NEUROMIST - Move of Thought

Move of Thought FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 24.03.2010
CASA DE DISCURI: Autoprodus
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.1
NOTEAZA ALBUM: 13 voturi

Top 2010: #150
Neuromist more
Componenta:
Vladimir Ghilen - voce
Kirill Zmurciuk - chitara
Alex Petriuc - bas
Mike Grigorash - tobe

Invitati:
Tony Alien - chitara
Mike Petriuc - chitara
TRACKLIST:

01. The Sixth Down02. Bizzare03. Reason Crusade04. Inner Voids05. Lost Grip06. Cortex Tectonics07. Rebuilt Babylon
La o distanta de 4 ani de la lansarea demo-ului Age of Human Errors, formatia basarabeana Neuromist revine cu un nou material. Move of Thought ofera 40 de minute de sonoritati progressive death metal ce arata faptul ca si trupele din Europa de Est pot, fara nici un fel de probleme, emite pretentii, cand vine vorba de o abordare personala a genului. In mare parte, structurile compozitiilor, construite pe un schelet instrumental tehnic, se bazeaza pe o fuziune ce alterneaza momentele metalice extreme cu elemente primite din zonele jazz-fusion sau funk.

Desigur, sunt multe influente care se simt, din partea unor grupuri precum Meshuggah, Death sau King Krimson, insa Neuromist nu incearca sa copieze nici una din aceste formatii, ci ofera o abordare personala a genului. Ascultand materialul Move of Thought, pot spune ca afirmatia chitaristului Kirill din interviul pe care l-a acordat de curand pentru Metalfan, referitoare la secretul trupelor din Basarabia, "Trupele din Republica Moldova pur si simplu n-au nici o sansa daca nu fac ceva interesant si original. Asta-i secretul.", este cea mai buna descriere a materialului de fata. Cu alte cuvinte, un material interesant, ce ofera o abordare originala, o fuziune de stiluri in cel mai bun sens, ce poate insemna pasaportul celor de la Neuromist pentru scenele metal din Europa.

Din punct de vedere liric piesele se axeaza pe subiecte precum sfarsitul lumii, scopul omului in viata sau ce este dincolo de moarte, cu alte cuvinte, teme ce nasc teorii, intrebari si ganduri care se afla intr-o continua evolutie in mintea omului. Nu este insa vorba despre o tema conceptuala a materialului in adevaratul sens al cuvantului, cum am putea gasi, de exemplu, pe albumele King Diamond, ci, mai degraba, este prezentat conceptul unei idei ce priveste gandurile din mintea unui om. Titlul albumului, Move of Thought, fiind cea mai elocventa explicatie.

La capitolul productie, albumul se prezinta destul de bine. Insa cateva retusuri ale partilor vocale ar fi fost binevenite, de asemenea, in unele momente partile de tobe ar fi meritat sa fie scoase mai in fata, pentru o mai mare dinamica a materialului. Insa, per total rezultatul este unul de apreciat.

Sa speram ca Move of Thought va fi doar primul pas pe care Neuromist il va face de acum incolo pe teritoriul sonoritatilor extreme progresive.

H. more Nota: 8


Posted at 00:35 |  07 Aprilie 2010  | 0 Comentarii  | 3839 Vizualizari

Comenteaza la: Move of Thought

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne