DEW SCENTED - Incinerate

Incinerate FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 30.03.2007
CASA DE DISCURI: Nuclear Blast Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.8
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2007: #14
Dew Scented more
Componenta:
Leif Jensen - voce
Flo Mueller - chitara
Hendrik Bache - chitara
Alexander Pahl - bass
Uwe Werning - baterie

TRACKLIST:

01. Exordium (Intro)02. Vanish Away03. Final Warning04. That’s Why I Despise You05. The Fraud06. Into The Arms Of Misery07. Perdition For All08. Now Or Never09. Aftermath10. Everything Undone11. Contradictions12. Retain The Scars13. Exitus (Outro)

Inca de la infiintare, Dew-Scented si-au propus sa lupte pe frontul thrashului nemtesc, cu scopul de a duce mai departe traditia teutona a unor trupe precum Sodom sau Kreator. Dupa 15 ani de activitate si 7 albume de studio, iata ca Dew-Scented nu a reusit sa devina chiar un nume de referinta al metalului european, desi ultimele albume au avut un nivel calitativ ridicat. Este capabil oare Incinerate sa schimbe acum lucrurile? Greu de crezut, insa cu certitudine nu  va dezamagii  pe niciunul din ascultatorii pasionati de thrash/death.

Asa cum ne sugereaza si titlul (ca o curiozitate, exista deja o regula ca fiecare album Dew-Scented sa inceapa cu litera ”i”) discul este un conglomerat de piese incendiare, un adevarat asalt asupra simturilor. Plecand de la structuri clasice, inspirate din thrash-ul old school, dar folosind tehnica si mijloace new school, germanii au reusit sa compuna si sa inregistreze un album solid, garnisit de riff-uri devastatoare. Nu exista interludii, pauze, artificii sau vreun alt soi de concesii care sa poata fi justificate de trendurile actuale, doar compozitii directe, pline de energie.

Reteta Dew-Scented este simpla: gaseste riff-ul potrivit, sustine-l cu o sectie ritmica pe masura,.accelereaza tempo-ul, adauga un solo (in stilul Slayer), foloseste o voce agresiva (mai ales daca Leif Jensen e in mare forma) si ai garantia unei piese thrash consistente.  Singurul inconvenient - dar destul de important - formula tinde sa devina plictisitoare dupa prima jumatate de ora, iar spre finalul albumului piesele nu mai au atributele necesare sa iti mentina interesul la acelasi nivel ca la inceput.

Probabil tocmai pentru a evita o asemenea problema si pentru a spori diversitatea albumului, nemtii au apelat pentru prima oara in cariera lor la invitati, si nu orice fel de invitati, ci unii cu adevarat speciali: Jeff Waters (Annihilator) si Gus G (Firewind) se dueleaza in riff-uri si solouri pe piesa Perdition For All, in timp ce insusi Mille Petrozza (Kreator) contribuie cu vocea sa pe Retain The Scars. Daca germanii ar fi fost insa mai inspirati in a gasi o metoda astfel incat sa poata scapa de spectrul repetitivitatii probabil ca Incinerate ar fi fost unul dintre albumele anului. Asa insa, el ramane o oprire obligatorie atat pentru fanii trupei, cat si pentru cei care vor sa asculte thrash/death metal de calitate.
 


Dragos P. more Nota: 8


Posted at 19:12 |  27 Martie 2007  | 1 Comentarii  | 5505 Vizualizari

Comenteaza la: Incinerate

  • Perdition for all rupe. Caldare di testosteron bai...

    1. Posted by Thrash | 02 Aprilie 2007 20:42
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne