LONG DISTANCE CALLING - Long Distance Calling

Long Distance Calling FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 21.02.2011
CASA DE DISCURI: Succubus Records
 
9.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.4
NOTEAZA ALBUM: 8 voturi

Top 2011: #175
Long Distance Calling more
Componenta:
David Jordan - chitara
Florian Füntmann - chitara
Jan Hoffmann - bas
Janosch Rathmer - tobe
Reimut van Bonn - electronica
TRACKLIST:

1. Into the Black Wide Open2. The Figrin D'an Boogie3. Invisible Giants4. Timebends5. Arecibo (Long Distance Calling)6. Middleville7. Beyond the Void
Cel de-al treilea produs semnat Long Distance Calling, ce poarta chiar numele trupei, se prezinta intr-un mod cat se poate de interesant din punct de vedere muzical. Pe Wikipedia, aceasta formatie este catalogata ca una de post-rock, post-metal, avant-garde metal si progresiv metal. Cu toate acestea, este imi este aproape imposibil sa gasesc astfel de sonoritati, asa ca vom merge pe mana Wikipediei. Nici despre trupele ce i-au influentat nu pot spune mai multe, deoarece in muzica lor se aude un amalgam de sunete si influente. Totusi, ca sa va faceti asa o scurta idee, cred ca Tool ar fi acea formatie despre care pot afirma ca si-a pus amprenta in cea mai mare masura asupra muzicii lor.

Chiar daca Long Distance Calling face o muzica instrumentala, acest material vine si cu o piesa cantata la voce de John Bush, cel care ani de zile a facut cariera cu Armored Saint si Anthrax. Ea se numeste Middleville si nu seamana mai deloc cu vreuna din trupele la care John a cantat in trecut, ci mai degraba aduce intr-o oarecare masura cu muzica celor de la Alice in Chains, in timp ce spre sfarsitul ei parca il aud pe Anselmo cantand "Time is Mine" (ca invitat a lui Tony Iommi, pe intaiul sau disc).

The Figrin D'an Boogie este o piesa ce ne introduce un pic si in atmosfera anilor '70, al carui inceput aduce in putine momente si cu God Is An Astronaut, mai ales prin efectele ei "spatiale". Aceasta melodie se termina printr-un excelent solo de chitara ce iti ramane intiparit in minte inca de la prima ascultare, si care precede unor sunete muzicale ce imi aduc un pic aminte de Gordian Knot.

Timebends este o piesa mai mult de jazz-rock fusion, in care chitara de la inceputul ei parca imi seamana cu Tender Surrender a lui Steve Vai. Bine, nu neg faptul ca din cand in cand si eu mai am unele halucinatii auditive, dar trecand totusi peste acest aspect, este o melodie ce o admir foarte mult, asemeni celorlalte piese ramase pe disc.

Nu stiu cat de mult apreciati muzica instrumentala in general, dar in cazul Long Distance Calling acest lucru nu este deloc un impediment, ci chiar este un lucru de care cei cinci nemti profita din plin si il exploateaza la maxim. Din acest motiv, pot spune ca aceasta trupa este una dintre putinele pentru care as face orice sa o vad pe viu. Iar daca un astfel de eveniment ar avea loc in tara noastra, atunci satisfactia si bucuria sufleteasca ar fi cu mult mai mare.

Fantotzii more Nota: 9.5


Posted at 12:51 |  14 Iunie 2011  | 0 Comentarii  | 3275 Vizualizari

Comenteaza la: Long Distance Calling

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way