materialului, cel de al treilea este abordarea oarecum unica pentru Romania a stilului cantat de Spinecrusher. Un thrash/death metal sanatos si cavernos, parca mai apasat inspre thrash metal odata cu cooptarea in trupa a lui Bony.

Ce nu este bine? Mixajul si masterizarea! Inteleg: costa, posibilitatile sunt reduse si multe trupe se lovesc de bariera financiara, dar materialul cu care te prezinti este cartea ta de vizita. Iar prima impresie conteaza mult. In unele momente chitara pare a sufoca celelalte instrumente si chiar vocea. Cel mai bun exemplu este chiar de prima piesa - Bringer of Souls. O compozitie bunicica, doar ca un pic cam repetitiva (si cand spun asta nu ma gandesc la ceva pozitiv).
Pe Incantation of the Cursed One, cea de a doua piesa a discului, lucrurile stau un pic mai bine. Compozitia aminteste legendarul grup suedez Morbid si de al lor demo December Moon (1987), de deathrash-ul suedez al acelor ani... plus... Snapjaw! Ceva mai multa coeziune si unitate intre membrii trupei. Se poate, trebuie doar rabdare.
Discul se incheie cu 666, cea mai abraziva piesa de pe disc, rapida, energica, cu niste interventii interesante de tobe, plus un solo frumusel care este sufocat, din pacate, de mixajul defectuos.
Ascultand Hellthrash cu un ochi plang si cu altul rad. Apreciez efortul depus in realizarea materialului si energia trupetilor, dar nu pot sa trec cu vederea conditiile vitrege in care se prezinta in cele mai multe momente.

Probabil cu mai multa atentie, dar si cu un producator, viitorul material va suna mai bine. Pentru moment este bine totusi ca discul a iesit chiar si in aceasta forma. Este important pentru ca munca trupei de cinci ani de zile s-a concretizat intr-un material. Un prim capitol ce s-a incheiat, care cel mai probail va fi urmat de altele mai reusite.

H. more Nota: 6


Posted at 21:53 |  20 Martie 2013  | 0 Comentarii  | 2732 Vizualizari

Comenteaza la: Hellthrash

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance