DINO FIORENZA - It's Important

It's Important FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 01.08.2011
CASA DE DISCURI: Fog Foundation
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
7.7
NOTEAZA ALBUM: 4 voturi

Top 2011: #351
Dino Fiorenza more
Componenta:
Dino Fiorenza - bas
Mishteria - clape
Gaetano Nicolosi - tobe

Invitati:
Fabrizio Leo - chitara
Massimiliano Cona - chitara
Prashant Aswani - chitara
Francesco J. Perticone - chitara
Antonio Ferlito - chitara
Dave Martone - chitara
Alessandro Benvenuti - chitara
Marco Sfogli - chitara
Jennifer Batten - chitara
Nino Cardullo - chitara
Gianni De Chellis - chitara
Neil Zaza - chitara
Alex Argento - clape
Josè Ferilli - clape
Marcello Leanza - saxofon
Mark Allen Felton - saxofon
Symphonic Maquesta Orchestra
TRACKLIST:

01. Tap That Bass02. Devil Go03. Liquid04. Say Go05. Little Toy06. The Devil and the Holy Water07. Seven08. Mr Vester09. All Is Lost10. Serenity Funky11. Slap Machine
Dino Fiorenza e un nume despre care probabil putini au auzit pe la noi. Bassist desavarsit de meserie, italianul este un artist cunoscut, in special pentru colaborarile sale cu alte trupe, dintre care voi enunta cateva nume ale scenei underground din Italia: Disaster Area, Denied, Doublesion sau Superbia.

In 2010, Dino lanseaza albumul solo de debut intitulat “It’s Important”, iar impatimitii sunetelor de bass au de ce sa se bucure: avem de-a face cu un disc in care partitura predominanta o detine acest instrument. Descoperim 11 piese concentrate in jurul bassului, dar care experimenteaza genuri si tipuri de sonoritati diferite: de la blues, funk, rock progresiv pana la metal. Nu lipsesc mici inserturi de jazz, insa tenta progresiva este la ea acasa.

De asemenea un lucru de remarcat este acela ca Dino Fiorenza a lucrat la fiecare piesa cu instrumentisti diferiti adaugand si mai multa varietate materialului compus.

Primele patru piese ale albumului “Tap That Bass”, “Devil Go”, “Liquid”,”Say Go” sunt ca un foc incins. Albumul se deschide energic pe ritmuri metal, distorsuri excelent executate (“Say Go”) sau partituri diversificate de baterie. Insa totul se invarte in jurul bassului. Ce este si mai interesant, este ca bassul urmeaza notele celorlalte instrumente stabilind astfel o calitate a ritmului cum nu se poate mai buna.
Dar, pentru ca intotdeauna exista si un “dar” incepem sa ducem lipsa unui solist. Cu toate virtuozitatea lui Dino Fiorenza, piesele nu sunt suficient de puternice ca sa nu ne putem gandi la aportul unei voci.
Urmatoare piesa este o balada intitulata “Little Toy” o piesa calda, melodica, melancolica, un moment de respiro dupa angrenajul funky metal al primelor patru piese.
Ritmul tonic este mentinut de piesa “The Devil and the Holy Water” o bucata vesela de funk, urmata de “Seven” unde ne reintalnim cu influentele progresive atat de dragi lui Dino Fiorenza. Condimentata cu mici rabufniri metal, “Seven” este in opinia mea una dintre cele mai bune piese ale acestui disc. “Mr. Vester” anunta o mica monotonie care este repede spulberata de “All Is Lost” unde sonoritatile groove sunt balansate de mici inserturi progresive si chiar blastbeaturi. Piesa asta ar putea fi un bun intro pentru un album Dream Theater, de pilda.
Serenity Funky” este un mic experiment, un duet sau mai bine spus un duel intre bass si baterie (creditele ii revin bateristului Gaetano Nicolosi). Chitara pare a fi un arbitru intre cele doua instrumente enumerate mai sus. Din nou incepem sa resimtim o oarecare monotonie, dar si absenta uneori mult prea mare a vocii.
Slap Machine”, piesa de incheiere a discului, pare a fi o continuare a primeia - Tap That Bass - reprezentand o revenire la trecerea prin mai multe stiluri. O incheiere in forta a unui album foarte interesant cum rar ne poate ajunge pe la urechi.

Pornisem la inceput cu indoieli si credeam ca albumul se adreseaza in special publicului cunoscator in ale bassului, insa mi-am reconsiderat parerea datorita mai multor auditii atente si recomand acest disc celor care simt uneori nevoia de diversitate si de energie.

Bile albe:
-virtuozitate tehnica
-compozitii inedite
-varietati de genuri

Bile negre:
-se simte lipsa unei voci
-unele momente monotone

Bogdan Drumea more Nota: 8


Posted at 10:02 |  28 Septembrie 2011  | 0 Comentarii  | 3589 Vizualizari

Comenteaza la: It's Important

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)