KRöWNN - Magmafröst

Magmafröst FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 01.06.2015
CASA DE DISCURI: Sun & Moon Records
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 1 voturi

Top 2015: #48
Kröwnn more
Componenta:
Michele el Lello Carnielli - voce, chitara
Silvia Selvaggia Rossato - bas
Elena Fiorenzano - tobe
TRACKLIST:

01. Bennu (Intro)02. Skeksis Dance03. Wyvernking04. Wölfhunt05. To Minas Morgul06. Sleipnir07. Forge of Crom08. Cernunnos (Outro)
In toamna anului 2014 primeam de la Forgacs Robert de la The Arcane Tapes demo-ul Hyborian Age lansat de catre grupul italian Kröwnn. Nu-mi suna cunoscut numele trupei, dar comperta materialului, numele demo-ului si titlurile pieselor imi ziceau ca muzica prezenta pe disc este una de luat in seama. Cel putin asa speram. Si asa a fost. Hyborian Age s-a dovedit o surpriza cu adevarat placuta. Nu neaparat prin originalitate, cat prin calitatea compozitiilor. Din punct de vedere muzical, Michele si cele doua doamne ce tin in spate sectia ritmica ofera o muzica ce aminteste de Saint Vitus, Pentagram, Candlemass si multe alte nume valabile ce au scris si inca mai scriu istorie pentru scena traditional doom, dar si de Danzig.

Acelasi Forgacs Robert si al sau coleg de la Sun & Moon Records, Boros Szabolcs, i-au convins pe italienii de la Kröwnn sa lanseze primul lor disc oficial tot prin intermediul unei case de discuri din Romania. Lansat initial in anul 2014 in format digital, discul Magmafröst a beneficiat intr-un final de dreptatea cuvenita, a fost imprimat pe un suport fizic, CD, si sper ca intr-un viitor nu foarte indepartat va fi presat si pe vinil. De ce? Pentru ca este genul de muzica pe care daca poti sa o imprimi pe vinil, ar fi bine sa o faci. Are un "parfum" aparte ce cu siguranta ii va face pe colectionari sa-si noteze numele grupului.

Daca pe Hyborian Age grupul Kröwnn propunea sase piese cu o durata de aproape 38 de minute, pe Magmafröst formatia vine cu opt compozitii ce insumeaza aproape 47 de minute. 12 piese, un intro si un outro, suficient pentru un concert tare de tot care sa satisfaca pofta de doom si  riff-uri carnoase si a celor mai insetati fani. Piese precum Skeksis Dance si Wyvernking sunt simple ca structura, dar eficiente. Tempo-ul este domol, greu, batranesc, dar nici cum prafuit. Wölfhunt are o atmosfera vrajitoreasca ce ma trimite cu gandul la compozitiile propuse de americanii de la Sleep pe discul Sleep's Holy Mountain (1992). Pe To Minas Morgul Silvia Selvaggia Rossato are o linie de bas ce-ti intra in minte si te face sa dai instinctiv din cap. Pregateste-te sa intri in Mordor! Piesa cu numarul sase de pe disc este Sleipnir reuseste sa scoata in evidenta ceva destul de greu de realizat. O linie melodica punk rock relaxata cu riff-uri doom peste care Michele reuseste sa astearna o partitura vocala ce l-ar face pe Conan cel adevarat interpretat de Arnold Schwarzenegger sa aprobe instant muzica propus de Kröwnn. Pe Forge of Crom trupa continua povestea pe care o spuneau pe demo-ul Hyborian Age. In incheiere outro-ul Cernunnos este unul de mare angajament. Daca-ti place viking si black metal-ul atmosferic nouazecist, piesa asta o sa-ti mearga la suflet.

Alternanta intre melodie si riff-urile psihedelice, povestile, dar si atmosfera pe care trupa reuseste sa o capteze, fac din Kröwnn unul dintre cele mai valabile grupuri de gen.

H. more Nota: 8.5


Posted at 21:26 |  21 Mai 2015  | 0 Comentarii  | 2667 Vizualizari

Comenteaza la: Magmafröst

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne