ACHERON - Rebirth: Metamorphosing into Godhood

Rebirth: Metamorphosing into Godhood FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 13.07.2004
CASA DE DISCURI: Black Lotus Records
 
7.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.3
NOTEAZA ALBUM: 2 voturi

Top 2004: #87
Acheron more
Componenta:
Vincent Crowley - voce, bas
Michael Estes - chitara
Kyle Severn - baterie
TRACKLIST:

01. Chaos Invocation (Intro)02. Church of One03. Xomaly04. Bow Before Me05. The Kindred06. A Long Time Ago (Intro)07. Golgotha's Truth08. Betrayed (A Broken Path)09. The 9th Gate

Trupa cu un sound destul de atipic pentru America, cei de la Acheron se incapataneaza sa ramana in underground, semneaza cu casa de discuri greceasca Black Lotus Records si revin cu un nou produs in maniera arhicunoscuta.

Consider atacarea pietei europene ca fiind un pas benefic pentru trupa deoarece precedenta casa de discuri, Fullmoon Productions din Statele Unite, nu a avut resursele necesare pentru a promova atat cat ar fi trebuit o formatie care are deja statut de cult-band in undergroundul mondial.

Reverendul Vincent Crowley nu face deloc abatere de la textele pline de acuze si blasfemii la adresa crestinismului, mixand aceasta tendinta cu foarte multe influente mistice, incantatii si invocatii ale unor spirite malefice.

Stilul componistic aduce destul de mult cu cel existent pe precedentul opus, Those Who Have Risen, in sensul ca se debuteaza cu intro, pentru ca apoi orgia metalica sa se dezlantuie si sa lase auditorul fara rasuflare pana la ultima nota. Influentele black metal nu au fost deloc eliminate, iar imbinarea lor cu traditionalele faze de death metal dau un rezultat de zile mari.

Agresivitatea este foarte bine dozata iar Michael Estes demonstreaza (pentru a cata oara?) ca este un chitarist de exceptie, capabil sa contruiasca partituri extrem de variate, penduland intre cele mai taioase riffuri si cele mai melodioase solouri, totul cu o tehnicitate desavarsita.

Piesa Church of One este nemiloasa, reteta clasica de alternare a fazelor rapide cu cele mai balansate si groovy, insotzita de vocalizele feroce ale lui Crowley si de solouri lungi si melodice creand impresia de variatie.

Xomaly este mult mai grea, in sensul ca avem de a face cu rifuri mai grele dar si un solo genial, in stilul Acheron, chiar la inceputul piesei. Anumite pasaje, pe care s-a intervenit si cu o voce feminina distorsionata si foarte estompata, mi-au parut parca desprinse din muzica celor de la Memento Mori. Finalul este martial, parand parca desprins dintr-un un mars razboinic.

Bow Before Me are un usor iz 70-ist si doomy, chitara revendicandu-se clar la ceea ce facea Tony Iommi in urma cu mai bine de 30 de ani. Pana si soloul e plangacios, completand un peisaj plin de revolta si frustrare. Este probabil piesa care reprezinta cel mai clar si complet ceea ce reprezinta Acheron in anul 2004.

The Kindred, cea mai lunga compozitie de pe album, este o adevarata lectie de muzica, cei 3 trupeti dand un adevarat recital de sincronizare si complementaritate. Anumitele pasaje foarte lente, parca desprinse din albumele vechi Asphyx, aduc in fata cele mai negre sentimente de deznadejde si disperare iar partitura de bass este pur si simplu dementiala.

Furtuna se linisteste timp de 37 de secunde pe A Long Time Ago, un alt intro cu iz de ceremonie (anti)religioasa, pentru a se reveni apoi cu Golgotha's Truth, o piesa care beneficiaza de un sound crud si de vocalize veninoase.

Albumul se incheie cu Betrayed (A Broken Path), o bucata depresiva si intunecata, lenta si daramatoare, care dureaza aproape 8 minute. Este o abordare un pic neobisnuita, poate, pentru cei care se obisnuisera cu un Acheron ultrarapid, mai ales ca vocea feminina revine obsesiv pe tot parcursul piesei. Finalul insa este apocaliptic, in cel mai pur stil old school death metal, direct si fara compromisuri.


Sake more Nota: 7


Posted at 12:58 |  28 Ianuarie 2006  | 0 Comentarii  | 5915 Vizualizari

Comenteaza la: Rebirth: Metamorphosing into Godhood

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne