VADER - Impressions in Blood

Impressions in Blood FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 04.09.2006
CASA DE DISCURI: Regain Records
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 6 voturi

Top 2006: #163
Vader more
Componenta:
Peter - voce/chitara;
Mauser - chitara;
Novy - bas;
Daray - tobe
TRACKLIST:

01. Between Day and Night02. Shadow Fear03. As Heavens Collide...04. Helleluyah!!! (God is Dead)05. Field of Heads06. Predator07. Warlords08. Red Code09. Amongst the Ruins10. They Live!!!11. The Book

Liga Campionilor

In primul paragraf vom trece lejer peste mistourile cu Vader, Luke, Yoda, forta, Obi Wan Kenobi, Steaua Mortii, George Lucas, drepturile de autor, procesele pentru drepturile de autor si toate celelalte.

Acum, ca ne-am curatat de tentatia caterincii, hai sa vedem ce au facut baietii astia din Polonia care lupta de 20 de ani de partea death-metal-ului. In primul rand, l-au cooptat pe Daray ca membru permanent cu mai bine de un an in urma si s-au bazat pe grecul Seth pentru design-ul noului album. N-a fost doar o cooperare balcanica, pe relatii, Seth fiind un artist care i-a mai “desenat” pe Paradise Lost, Old Man’s Child si Rotting Christ. Iar in materie de productie, fratii Wiesławscy (nepronuntabili in romana – “L” barat e un fel de “U” infundat) si Hertz Studio au luat franele acestui album aniversar pentru trupa poloneza.

Ok. Ce soc asteptam de la o trupa care a avut curajul sa-si intituleze un demo Morbid Reich? Intr-o tara cu sute de mii de cicatrici de pe urma razboiului cu Germania fascista... Pai ce sa asteptam... Nici un soc in plus. Rautate in muzica si versuri, incepand cu dementiala Shadows Fear si continuand cu blasfemica Helleluyah! (God Is Dead). De cate ori am auzit “god is dead”? De 1000 de ori. De cate ori l-am luat in serios? Doar de cateva zeci de ori :). Inclusiv la Vader.

Albumul are varietate: bau-bau, riff-uri rapide si apasate; tehnicitate, solo-uri mai lente sau mai rapide; intro-uri alternate de coruri si clape; solo-uri de bas si baterie in ultima parte a pieselor – vezi excelenta Field Of Heads. Iar Peter (Piotr la origine?) risca declansarea laringitei cronice pe fiecare piesa. Se intrebuinteaza serios si reuseste sa dea albumului nota macabra de rigoare. Inca un punct bun si pentru piesa Predator, cu un solo excelent si niste versuri mai mult decat decente:

To pass the aeons of solitary fate

I sometimes write the stories

That tell more about your lazy minds

Than about the predator like me.

Iar incheierea, The Book, te face sa spui “da, dom’ne meciul a avut de toate!” – intro simfonic, super-riff-uri, super-solo si versuri pe masura:

It takes years to perfect

Comprehension and skill

Tender touch of the red

So elusive to capture

As vrea din tot sufletul sa mai scriu, dar asta e necazul cu albumele bune – sunt bune pur si simplu. Cu cat scrii mai mult, parca simti ca le diluezi meritul. Eu le dau 9. Cu jumatate de punct in plus pentru perseverenta si curajul de a deveni dintr-o “curiozitate” din Europa de Est o trupa de Liga Campionilor din metal. Dupa parerea mea, cu albumul asta au trecut si de faza grupelor. Ascultati, ascultati si iar ascultati!


Tzugu more Nota: 9


Posted at 15:08 |  03 Octombrie 2006  | 1 Comentarii  | 6383 Vizualizari

Comenteaza la: Impressions in Blood

  • Am ascultat si eu ultimul album Vader incepand de acum vreo 2 saptamani si vreau sa spun ca e excelent.Eu inainte nu prea ascultasem Vader dar dupa albumul asta nu pot sa spun decat ca am devenit fan Vader,iar trupa asta a intrat in topul preferintelor mele.Foarte frumos.Excelent material.

    1. Posted by Tyberius | 07 Noiembrie 2006 23:32
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)