CORROSION OF CONFORMITY - In the Arms of God

In the Arms of God FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 05.04.2005
CASA DE DISCURI: Sanctuary Records
 
9.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.4
NOTEAZA ALBUM: 7 voturi

Top 2005: #125
Corrosion of Conformity more
Componenta:
Peeper Keenan - chitara, voce
Woody Weatherman- chitara, voce
Mike Dean - bas, voce
Stanton Moore - baterie
TRACKLIST:

1. Stonebreaker2. Paranoid Opioid3. It's That Way4. Dirty Hands Empty Pockets/Already Gone5. Rise River Rise6. Never Turns To More7. Infinite War8. So Much Left Behind9. Backslider10. World On Fire11. Crown Of Thorns12. In The Arms Of God

Stoner rock-ul e un gen care n-a strans foarte multi adepti pe la noi. Cred ca unul dintre motiva este ca acest gen (ca si funk rock-ul) nu e foarte direct si nu e totdeauna in forta. Riff-urile au un groove accentuat, vocea o ia in sus sau in jos cand nu te astepti si linia melodica in general e complexa si suprinzatoare.

Ca sa fiu mai clar, v-as ruga sa va amintiti o scena dintr-o metaloteca in care, dupa un death brutal sau un hardcore "la obiect", cineva ideea sa puna un Black Sabbath cu Ozzy (altul decat slow-urile, Paranoid sau Iron Man). War Pigs, sa spunem. Va amintiti privirile derutate, confuzia care umplea arena? "Parca nu e de invitat fetele la dans, dar nici sa ne luam la bataie...", spuneau chipurile triste. Iar stoner rock-ul descinde direct-directel din Black Sabbath.

Cam asta e problema acestui gen mai "pe dupa caisi". N-are o intentie clara, iar oamenii tind sa-i urmeze pe cei cu pareri putine, dar simple si clare. Exceptie face, la noi, progresiv metalul - un gen care, dupa gusturile mele, o ia nu numai dupa caisi, dar ocoleste livada, plus plopii de laga drum si se pierde adesea pe aratura. Dar care totusi are multi adepti; pentru ca e plin de pasaje instrumentale complexe, pe care numai niste cunoscatori rafinati le-ar aprecia. Si cine n-ar vrea sa fie un cunoscator rafinat? "Io sunt mai mult cu progresivul, nu stiu daca tie iti place..." e o carte de vizita nemaipomenita, se pare.

Cert e ca, in ciudatul stoner rock, e o placere sa gasesti o trupa care sa-i injecteze forta, adrenalina, si astfel sa-l faca ascultabil si pentru cei mai nerafinati (categorie care ma include definitiv).

Corrosion of Conformity este una dintre aceste trupe, iar baietii si-au inceput treaba inca de prin 1987, cu albumul Technocracy. Asta dupa doua albume (Eye For An Eye - '84 si Animosity - '86) in care au cochetat cu punk/hardcore-ul.

Dupa Technocracy a urmat mult apreciatul Blind (1991), iar la conducerea trupei s-a instalat Peeper Keenan, care definit clar stilul grupului pe Deliverance (1994) si Wiseblood (1996). Acesta din urma, ceva mai putin inspirat.

Nu stiu cum si-au schimbat baietii drogurile intre ei, dar cert e ca in 2000 ne-am pomenit cu America's Volume Dealer, pe care se canta nici mai mult, nici mai putin decat... hard rock. Cu ceva influente sudice, cu ceva riff-uri mai agesive ici-colo; dar, TOTUSI hard-rock. Toata lumea a fost foarte dezamagita (inclusiv eu, dar mi-au zis ca nu prea ii intereseaza), asa ca COC a tacut pana in 2005. Bine, de fapt oamenii n-au tacut. Mai rau, au dat niste declaratii in care au zis ca nu, stilul trupei nu s-a schimbat, ni se pare noua...

In sfarsit, cert e ca au gasit reteta pierduta in 2000, acum ia fiecare ce trebuie si noi putem savura linistiti In The Arms Of God. Ca sa nu fiu si eu dupa caisi, va zic direct: e foarte tare, il recomand si celor reticenti la gen.

Se deschide cu Stone Breaker, care ne aduce aminte si de vremurile bune ale trupei, dar si de Cathedral pe albumele lor ceva mai moderne. Peeper Keenan zbiara de parca vrea sa dezminta zvonurile privind laringita cronica, iar Stanton Moore si Mike Dean fac o sectie ritmica excelenta.

Urmeaza apoi piesa pe care eu as fi pus-o in deschidere: Paranoid Opioid. Infectioasa si plina de ritm, exact ca ruda ei de titlu de la Black Sabbath. Si rea-rea-rea - puteti s-o puneti linistiti la metaloteca (chiar v-as ruga, daca se poate...).

Dupa ceva mai repetitiva Is It That Way?, urmeaza Dirty Hands, Empty Pockets, o piesa un fel de Dawn Patrol (Megadeth) in varianta stoner. Interesant.Ca sa nu va mai plictisesc, va atrag atentia asupra pieselor Rise River Rise si In The Arms Of God, dupa care va mai recomand (a cata oara?) albumul. Nu i-am dat 10 ca sa nu creez un precedent :)


Tzugu more Nota: 9.5


Posted at 11:01 |  22 Ianuarie 2006  | 3 Comentarii  | 5173 Vizualizari

Comenteaza la: In the Arms of God

  • un album ciudat pt gusturile mele.poate ca inca nu l-am studiat destul.deocamdata ii dau un 8.poate ma razgandesc.

    1. Posted by Tyberius | 08 Noiembrie 2006 01:22
  • CoC sunt o formatie foarte buna si prea putin bagata in seama. ALbumul Wiseblood nu e nici pe departe "mai putin inspirat", domnule Tzugu, asta e doar parerea ta. E ceva mai diferit, dar nici un album in care Pepper Keenan e vocal nu poate fi numit neinspirat. Versurile sunt exceptionale, in nicio formatie, (cu putine exceptii), nu am gasit versuri atat de bune. O formatie unica...putine ii sunt asemanatoare.

    2. Posted by Rebel_Extravaganza | 01 Septembrie 2007 14:28
  • Si in plus ...America's Volume Dealer nu e hard-rock...e HEAVY METAL, totusi,,,e o deosebire...

    3. Posted by Rebel_Extravaganza | 01 Septembrie 2007 19:46
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way