FEAR FACTORY - Mechanize

Mechanize FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 09.02.2010
CASA DE DISCURI: Candlelight Records
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
7.5
NOTEAZA ALBUM: 35 voturi

Top 2010: #294
Fear Factory more
Componenta:
Burton C. Bell - voce
Dino Cazares - chitara
Byron Strooud - bas
Gene Hoglan - tobe
TRACKLIST:

01. Mechanize02. Industrial Discipline03. Fear Campaign04. Powershifter05. Christploitation06. Oxidizer07.Controlled Demolition08. Designing The Enemy09. Metallic Division10. Final Exit
   Acum vreo 8 ani, Burton C.Bell si Dino Cazares s-au certat si au luat-o fiecare pe calea lui. Bell a mai produs un Archetype si-un Transgression cu Fear Factory si s-a preocupat de proiectul Ascension Of The Watchers, oarecum o risipa de timp din punct de vedere muzical. Cazares s-a concentrat pe Divine Heresy, cu care a incercat un FF v2.0.
   Dupa ceva timp, cei doi si-au baut mintile impreuna, s-au impacat si au decis sa pune de un nou Fear Factory, fara sa se oboseasca sa-i mai anunte pe Herrera si Wolbers, pe care i-au trecut frumusel la capitolul 'ex', cooptand insa doi oameni pe masura. A ramas din ultima componenta Byron Stroud (Strapping Young Lad, Devin Townsend, Front Line Assembly) si l-a insotit colegul sau din Zimmers Hole, Gene Hoglan (Dark Angel, Forbidden, Death,Testament). Mari oameni, mari caractere. Si chiar daca disputa pentru nume tinde sa se mute din sala de concert in cea de judecata, Bell, Cazares & Co au pus-o de-un Mechanize, sub marca Fear Factory.
   Dupa multe ascultari, pot sa urc albumul intr-un top3 FF alltime, ce-i drept sub Demanufacture, pentru ca albumul de acum 15 ani a fost un deschizator de drumuri. Totul respecta reteta care a facut din Fear Factory o trupa de marca in lumea metalului: sunetul industrial, ritmica devastatoare, cu multa pedala dubla si punctari pe premier, riff-urile lui Cazares, o dinamica teribila si alternanta vocilor dure pe strofa cu clean-ul melodic al refrenelor.
   Piesa de titlu deschide albumul, aducand repede un sentiment de deja-vu, la modul bun. introducandu-te imediat in lumea pe care poate ai crezut-o pierduta. Ritmica incredibila, elemente fantastice de percurie, balans si un groove aproape de funk pe alocuri, in ciuda sonoritatii, cresteri in intensitate si explozii, versurile latrate ritmic si un refren urlat din toti rarunchii. Perfect pentru inceput, stim unde ne aflam si de ce. Si totul continua de aceeasi maniera, demonstrand, in ciuda disensiunilor, ca Bell si Cazares au fost si sunt, impreuna, forta creativa din spatele Fear Factory si ca fac mult mai mult luati impreuna decat separat. Si nici vorba sa-l desconsider pe Raymond Herrera, un mare baterist mai ales in anii '90, dar Hoglan e de-a dreptul mortal, cu o tehnica incredibila in regim de viteza.
   Albumul n-are timpi morti, doar piese aproape una si una, cu o vitaliate molipsitoare si cu refrene nimerite. Nu exceptionale, dar bunicele, cateva foarte bune. De la cap la coada, pana la Final Exit, un fel de "balada" in maniera Fear Factory, o piesa mai atmosferica, foarte groovy, cat se poate de nimerita pe post de final. Probabil ca daca, pe alocuri, n-as simti repetitivitatea exagerata a unor elemente, mai ales ritmice, albumul n-ar avea in el absolut nimic suparator. Insa chiar si asa, revenirea in 2010 a Fear Factory este una reusita.

Cynyc more Nota: 8.5


Posted at 17:03 |  25 Ianuarie 2010  | 2 Comentarii  | 3465 Vizualizari

Comenteaza la: Mechanize

  • o abureala de album. pana mea, si pentru astia e greu sa se faca mecanici auto sau ospatari la varsta asta.

    1. Posted by Lemmy | 03 Februarie 2010 13:37
  • Final Exit este invaluitoare... si suava... dar cand apuci sa aluneci inspre visare, incep baietii sa-ti indeseasca pumni prin gura ca sa stai cu ei in continuare... Psihologica abordarea... Psycho, that is.. chiar isterica.. dar bestiala, nonetheless.. Un album care n-are treaba cu Demanufacture, decat prin determinare... Cu toata ca ala era mai hotarat... Archetype ramane, oricum cea mai inalta stacheta peste care au sarit... Dar de apreciat straduiala.. cu 8...

    2. Posted by TERA | 14 Noiembrie 2010 22:16
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance