NEWSTED - Metal

Metal FORMAT: MCD
DATA APARITIEI: 08.01.2013
CASA DE DISCURI: Chophouse Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 15 voturi

Top 2013: #141
Newsted more
Componenta:
Jason Newsted - voce, bas
Jessie Farnsworth - chitara, voce
Jesus Mendez Jr. - tobe
TRACKLIST:

01. Soldierhead02. Godsnake03. King of the Underdogs04. Skyscraper
Sunt sigur ca parerile vor fi cat se poate de impartite in ceea ce priveste discul de fata. Jason Newsted este un nume al scenei metal ce atrage in general respectul de partea sa din partea fanilor genului. Cu siguranta ati ascultat cel putin un disc cu Jason in postura de basist fie ca vorbim de Flotsam & Jetsam, Metallica sau Voivod, ca sa numesc cele mai importante trupe din care Jasonic a facut parte.

La inceput de 2013, in data de 8 ianuarie mai exact, Jason Newsted a lansat primul disc solo. Un EP intitulat simplu Metal. Ei bine, ce se aude pe discul de fata nu este in totalitate metal. Cum vine asta? Da, e pe bune nu-i metal - metal. Ok, sunt destule faze ce amintesc de Motorhead, dar sunt si multe momente ce amintesc de grunge-ul celor de la Alice in Chains. Oricum, discul este destul de divers si diferit fata de ceea ce a facut Jason Newsted pana acum. E o combinatie de hard rock, grunge, ceva stoner si metal. Este divers, suna destul de bine, dar nu iese in fata cu nimic nemaiauzit. Nici nu cred ca Jason si-a propus sa inventeze roata ci doar sa ofere o doza sanatoasa de sonoritati rock.

Chitaristul Jessie Farnsworth si tobosarul Jesus Mendez Jr. se descurca onorabil din punct de vedere al executiei si fac alaturi de Jason din al sau proiect un nume ce poate emite mai multe pretentii intr-un viitor nu atat de indepartat. E un fel de Motorhead mai modern cu Jason in postura de mare nas. Si ca tot am vorbit atat de mult de Motorhead, prima piesa de pe disc, Soldierhead are ceva din Ace of Spades si un pic din Peace Sells a celor de la Megadeth. Este cea mai directa piesa de pe  disc, are balans, are si un solo bunicel spre sfarsit, tocmai buna de piesa de deschidere.

Cea de-a doua compozitie de pe disc este Godsnake. Ei bine, iar Motorhead, dar are si ceva Alice in Chains. Cum vine asta? Sigur, sigur stiti inceputul de la The Game (Motorhead), nu? Are ceva de acolo, dar mai degraba ar fi avut loc pe Load (1996) sau ReLoad (1997) decat in catalogul Motorhead. Oricum, o compozitie ok pentru fanii celor doua discuri Metallica din anii '90 mentionate mai devreme, dar si pentru amatorii de grunge cu iz metalic. King of the Underdogs, piesa cu numarul trei de pe disc o da intr-un hard rock/grunge destul de inchegat. Totusi, mi se pare putin cam lunga pentru ceea ce ofera. O piesa mai scurta, un pic mai rapida pe alocuri, ar fi fost mai inspirata. Si iata ca am ajuns la final. Ultima piesa de pe disc este Skyscraper. Aici apare stoner rock-ul ala cu faze grunge de toata frumusetea. O piesa de incheiere reusita.

Pentru inceput este ok, dar pe viitor sper ca lucrurile sa evolueze. Sa evolueze nu din punct de vedere al directiei muzicale, sa evolueze din punct de vedere al compozitiilor. Ceva mai multa dinamica care sa balanseze piesele groovy nu ar strica. Ceva mai mult Motorhead, ceva mai mult rock'n'roll jegos ar face bine viitoarelor piese semnate Jason Newsted.

H. more Nota: 8


Posted at 14:01 |  03 Ianuarie 2013  | 3 Comentarii  | 3070 Vizualizari

Comenteaza la: Metal

  • Eu nu prea aud mult grunge sau stoner aici, ci doar aceleasi influente care au stat la baza sunetului Metallica, tratate intr-o maniera foarte... Metallica. Tocmai asta e si problema acestui EP: lipsa unei identitati. Spre deosebire de tine, cred ca Newsted ar trebuie sa lucreze un pic si la directia muzicala si sa incerce sa treaca influentele amintite mai sus prin filtrul sau, nu al lui Hetfield.

    1. Posted by gedi | 10 Ianuarie 2013 22:53
  • Toata simpatia pt Jason insa ep-ul nu ma satisface muzical pe deplin. Sunt cateva riffuri belea rau, are multa determinare old-school ("I'm the king of the underdogs") insa piesele nu sunt inchegate de-a binelea, cu prea multe influente aruncate de-a valma. Imi place mult mai mult vocea lui Jason din splitul "IR8 vs. Sexoturica" (2003).

    2. Posted by Ishmael | 12 Ianuarie 2013 17:22
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way