OVERKILL - ReliXIV

ReliXIV FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 22.03.2005
CASA DE DISCURI: Spitfire Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.8
NOTEAZA ALBUM: 11 voturi

Top 2005: #17
Overkill more
Componenta:
Bobby "Blitz" Ellsworth - voce
Dave Linsk - chitara
Derek Tailor - chitara
Tim Mallare - baterie
D.D. Verni - bass
TRACKLIST:

01. Within Your Eyes02. Love03. Loaded Rack04. Bats in the Belfry05. A Pound of Flesh06. Keeper07. Wheelz08. The Mark09. Play the Ace10. Old School

Batrani si nelinistiti

"WE DON'T CARE WHAT YOU SAY! FUCK YOU!" e un vers care pare sa rezume intreaga filosofie muzicala a celor de la Overkill.

Infiintati in 1978 din ramasitele mai multor trupe punk, Overkill implinesc anul acesta 20 ani de la editarea primului lor album si 20 ani de refuz sistematic al compromisului in ceea ce priveste thrash metal-ul.

Nu va ascund ca am fost un fan devotat al acestei trupe. Fanii, in nebunia lor, sunt oamenii aia care stiu pe de rost cativa giga de cifre si texte referitoare la trupa lor favorita. Intre timp m-a lasat memoria, asa ca am retrogradat la statutul de pasionat al muzicii Overkill.

Asa pasionat cum sunt, admit ca Overkill sunt genul "love it or hate it". Nu se abat niciodata de la stilul lor, deci nu recruteaza masiv si nici nu au pierderi masive de fani. Sunt agresivi, directi, cu versuri la limita naivitatii; sunt, in acelasi timp, groovy, generatori de head-banging si minunati in concert.

Cel mai recent album - ReliXIV, din fericire sau nefericire, le reconfirma ideologia. E un album pe care si l-au produs ei insisi, cu sound-ul thrash de la inceputul anilor '90.

ReliXIV e fel de recapitulare a activitatii muzicale Overkill. Piese ca Within Your Eyes, Loaded Rack sau A Pound of Flesh sunt puternice, simple si la obiect - thrash adevarat; Keeper, The Mark si Play The Ace dau culoare si pun in valoare groove bass-ul lui DD Verni (al doilea stalp de rezistenta al trupei, alaturi de vocalul Bobby "Blitz" Ellsworth).

In fine, ultima piesa - Old School - e o melodie cu influente punk, un "remeber" al parcursului Overkill de la cluburile newyork-eze L'Amour sau The Ritz la albumele care i-au consacrat ulterior la scara mondiala.

Cate ceva nou in acest album? Da, Bobby "Blitz" e acompaniat ceva mai des de alte voci din trupa, sunetul e un pic mai taios, chitaristul Dave Linsk ne ofera solo-uri foarte bune - chiar si pe punkereala din Old School.

Dar Overkill raman, in continuare, prizonerii paradoxului: calitatea lor de baza e si defectul care ii impiedica sa se reinventeze. Iti ofera o repriza de metal adevarat, dar nu izbutesc sa treaca in prelungiri.

I-as acorda acestui album un 8, constient ca asupra mea apasa verdictul Overkill: "We dont' care what you say!". Speram ca se limiteaza la atat :).

P.S. Pe 1 august Overkill vin in Bulgaria, la Sofia. V-as recomanda din toata inima sa mergeti. I-am vazut in concert la Praga: sunt extraordinari!


Tzugu more Nota: 8


Posted at 13:45 |  22 Ianuarie 2006  | 0 Comentarii  | 6081 Vizualizari

Comenteaza la: ReliXIV

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne