MöRBID CARNAGE - Night Assassins

Night Assassins FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 27.03.2010
CASA DE DISCURI: Pulverised Records
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.1
NOTEAZA ALBUM: 15 voturi

Top 2010: #113
Mörbid Carnage more
Componenta:
Blasphemy – voce, tobe
Churchburner – chitara
Disguster – chitara
Necrofaust – bas
TRACKLIST:

01. Warlust02. Slaughtering03. Funeral Pyre04. Empty Graves05. Deviant06. Castle in Pain07. Night Assassin
Totdeauna, chiar si in negrele vremuri ale anilor '90, atunci cand thrashul era reprezentat doar de cateva nume prea mari pentru a fi puse cu botul pe labe de catre trend, eu am crezut in el. Prea il vedeam peste tot, ce-i drept in manifestari discrete, ba pe dupa un riff death metal sau black metal, ba pe dupa o arpegiere disonanta specifica, un beat ici, un raget colo, ce sa mai, adevarul e ca mi-am petrecut ultimii cinspe ani frecandu-mi palmele pe masura ce vedeam cum discretia se transforma in incredere iar apoi, mai de curand, de-a dreptul in tupeu golanesc.

Nu spun asta pentru ca albumul de fata ar fi vreun corolar al activitatii thrash a ultimului deceniu, sau ca ar infige vreo borna in gen, ci, pur si simplu, pentru ca e inca o ocazie, mai mult decat potrivita, de a aminti ca Mr. Thrash Metal is back! Ce dovada mai buna decat transformarea unei trupe de black metal, in acest caz Fagyhamu, din Ungaria, intr-una de thrash. Si inca ce thrash! Ce-i drept, metamorfoza s-a petrecut in 2007, dar conform faimosului banc oarecum legat de locatie, eu acuma am auzit! Dar sa revenim la ciomegele noastre.

Albumul e jale si prapad, de cand incepe, pana cand se termina. E construit in jurul chitarilor, dar sustinut puternic de un vocal pentru care eu as renunta aici si acum la un oarecare Rob Dukes (Exodus) - de exemplu, si cu un tobar care ia cat se poate de in serios denumirea genului, ba chiar tinde s-o considere prea moale din cate pot eu sa-mi dau seama. Asa cum am precizat si in stirea care a precedat cronica de fata, stilistic vorbind, trupa se situeaza undeva intre Exodusul vechi si Tankardul nostru bun din totdeauna, dar, ascultand ce dau din ei baietii, nu te poti abtine sa nu indici, ba un riff de Slayer, poate chiar 10, ba acea tusa caracteristica trupelor de crossover-thrash, cu refrenul dublat de niste voci scandate pe spate, ba chiar si un usor iz blackish, dar doar asa, ca praful de pe o toba de jazz, care nu se vede, dar la cum o sterge tobosarul cu periutele alea, imposibil sa nu fie. Scuzati comparatia, dar imi place expresia. Acum, imaginati-va ca, peste toate astea, se aude, destul de lejer, un fasait de bere desfacuta cu bricheta si imaginea e completa.

Daca ma intrebati ce vad eu asa special la oamenii astia, de ma arat asa entuziast, va spun ca, in afara de faptul evident demarcat de numele pe care le-am insirat mai sus, mai e o chestie. Va amintiti albumele alea la care va ganditi cu regret ca sunt prea putine si v-ati dori sa ascultati ceva asemanator, numai sa nu fie aceleasi? Ei bine, asta, aici de fata, e o dovada ca cineva acolo sus/jos, va iubeste si v-a ascultat rugile.

Piese preferate: Night Assassin si Deviant. Cu mentiunea ca ieri aveam altele si ca nu stiu ce sa zic despre ziua de maine.

(-) piesele puteau fi mai scurte si mai multe
(+) tot restul

hell9level more Nota: 8.5


Posted at 10:49 |  09 Aprilie 2010  | 0 Comentarii  | 3083 Vizualizari

Comenteaza la: Night Assassins

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Nesfârșite

Trupa: E-an-na
Aparitie: 19.07.2019
Casa de discuri: Souns Age Productions
 - Nesfârșite
TRACKLIST
01. Viu02. Aer03. Fiecare gest al nostru04. Epitaf05. Pielea06. Pânda07. Frica08. Zadar09. Izbânda si a râvni10. Apele înghetate11. iO.ta12. În frânt13. Mashiara

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei