GIANT - Promise Land

Promise Land FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 26.02.2010
CASA DE DISCURI: Frontiers Records
 
7.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
7.9
NOTEAZA ALBUM: 13 voturi

Top 2010: #229
Giant more
Componenta:
Terry Brock – voce
John Roth – chitara
Mike Brignardello – bas
David L. Huff – tobe

Invitati:
Dann Huff – chitara (1, 13)
Tim Lauer, Jack Holder - clape
TRACKLIST:

01. Believer (Redux)02. Promise Land03. Never Surrender04. Our Love05. Prisoner of Love06. Two Worlds07. Plenty of Love08. Through My Eyes09. I’ll Wait for You10. Dying to See You11. Double Trouble12. Complicated Man13. Save Me
Nu am pretentia ca toata lumea sa cunoasca toate trupele care m-au rupt pe mine in doua cind eram tinar si impresionabil. Asa ca o sa va fac o introducere. In 89, cind hair metalul era in floare si umplea stadioane, Giant au sarit si ei in tren din mers si o vreme le-a fost bine, pentru ca il aveau pe un baiat pe nume Dann Huff, care nu numai ca scria piese care mergeau direct la suflet, dar stia sa le si cinte, din gura si la chitara, intr-un fel care a sensibilizat multa lume. Ei si-asa, Giant au scos doua discuri (al doilea mai nervos decit primul), dupa care a intervenit, ca in totate povestile de genul asta, exterminatorul pe nume grunge metal si le-a luat piinea de la gura. Vazind aceasta, Dann Huff si-a bagat picioarele in ea de trupa si s-a facut muzician de studio si, mai tirziu, producator. Fiind baiat destept, i-a mers tare bine. Cit de bine, ne putem da seama daca aruncam o privire peste lista sa de colaborari: Megadeth, Joe Cocker, Barbara Streisand, Michael Jackson, Kenny Rogers, Madonna, Withney Houston, Mariah Carey, Michael Bolton; doar am spicuit, lista e foarte lunga, credeti-ma. In 2001 au mai scos un album, despre care nu stiu nimic si inclin sa cred ca daca era ceva de capul lui, as fi stiut. Si Dann Huff s-a intors la treaba lui. Numai ca frate-sau, care am uitat sa va spun, a fost si el in trupa de la inceput, nu prea avea stare si cum nu era atit de ocupat ca Dann, vroia din nou cu Giant. Frontier Records, cum a auzit ca e rost de dezgropat inca un dinozaur, a sarit si i-a intaritat. Si asa se face ca avem acum acest al patrulea disc Giant, Promise Land. Giant? Hm, nu prea.

Dann Huff de data asta n-a mai venit. Imi inchipui cit or fi putut sa traga de el, pentru ca, oricine stie, Giant fara omul care scria muzica si o si cinta, nu e Giant. Si, pina la urma, nu i-a lasat Dann sa plece cu mina goala de la el, ca deh, singele apa nu se face: le-a dat trei piese de-ale lui, dintre care doua au mai aparut deja in 99, pe un album al lui Mark Spiro, le-a aratat cum sa faca alte patru si a tras si doua solouri. Destul cit sa zicem ca e un album Giant? Nu.

Baietii astia din trupa - doi din Giantul original, vocalul de la Seventh Key si chitaristul de la Winger - n-au compus prin propriile puteri mai mult de jumate de disc. In afara de Dann Huff, Frontiers Records le-a mai trimis trei baieti de-ai casei sa-i ajute: Erik Martensson, Robert Sall si Miqael Persson. Rezulta un talmes balmes, care trage in doua directii clar diferite: AOR (rock din ala cu clapa data tare, ca la Asia, Foreigner, Toto, sau mai recent, Place Vendôme) si rock'n'roll bluesy si funky (gen Aerosmith, Red Hot Chilly Peppers, Jane's Addiction, sau, mai recent, Gotthard). N-o fi avut Giant o identitate muzicala de necontestat nici la inceputuri, dar ce se-aude pe Promise Land, zau daca nu putea sa cinte cam orice trupa aruncata pe piata de Frontiers Records. Foarte rar mai razbate cite un ecou din Giantul vechi, o intorsatura de fraza, sau un refren, in rest, n-are legatura. Sau are, in sensul in care si Slayer cu Megadeth au, fiindca au cintat thrash la viata lor.

Sunt citeva piese chiar bunicele pe disc, dar nu atit de bune incit sa-l tina pe tot in spate. Respectiv primele trei. De genul la care zici "hmmda, suna ok, hai sa vedem ce se-ntimpla mai departe". Mai departe albumul curge molcom, fara evenimente deosebite. E o curgere placuta, profesionista, aranjata, dichisita, dar fara prea mari pretentii, imbibata de sirop si de clisee. Terry Brock e un vocal capabil, apropiat de Huff, fara sa-l copieze; solourile lui John Roth il completeaza competent, conform standardelor in domeniu. Dar nu am vazut sclipirea. Insufletirea. Giant nu mai e o trupa adevarata. E o adunatura de interpreti, carora li s-au dat niste piese sa le cinte, au mai pus si de la ei si gata albumul. Probabil ca le-a placut sa le faca, pentru ca, asa cum zice Terry Brock intr-un cintec, "I'm not a complicated man". Eh, in cazul asta, nici nota mea nu va fi una complicata.

Klawz more Nota: 7.5


Posted at 15:42 |  05 Martie 2010  | 2 Comentarii  | 3401 Vizualizari

Comenteaza la: Promise Land

  • Primele doua albume au fost chiar misto."I'll see you in my dreams" e in playlist-ul meu regulat.Daca ii dai 7,5 nu cred ca are rost s-ascult albumul.I trust you.

    1. Posted by Ciprian F | 06 Martie 2010 02:14
  • Toate 3 albumele Giant de acum 15 ani sunt geniale, mai ales Time to burn si Last of the runaways. Oricum au gasit un inlocuitor fain ptr Danny Hoff la voce!! un album bunicel.

    2. Posted by fotzey | 10 Martie 2010 07:34
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance