PERIPHERY - Periphery II: This Time It's Personal

Periphery II: This Time It's Personal FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 03.07.2012
CASA DE DISCURI: Roadrunner
 
10.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 6 voturi

Top 2012: #70
Periphery more
Componenta:
Spencer Sotelo — voce
Misha "Bulb" Mansoor — chitara, sunete aditionale, productie
Mark Holcomb — chitara
Jake Bowen — chitara, sintetizator, sunete aditionale
Adam "Nolly" Getgood - bas, chitara, productie
Matt Halpern — tobe, percutie
TRACKLIST:

01. Muramasa02. Have a Blast03. Facepalm Mute04. Ji05. Scarlet06. Luck as a Constant07. Ragnarok08. The Gods Must Be Crazy!09. Make Total Destroy10. Erised11. Epoch12. Froggin' Bullfish13. Mile Zero14. Masamune
Despre Periphery se spune ca sunt initiatorii acelui subgen de metal progresiv pe nume djent, amintit pe siteul nostru odata cu aparitia celor de la TesseracT si Animals As Leaders. Ca si la aceste trupe, muzica Periphery se invarte foarte mult in jurul Meshuggah si Textures, avand tot felul de influente, de la Between the Buried & Me, trecand prin Dream Theater, ajungand chiar pana la trupe ca Linkin Park sau Bring Me the Horizon.

Periphery II: This Time It's Personal este cel de-al doilea album al americanilor, avand o componenta formata din niste muzicieni exceptionali, unde melodia, agresivitatea si tehnica instrumentala se imbina perfect, rezultand astfel un disc foarte echilibrat din acest punct de vedere. Totul este facut cu masura si bun simt, fara a se abuza foarte mult de cele trei elemente tocmai amintite. Iarasi, un lucru pe care il agreez este sintetizatorul, care isi face aparitia in destule momente, dand o culoare si o personalitate aparte celor 14 piese.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, pe acest disc isi fac aparitia trei invitati de marca, printre care si unul la care nimeni nu s-ar fi asteptat vreodata: John Petrucci (Dream Theater) – care vine cu un fabulos solo de chitara pe Erised. Guthrie Govan, se poate auzi pe Have a Blast, fiind un chitarist ce in prezent activeaza in The Aristocrats (o trupa de jazz rock/fusion), figurand chiar si pe doua albume semnate Asia (Aura si Silent Nation). In sfarsit, pe Mile Zero il avem ca invitat pe Wes Hauch, unul dintre chitaristii celor de la The Faceless, o trupa de tech death metal.

Pe langa Erised, imi place foarte mult si continuarea acesteia - Epoch, fiind o superba piesa facuta numai din sitetizatoare. Muramasa/Have A Blast, Ragnarok si The Gods Must Be Crazy! sunt de asemenea niste melodii care m-au prins inca de la prima ascultare, pe care la randu-mi le recomand tututor acelora ce nu au apucat sa asculte acest minunat album. Chiar si asa, imi este imposibil sa trec cu vederea peste Masamune sau Make Total Destroy (aceasta din urma avand si un videoclip).

Anul 2012 este impartit pe diferite categorii, fiecare dintre ele avand cate o denumire aparte. Pe langa “anul apocalipsei”, “anul Caragiale”, “anul dragonului” sau “anul european al imbatranirii active”, oricand putem spune despre 2012 ca fiind si “anul Periphery”. Iar aici nu ma refer la inestimabila valoare al acestui material, ci ma gandesc cu stupoare la faptul ca in acelasi an ne asteapta inca un album de studio semnat Periphery. Cel putin zvonurile spun asta. Asa ca, oameni buni, tineti-va tare!!!

Fantotzii more Nota: 10


Posted at 13:13 |  05 Septembrie 2012  | 8 Comentarii  | 3207 Vizualizari

Comenteaza la: Periphery II: This Time It's Personal

 • Pe langa asta, intregul album se poate gasi la stream pe pagina oficiala de Youtube al celor de la Sumerian Records, una din multele case de discuri care distribuie acest material:

  https://www.youtube.com/watch?v=pfeUJ6lxb88

  1. Posted by Fantotzii | 05 Septembrie 2012 14:34
 • bun album. faina conceptie.

  2. Posted by priestrock | 04 Noiembrie 2012 12:49
 • "Despre Periphery se spune ca sunt initiatorii acelui subgen de metal progresiv pe nume djent". Unde se spune chestia asta?

  3. Posted by John Lndh | 29 Ianuarie 2013 17:07
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne