INHIBITIONS - La danse macabre

La danse macabre FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 13.01.2018
CASA DE DISCURI: Satanath Records
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 1 voturi

Top 2018: #32
Inhibitions more
Componenta:
Dimon's Night - toate instrumentele
Pain - voce, chitara
TRACKLIST:

1. The Calling2. Toxic Rain3. Back to the Dust4. No Escape5. My Journey to Death6. Religion of Peace7. Harsh Awakening8. Eternal Winter9. Rusty Razor
Black-metalul este poate singurul gen metalic în care trupele formate din una sau două persoane prosperă și produc albume importante. Nu trebuie să fac un efort prea mare pentru a aminti doar câteva exemple remarcabile: Burzum, Panopticon, Xasthur, Leviathan, Nortt sau Vinterriket se numără printre trupele care au lăsat urme adânci în analele genului. De obicei artiștii singulari produc albume de black ambiental sau atmosferic însă aceasta nu e o regulă generală.
Inhibitions este un astfel de grup, produs de către un muzician grec numit ”Dimon ҆ s Night” care l-a cooptat ulterior și pe chitaristul Pain. La Danse Macabre este un album de black melodic promovat ca fiind black simfonic. Componenta simfonică nu este însă atât de ostentativă ca în cazul Dimmu Borgir sau al altor trupe de gen. Lipsesc corurile grandioase sau instrumentele clasice de acompaniament, cu excepția unor pasaje scurte cântate la pian. Chitara și bateria sunt acompaniate de sintetizator. Chiar dacă atmosfera pieselor e epică și bombastică, melodiile par a fi inspirate mai degrabă de Dark Funeral decât de trupele de black-simfonic contemporane.
La Danse Macabre
este un album care reușește să creeze o atmosferă rece, să sugereze întunericul, răul și moartea, menținându-se însă în zona melodică. Din păcate nu am reușit să dau și de versurile albumului așa că nu pot să spun prea multe despre conceptul care a stat la baza lui. Știm însă că dansul macabru era în Evul Mediu o reprezentare alegorică a morții și efemerității vieții. Fresce sau tablouri din acea perioadă prezintă grupuri de schelete îmbrăcate în hainele unor personaje importante pentru a arăta că oricât de influent ești în viață până la urmă vei părăsi această lume. Uneori grupul respectiv este însoțit de personajul cu coasa care îi conduce pe cei decedați către locul de odihnă eternă.
În lipsa altor indicii putem pleca de la bănuiala că albumul este o variație pe această temă. Ultima piesă de pe album, K.I.N.G., este o preluare Satyricon.
Piesele de pe album sunt suficient de bune ca să îl satisfacă pe orice amator de black-metal și suficient de melodice și lipsite de asperități ca să fie accesibile și celor nefamiliarizați cu genul. Piesele sunt variate iar albumul este lipsit de monotonie sau piese de umplutură dar în același timp nu se poate spune că e revoluționar sau ar aduce ceva nou. Dacă ar fi fost lansat acum 15-20 de ani ar fi fost considerat un album genial însă în momentul de față, în peisajul supraaglomerat al genului e posibil să treacă aproape neobservat.

Arthur more Nota: 8.5


Posted at 13:46 |  03 Martie 2018  | 0 Comentarii  | 1724 Vizualizari

Comenteaza la: La danse macabre

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance