VARIOUS ARTISTS - Maximum Rock - Suport pentru Underground Ed.1

Maximum Rock - Suport pentru Underground Ed.1 FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 26.03.2005
CASA DE DISCURI: Promusic Prod
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.4
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2005: #113
Various Artists more
Componenta:
-
TRACKLIST:

01. Icory - Elementary02. Sedativ - Zaraza03. She-Wolf - Lacrima04. Fading Circle - Cold blood Song05. Ultimu' nivel -Sabia lui Zorro06. Confuz - Jokare07. Antidot - Daci08. N.O.M. - Fall Waltz09. Rock'n Ghena - Sari10. Oceanic - Ritual de somn11. Elivagor - Endless Moon12. Necrovile- Dripping Spleen13. Shadowsail - Poarta Spre

Pe 26 martie 2005 s-a desfasurat la Cluj Napoca prima editie a festivalului concurs Maximum Rock - suport pentru underground, o manifestare muzicala prin care organizatorii si-au propus sa ofere o sansa de a deveni cunoscute tinerelor formatii de rock autohtone.

Iata asadar o initiativa laudabila care merita salutata si incurajata, cu speranta ca ea va continua si pe viitor si poate va fi preluata si de alti organizatori care vor sa ajute la dezvoltarea fenomenului rock/metal romanesc.

Ceea ce m-a surprins insa cu adevarat a fost concretizarea rapida a festivalului in acest CD de prezentare, pe care au fost incluse cele 13 formatii care au participat la concurs.

In format digipack, de o calitate grafica foarte buna, CD-ul este insotit de un pliant util, realizat de o maniera profesionista, in care este descrisa fiecare trupa inclusa pe disc, cu foto si o scurta biografie.

Selectia grupurilor participante nu s-a realizat pe criterii stilistice, fapt care asigura o varietate benefica, paleta stilistica cuprinzand aproape toate genurile: alternativ, punk, black metal, gotic, death hardcore, heavy metal si progresiv. Desi marea majoritate a trupelor sunt foarte tinere, fiind infiintate in 2004, nivelul lor este in general unul bun, deci exista potential si talent, si mai ales, exista in Romania trupe care se incumeta sa mai cante rock.

Din pacate nivelul inregistrarii nu este acelasi pentru toate compozitiile, astfel ca unele piese au o productie mai buna, iar altele mai slaba, si in cateva cazuri de-a dreptul odioasa. Dar odata trecut de aspectul nefericit al productiei, poti descoperi piese cu adevarat interesante. Personal, trupele care mi-au placut cel mai mult au fost Sedativ, formatie care imbina rock-ul cu influentele etnice, N.O.M. - un melanj reusit de doom, gotic si black metal melodic, Icory, ce abordeaza un stil modern, cu mult groove si elemente hardcore, Oceanic, hard rock caracaterizat de melodicitate dar cu aranjamente minutios realizate si Rock'n Ghena, o combinatie de hardcore si punk.

La polul opus se situeaza incercarile trupelor Elivagor, Necrovile si Shadowsail, ale caror piese cu greu pot fi ascultate datorita productiei ca si inexistente.

Compilatia isi atinge scopul, acela de a prezenta celor interesati o parte din noul val de grupuri care incearca sa isi faca un nume in scena rock romaneasca. Sa ne amintim ca in trecut asemenea festivaluri concurs au reusit sa propulseze trupe care au devenit in timp foarte populare si apreciate. Poate ca acest obicei va fi reluat si nu ar fi rau daca ar putea fi cooptati si sponsori care sa ajute la acordarea unor premii mai consistente trupelor castigatoare.


Dragos P. more Nota: 8


Posted at 12:56 |  22 Ianuarie 2006  | 1 Comentarii  | 6297 Vizualizari

Comenteaza la: Maximum Rock - Suport pentru Underground Ed.1

  • ssdasasdhgdggrtfgtetrdrew

    1. Posted by robert | 18 Noiembrie 2007 13:35
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne