SICULICIDIUM - Lélekösvény 2013

Lélekösvény 2013 FORMAT: VINIL
DATA APARITIEI: 09.09.2013
CASA DE DISCURI: Sun & Moon Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 5 voturi

Top 2013: #142
Siculicidium more
Componenta:

TRACKLIST:

01. Az erdï szelleme02. Lelkem némasága03. Ösvények, csillagok04. A Nap és a Hold05. A blackened desire06. Eastern smell of death07. Gravesong08. Magyarok nyilaitól ments meg uram minket! (Angel Reaper cover)09. Öld meg isten szolgáját! (Fantom cover)
Lélekösvény nu este nici pe departe un material nou semnat Siculicidium. Pentru cei care nu stiu, avem de a face defapt cu o re-editare a EP-ului cu acelasi nume lansat in luna iulie a anului 2006 de catre casa de discuri Hét Vezér Haragja (actuala Native Pride Prod.) din Ungaria. Responsabila pentru aceasta re-editare este casa de discuri Sun & Moon Records, ce a facut o treaba excelenta transpunand in maniera old school pe suport vinil acest material, totul intr-o editie limitata la doar 300 de exemplare!

Chiar daca discul nu a beneficiat in momentul inregistrarii de cele mai bune conditii din punct de vedere al sunetului, Lélekösvény ramane un material important in evolutia grupului. In ceea ce priveste re-editarea, baietii de la Siculicidium au decis sa ne ofere ceva mai mult si au inclus pe disc doua piese noi, doua cover-uri mai exact: Magyarok nyilaitól ments meg uram minket!, o compozitie semnata de catre grupul maghiar Angel Reaper, al carui titlu a carei traducere aproximativa in limba engleza ar fi: Save us, o Lord, from the Arrows of the Hungarians. Care-i faza cu aceasta fraza? Ei bine, aceasta a circulat in secolul 10 in Europa ca urmare a ploii de sageti pe care armata maghiara o elibera pe campul de lupta. Nu voi dezvolta mai mult subiectul, dar daca sunteti interesati sa aflati mai multe pe aceasta tema, internetul sau cartile de specialitate, va pot fi de ajutor. Insa va voi spune cateva vorbe despre piesa din punct de vedere muzical. Adoptand un black metal primitiv, dinamic si cu multe trimiteri in zona punk, Siculicidium ramane tributar unui sunet abraziv, direct si sincer, asa cum ii sade bine metalului extrem.

Cealalta noutate de pe acest material este reprezentata de piesa cu numarul 9, Öld meg isten szolgáját! sau intr-o traducere aproximativa insemnand "Kill the Servant of God!". Dupa cum ziceam si mai devreme, avem de a face cu inca un cover. De data aceasta dupa infamul grup maghiar Fantom ce a avut din pacate la fel ca si Angel Reaper o existenta efemera in anii '80. Un black/thrash metal primitiv care la fel ca cele mai multe nume extreme din acei ani era puternic influentat de Hellhammer/Celtic Frost, Venom si Bathory. Nu este pentru prima data cand Siculicidium realizeaza cover-uri si la fel ca si cu ocaziile din trecut, trupa se descurca onorabil si ofera o abordare personala a compozitiilor. Cover-urile anterioare fiind Vampire (Barathrum cover) pe demo-ul Transylvanian Resistance (2003) si Valse triste, unde trupa practic prezinta o abordare personala a piesei New Mind semnata de legendarul grup post-punk Swans peste care trupa a adaugat o scriere a poetului maghiar Weöress Sándor. Ok, cea din urma nu este in totalitate un cover, dar tocmai aici este frumusetea ei.

Revenind la aceasta re-editare a discului Lélekösvény, nu voi insista foarte mult pe vechile piese, acest lucru facandu-l deja colegul meu Klawz in 2006, ci voi spune ca daca black metal-ul old school se numara printre preferintele voastre, ar fi pacat sa treceti cu vederea acest material. Ce mi-a atras atentia intodeauna la Siculicidium? Nu a fost niciodata vorba de tehnica desavarsita in ceea ce priveste manuirea instrumentelor sau numarul de note pe care trupa il scoate pe minut. Nu! A fost mereu vorba de ceva ce conteaza mai mult atunci cand vorbim despre black metal. Mai exact despre atmosfera pe care trupa reuseste sa o creeze! Minimalista, dar captivanta! Pasaje acustice, schimbari de ritm, alternanta vocilor abrazive cu cele clare, soptite. Siculicidium este un grup ce ar merita sa aiba parte de mai multe aprecieri din partea fanilor genului, pentru ca avem de a face cu siguranta cu unul dintre cele mai importante nume black metal aparute vreodata in Romania.

H. more Nota: 8


Posted at 22:15 |  23 Septembrie 2013  | 0 Comentarii  | 2928 Vizualizari

Comenteaza la: Lélekösvény 2013

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne