SINCARNATE - Nothing Left to Give

Nothing Left to Give FORMAT: MCD
DATA APARITIEI: 23.11.2013
CASA DE DISCURI: Hatework
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.8
NOTEAZA ALBUM: 5 voturi

Top 2013: #30
Sincarnate more
Componenta:
Marius - voce
Cristi - chitara
Giani - chitara
Andrei - bas
Herod - tobe
TRACKLIST:

01. A Choice No One Should Ever Have To Make02. Nothing Left To Give03. Hostage of God04. Under The Sign Of Saturn
Sincarnate este unul dintre putinele grupuri din tara despre care putem spune ca suna original. Bine, nu spun ca grupul ar fi inventat roata, nici macar suveica, si nici ca ar fi "parintii spirituali ai genului". Spun doar ca este genul de trupa ce ar putea reprezenta cu brio Romania peste hotare, sau ca sa o zic intr-o nota mai generalista: Sincarnate merita sa sustina turnee in Europa si nu numai. Ascultand EP-ul Nothing Left to Give stau si ma intreb de ce trupa asta nu are mai multi fani? Din cauza subgenului in care este incadrat? Doom/death-ul sa nu fie pe gustul noii generatii? Poate ca da, poate ca ma insel eu. Nu stiu sa zic. Insa trupa asta chiar daca abordeaza un stil ce era foarte la moda in anii '90, nu suna in nici un caz prafuit si nici obosit. Din contra, Sincarnate prezinta patru compozitii destul de pretentioase si dinamice. Chiar daca a trecut prin nenumarate schimbari de componenta, ma bucura faptul ca Giani & Co. nu au "predat armele" si au ales sa depuna eforturi pentru ca Sincarnate sa existe.

Un plus si pentru productia semnata de catre Edmond Karban (Dordeduh, Makrothumia, Sunset in the 12th House, ex-Negura Bunget), dar si pentru chitaristii Cristi Stilpeanu si Cristian Popesu "Sol Faur" (Dordeduh, Sunset in the 12th House, ex-Negura Bunget) ce au ocupat pozitiile de ingineri de sunet pentru acest material. Grafica poarta semnatura lui Costin Chioreanu de la Twilight13media.

Stiti si voi realizarile acestor oameni, munca lor nu mai este un secret pentru nimeni, iar daca totusi sunt oameni care nu stiu ce au facut / ce fac cei enumerati mai sus, internetul este un prieten bun. Totusi, tin sa precizez ca numele acestor oameni nu fac discul sa fie mai valoros decat este el in sine. Prin aceasta afirmatie nu vreau in nici un fel sa-i discreditez, insa am vazut, si probabil ati vazut si voi, situatii in care se apeleaza la tot felul de "nume" din scena metal pentru ca un material sa fie mai "umflat" decat este in realitate. De acord, astfel de practici pot ajuta, insa cand rezultatul suna precum Nothing Left to Give, iti dai seama ca inainte de toate este vorba de munca, de foarte multa munca din partea trupei iar ajutorul primit din partea producatorului dar si din partea graficianului, nu face decat sa slefuiasca rezultatul final.

Ca o paranteza, propun o intrebare esentiala pe care ar trebui sa si-o adreseze fiecare muzician cand vine vorba de o piesa sau de un disc este: "Eu as da banii pe asa ceva?", iar aici raspunsul trebuie sa fie cat se poate de sincer. Daca este "Da!" s-ar putea sa existe un viitor, daca este "Da...", cel mai probabil ar mai fi ceva de lucru.

Zic insa ca-i destul cu ce intrebari ar trebui sa-si puna x si y. Revenind la Sincarnate si al lor disc, pot spune ca trupa asta a crescut, iar compozitiile odata cu ea. Sper ca aceasta poveste sa nu se opreasca aici si ca Sincarnate sa lanseze si pe viitor materiale cel putin la fel de bune precum Nothing Left to Give. Totusi, stau si ma gandesc la faptul ca Sincarnate poate mai mult. Daca ei au zis numit materialul de fata Nothing Left to Give, eu cred ca mai au mult de oferit! Ca si o paralela cu lumea fotbalului: echipa a jucat pana acum la European, urmeaza Mondialul.

Inchei prin a spune ca daca sunteti nostalgici dupa doom/death-ul anilor '90, dar cochetati si cu sonoritatile melodice death metal, Nothing Left to Give este un disc asupra caruia ar merita sa va indreptati atentia. Merita din plin!
 

H. more Nota: 9


Posted at 22:18 |  09 Decembrie 2013  | 0 Comentarii  | 2788 Vizualizari

Comenteaza la: Nothing Left to Give

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne