THE BLACK LEAGUE - Man’s Ruin Revisited

Man’s Ruin Revisited FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 12.01.2004
CASA DE DISCURI: Ranch
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.2
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2004: #137
The Black League more
Componenta:
Jarva - voce
Ranta - chitara
Luttinen - baterie
Laurila - bas
Valanne - chitara
TRACKLIST:

01. Old-World Monkey02. Alive & Dead03. Cold Women and Warm Beer04. Hot Wheels05. Black Water Fever06. Lost in the Shadows07. Ain't No Friend O' Mine08. The Healer09. Crooked Mile10. Mad Ol' Country11. Man's Ruin Revisited12. Better Angels
 

"Play Loud or Don't Fucking Play at All" – este conditia pe care ti-o impun finlandezii de la The Black League pentru a le asculta cel de-al treilea album de studio, Man’s Ruin Revisited.

O conditie de altfel necesara pentru a intelege cu adevarat ce se intampla pe acest produs. Spre deosebire de precedentele doua albume, pe Man’s Ruin Revisited elementele doom si gotic s-au estomapat aproape complet, lasand acum locul influentelor stoner, heavy si chiar rock’n roll. De fapt muzica Black League din 2004 reprezinta simbioza dintre sound-ul clasic Motorhead, Black Sabbath, Danzig si Monster Magnet, influente trecute prin sita fostelor trupe in care au activat componentii The Black League: Legenda, Sentenced si Faff-Bey.

Alternand compozitiile cu un tempo alert cu cele lente, foarte groovy si balansate, discul reprezinta transpunerea in muzica a conceptului “Man’s Ruin” – pentru cei care nu stiu, unul din conceptele centrale in vechea scoala a artei tatuajului american, alcatuit din trinitatea alcool, jocuri de noroc si femei!. Cu adevarat insa albumul este background-ul ideal pentru o noapte dedicata bauturii sau oricarui ingredient care formeaza aceasta trinitate.
Ca in cazul oricarui album la care si-a adus contributia Taneli Jarva, vocea sa inconfundabila constituie unul din atuurile acestui disc, fiind insa sustinuta perfect de riff-uri inteligente, de bateria corecta a lui Luttinen si de un bas foarte prezent. Nu lipsesc nici solo-urile, care amintesc de blues-ul american. Structura pieselor este realizata de o asemnea natura incat discul are un aer “retro” si este, intr-un sens, foarte atmosferic fara ca trupetii sa apeleze la clape. Piesele sunt invaluite intr-o aura melancolica, denota tristete si nu de putine ori atat versurile cat si muzica sugereaza inutilitate si in acelasi timp resemnare.

Fara o productie excelenta probabil ca ceea ce isi propusesera finlandezii sa transmita nu putea fi corect redat. Din fericire productia are un nivel foarte ridicat, sound-ul este “murdar”, dar in acelasi timp foarte clar incat sa permita fiecarui instrument sa se exprime adecvat, lucru realizabil datorita lui Hannu Leidén si al sau studio Seawolf, situat intr-o veche fortareata finlandeza maritima, datand de mai bine de 250 de ani.
Personal am fost atras mai mult de compozitiile lente ca Black Water Fever sau Lost in the Shadows dar va sugerez sa ascultati complet acest album, pentru a descoperi si o alta infatisare a metalului finlandez.


Dragos P. more Nota: 8


Posted at 19:05 |  22 Ianuarie 2006  | 0 Comentarii  | 5976 Vizualizari

Comenteaza la: Man’s Ruin Revisited

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne