LEAVES' EYES - Njord

Njord FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 28.08.2009
CASA DE DISCURI: Napalm Records
 
7.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
7.8
NOTEAZA ALBUM: 11 voturi

Top 2009: #79
Leaves' Eyes more
Componenta:
Liv Kristine – voce
Thorsten Bauer – chitara
Mathias Roderer – chitara
Alexander Krull – voce
Alla Fedynitch – bass
Seven Antonopolous – baterie

TRACKLIST:

01. Njord02. My Destiny03. Emerald Island04. Take The Devil In Me05. Scarborough Fair06. Through Our Veins07. Irish Rain08. Northbound09. Ragnarok10. Morgenland11. The Holy Bond12. Froya’s Theme

Dupa ce Liv Kristine a parasit Theatre of Tragedy, ambele entitati au urmat in paralel cursul unor spirale descedente, care pareau sa pecetluiasca sfarsitul carierei lor muzicale. Daca ultimele albume ale fostei trupe etalon a doom/gothic metalului nu au reprezentat altceva decat incercari esuate de electro/industrial, discurile solo ale lui Liv pot fi lesne catalogate drept semi dezastre pop rock.
Odata cu infiintarea (impreuna cu Alex Krull) a proiectului Leaves' Eyes, Liv si-a regasit treptat identitatea si a lansat doua albume care, departe de a fi revolutionare, au propulsat totusi Leaves' Eyes in prima liga a trupelor de gothic rock.
Noul disc, intitulat Njord, se vrea un tribut adus istoriei si naturii scandinave si  continua din punct de vedere muzical linia precedentelor materiale discografice. Ma intreb oare de cate sute de albume mai este nevoie pana cand tinuturile nordice sa nu mai fie principala sursa de inspiratie pentru trupele de metal. Un subiect atat de lipsit de originalitate nu putea sa fie transpus pe notele unei muzici prea inovatoare.
Njord este in esenta un melanj (ce-i drept profesionist realizat) de gothic metal, pasaje simfonice, elemente etnice si folclorice. Nicio reteta nu este ignorata, influentele folk sunt la locul lor, duelul tip "frumoasa si bestia" intre vocea plina de sensibilitate a lui Liv si growl-ul lui Alex este prezent, secventele simfonice nu lipsesc nici ele. 
Spre deosebire de alte trupe similare, Leaves' Eyes au cateva atuuri care diferentiaza trupa norvegiano-germana. Pe de o parte calitatile indiscutabile ale vocii lui Liv si timbrul sau aparte, iar pe de alta parte modul in care muzicienii au reusit sa integreze elementele simfonice in structura pieselor, astfel incat ele sa fie complementare celorlalte instrumente si nu sa le acopere.
Aranjamentele orchestrale sunt atat de bine realizate incat confera muzicii o atmosfera cu adevarat epica, iar "vinovat" pentru acest lucru se face  Victor Smolski (Rage) si a sa Lingua Mortis Orchestra, care au contribuit din plin la realizarea acestui album.
Ca tempo si ritm piesele sunt suficient de variate incat sa nu plictiseasca, fie ca vorbim de secvente de inspiratie celtica (Irish Rain, Scarborough Fair), compozitii bombastice care transpira Nightwish prin toti porii (The Holy Bond, Take the Devil in Me) sau piese cu refrene catchy si alura de hit precum My Destiny si Northbound.


Dragos P. more Nota: 7.5


Posted at 23:05 |  06 Octombrie 2009  | 15 Comentarii  | 3084 Vizualizari

Comenteaza la: Njord

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne